2015. április 30., csütörtök

Helyzetjelentés


Kibicsaklott a bokám tegnap, úgyhogy most vizes borogatással a lábamon fekszem az ágyban, nyirkos és hideg, brrrr. De amúgy minden rendben van, semmivel nem vagyok lemaradva, minden a helyén (már ha nem gondolok bele túl mélyen). Nyugalom van, és az előttem álló időszak is annak ígérkezik. Jó érzés, hogy van időm és energiám magamra és másokra is. 
  • Örülök: ...holnap ballagás, utána egy hosszú hétvége, majd egy hét érettségi szünet. Persze be kell járni (amennyire én be szoktam), de gondolom kávét iszunk meg blogot írok majd, no meg a földrajz érettségin kell majd felügyelnem. Ebből a tanévből alig van már valami. Mondtam már, hogy szeretem a munkám?
  • Aggódom: ...ma nem jött haza a macskám!
  • Izgulok: ...1 hét után az égvilágon semmi hír a szakdolgozatomról, vajon el kellene kezdenem izgulni? És lassan itt az ideje tanulni is a diplomavédésre.
  • Szomorú vagyok: ...ha egy ideig 25 fok van, és rövidnadrágos-tornacipős idő, akkor nagyon nehéz visszaállni arra, hogy ma a tűzriadót gyakoroltuk, álltunk kint fél órát, én dzsekiben, sálban, közben dideregtem és majd lefagyott a fülem.
  • Csalódott vagyok: ...no nem nagyon, csak kicsit. 4 részt láttam eddig a Trónok harca 5. évadából, és egyrészt sokkal szórakoztatóbb lenne nem egyedül nézni, másrészt ma bevallottam magamnak, hogy én nem is olyan nagyon szeretem ezt a sorozatot. Jó, valóban izgi, meg fröcsög a vér, ez és színvonalasabban történik, mint a Walking Deadben, de engem akkor is sokkal boldogabbá tesz két rész Szex és New York, vagy Született feleségek, vagy Mad Man (sorolhatnám). 
  • Ilyen dilemmáim vannak: Ma egész konkrétan 30 percet álltam a DM-ben a dezodoros polc előtt, már jött a biztonsági őr vizsgálgatni. Évek óta próbálkozom megtalálni a nagy Ő-t. Mert ugye két lehetőség van: vagy alumínium, ami ugye maga az ördög, és tutira rákos leszek tőle, vagy a mindenmentes, ami olyan, mint halottnak a csók, és egy fél nehéz nap után már nem érzem jól magam, pedig én abszolút nem vagyok izzadós. Most kettőt használok felváltva, hosszú, találkozós napokhoz a brutált, amikor meg nem találkozom senkivel, vagy csak itthon vagyok, akkor a semmiresemjót. Ti tudtok olyat, ami nem alumíniumos, és mégis van izzadásgátló hatása? És a pasik ezt hogy oldják meg?
  • Alig várom: ...holnap bemegyek Budapestre, és mindenféle fun folgot szeretnék csinálni. Például bringázni a városban, a fotómasinám is viszem. Esetleg süthetne a nap.
  • Ezt olvasom: ...Rém hangosan és irtó közel. És nagyon tetszik!

monika mind

18 megjegyzés:

  1. dezodorügyben pont ugyanezt csinálom ami te, hogy kétfélét használok.:) tehát én sem találtam még meg az alumíniummentes Igazit...

    VálaszTörlés
  2. anyu gyógyszertári hintőport használ izzadásos bebüdösödés ellen. Nekem is az a legkevésbé rossz a nem alumíniumosok közül, pár óráig nálam is hat, van, hogy egész nap (stressztől függ), de marhára nem ruhabarát, mert behintőporozod magad és utána valahogy magadra kell műteni a ruhát és ha nem világos színű, akkor tuti hintőporos lesz. Illetve a másik is, csak ezen látszik is.

    VálaszTörlés
  3. Én több, mint egy évig kiütéses lettem az alumíniumostól, úgyhogy kénytelen voltam kutakodni. Az alverde pumpás deoja nekem úgyahogy bejött. (volt, hogy két félét is használtam egyszerre belőle) De azért most megint vissza tértem a rexona maximum protection-ra, mert úgy tűnik (sajnos) elúlt az allergia. Mondjuk vissza kellene térnem.

    VálaszTörlés
  4. Hát ezek szerint nincs nagyszerű megoldás? Ennyit tud a tudomány 2015-ben? :( Szegény őseinknek meg még alumínium sem volt.

    VálaszTörlés
  5. A Mannaszappan jött most ki vegyszermentes deókkal: https://manna.hu/termekek/deok-es-viragvizek/kremdeok.
    Még nem próbáltam, de ezek alu-mentesek (és nagyon drágák).

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Én a zsályás Hauschka deot néztem ki magamnak, még mikor ilyen kencéket használtam, csak mivel kb 6x annyiba kerül, mint egy sima, így minta nélkül inkább nem vágnék bele, de kíváncsi vagyok rá. Egy időben én is felváltva használtam a simát, meg egy házilag kevert valamit, de ez utóbbit aztán el is hagytam, mert egyrészt nem volt túl hatásos, meg minden színű ruhán nyomot hagyott.:(

    VálaszTörlés
  8. Gránátalmás Dr. Organic. Állítólag semmi káros nincs benne. Nem mondom, hogy olcsó, de tényleg jó. Én évek óta ezt használom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg jó termék, de nekem egy idő (fél év) után teljesen hozzászokott a testem, és már nem volt hatásos. :-( Utána találtam rá a crystal deo termékeire, ebből is van gránátalmás, meg kamillás, jóval olcsóbbak, és pár hónapig ezek is beváltak. Amik szintén nem rosszak, a cd-deok, a gránátalmás és a vízililiomos is klassz. Én ezeket váltogatom, így nagyjából beválnak, utóbbi két márkát a Rossmannban lehet beszerezni. A pasiknál meg: az Old Spice dezodorai (sima deodorant )alumínium mentesek (antiperspirantban van alumínium), van köztük semleges illatú, én néha szoktam használni kékszeműjét, ha erősebb védelem kell. :-)

      Törlés
    2. plusz egy szavazat a gránátalmás Dr. Organicnak. a Hauschka dezodorjaival is szemeztem, de az ár miatt egyelőre maradtam ennél. talán, ha elfogy (vagy nekem is hozzászokna a bőröm), kipróbálom amazt. amúgy minden ilyesmit a Bionomból rendelek (mondjuk Dr. Organicot pont nem árulnak), de a különféle szódabikarbónás, hintőporos, egyéb megfejtések nem jöttek be.

      Törlés
  9. Bár még nem használtam egyiket sem, de többször hallottam, hogy jó a timsó (http://www.elemental.eu/hu/665-timso-termeszetes-asvanyi-stift.html) vagy a szódabikarbóna, ha rákeresel biztos megtalálod, hogyan tudsz belőle otthon dezodort csinálni. :)

    VálaszTörlés
  10. En a mannasokat hasznalom, telen egy tegely elegendo volt majdnem 3 honapra mindennapos hasznalat mellett. Igy mar nem is olyan draga szerintem...
    Most, hogy kezd jobb ido lenni, ha megyek valamerre delutan, meg egyszer magamra kenem, szoval nyaron szerintem gyorsabban fog fogyni. De nekem abszolut bevalt!

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Igen, a mannás krémdeo tényleg nagyon jó, kicsit hatásosabb, mint a dr. organic (nekem aloe verás volt, ennek jó az illata). Ezek kb. egy árban vannak.

    VálaszTörlés
  13. ezt találtam, de ettől sem lettem sokkal okosabb..
    http://divany.hu/shopaholic/2012/05/11/natur-_es_biodezodorokat_teszteltunk/

    VálaszTörlés
  14. Én az Yves Rocher dezodorját használom, van alumíniummentes (nem mind az, csak amire rá van írva külön, az aloe verás és a gránátalmás tuti ilyen), normál napokon elvagyok vele, de mondjuk edzés közbeni izzadáshoz már kicsit kevés.

    VálaszTörlés
  15. Szia,

    Nem vagyunk egyformak, a weboldal amit javasok bionom.hu sok sok fele vN es garantaltan megbizhatoak.

    VálaszTörlés
  16. Nincs egyelőre tudományos alapja annak, hogy a deoban lévő alumíniumsók rákot okoznak. Ennek ellenére kva nehéz jó deozodort találni, én is pont mostanában kezdtem szenvedni, hogy az évek óta használt Rexona stift már annyira nem jó, és mit lehetne. Megvettem a Rexona új krémes deoját (maximum protection), ami elég drága, de én nagyon izzadós vagyok, és gondoltam adok neki esélyt, de iszonyú büdös szaga van, és annyira nem kompenzálja a hatásával..

    VálaszTörlés