2015. május 29., péntek

...and the livin' is easy

Most már bevallhatom, hogy egy pár napig kerülgettem az exemtől visszakapott ruháimat. De kipörögtem magam az elmúlt egy hét alatt, tegnap is éjjel 1 körül értem haza, és fél 7-kor keltem, így, mivel este konstatáltam, hogy hányingerem van a fáradtságtól (ezt mindig produkálom, ha a végét járják az energiáim), ma pihenőnapot kaptam magamtól, pedig akadna nagyon vonzó program a városban. Az ilyen időszakokban, mikor állandóan jövök-megyek, kicsit el szokott szabadulni a kupleráj itthon, főleg a szertehagyott ruháim, amik nem másznak vissza maguktól a szekrénybe, a kimosott, vasalásra váró ruhahalmok. De ma végre volt időm rendet varázsolni, kivasalni, elpakolni. A visszakapott ruháim nagy része megy a mosásba, a maradék pedig újra visszakerült a szekrényembe. Kicsit úgy érzem, visszaállt a világ rendje. Egyébként tegnap vele álmodtam megint, álmomban is veszekedtünk, mert kicsinyes volt és kötekedő, és képzeljétek, álmomban is szakítottam vele, ami akkor is nagy megkönnyebbülést jelentett. Hihi.

Ma is kellett vizsgáztatni a pincéreket, úgy kapott el az egyik pincér fiú a lépcső aljában, hogy Tanárnő, meghívhatom ebédelni? (Kellenek nekik vendégek a vizsgához.) Ó, mondom, természetesen. Odavezetett a terembe, ahol vizsgáztak, kihúzta nekem a széket az egyik megterített asztalnál, ahol már szemben ott ült az egyik kedves fiú kollégám, majd miután a pincér fiú leültetett, tök komolyan odasúgta a kollégámnak, úgy, hogy én is halljam, hogy Tanár Úr, leszerveztem az első randit. Vicces volt, nevettünk, utána pedig rájátszottunk, hogy Drágám, ízlik a kacsacomb? És nagyon finom ételeket kaptunk, az előételnek el is kértem a receptjét. Szeretem ezt a vizsgát.

És hát örülünk, mert végre, végre itt az igazi nyár, úgyhogy délután kifeküdtem a könyvemmel meg egy tál cseresznyével a kertbe, és napoztam, szívtam magamba a D vitamint, meg a pozitív energiákat. Ja, és az egyik barátnőm vett nekem ma jegyet a Bánkitó Fesztiválra, megyünk egy csomóan. És ma már a tavaly nyári szerelmemben, a fekete boyfriend rövidnacimban töltöttem a napot, szóval itt az idő, újra indulnak a közös kalandjaink. Azt hiszem, nagyon jó lesz ez a nyár. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése