2015. május 29., péntek

Érthetetlen

Életem legrejtelmesebb eseménye mostanság, hogy hetek óta rengeteg nem fogadott hívásom van egy ismeretlen, vonalas, külföldi (osztrák) számról. Mindig napközben hív, amikor le van némítva a mobilom, és csak azt látom, hogy hívott, meg annyi rémhír van, hogy felveszed, utána meg fizethetsz, szóval nem tudom. Gondoltam, hogy esetleg a linkedin-en találtak rám, de ott nincsen fenn a mobilszámom. Ma rákerestem a konkrét számra, és képzeljétek, Ausztrália (nem elírás) nagykövetségéhez van kapcsolva a szám Ausztriában. Wtf??? Ti felvennétek ilyesmit?

12 megjegyzés:

  1. Nekem oszták mobilom van ugyan, de eskü nem én vagyok az :) Szerintem se vedd fel, ha esetleg nem átverés mégsem és ilyen jól informáltak a mindenféle adataiddal kapcsolatban, akkor küldjenek hivatalos levelet.

    VálaszTörlés
  2. Ne vedd fel! Itt Fro-ban az a trükk járja, hogy az ember visszahívja őket, aztán fizethet. És Fruzsinak igaza van: ha olyan fontos, keressenek meg más csatornán. Nekem ez nagyon gyanús!

    Aztán lehet h paranoiás lettem... de gáz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez nem paranoia, ha külföldi számról hívogatnak, úgy, h semmi kapcsolatod nincsen azzal az országgal (Fruzsi az egyetlen ott élő 'ismerősöm'), és a munkád sem olyan, h indokolná, akkor szerintem természetes, h gyanakszunk. Vagy érted, írjon egy sms-t, hogy emiatt keress, és majd ekkor és ekkor újra próbálkozik. De most utánanéztem, és az utóbbi 3 hétben 12x hívott ugyanaz a szám. Para. :)

      Törlés
    2. 12szer??? elég kitartóak...

      Törlés
    3. Elég para az ismeretlen külföldi szám, de most hogy kinyomoztad, hogy az Ausztrál nagykövetségé Ausztriában.... nekem kifúrná az oldalamat a kíváncsiság, hogy miért hívnak ;). Lehet, hogy pont életed állásával akarnak megkörnyékezni ;).

      Törlés
  3. Értesíteni akarják azt a Magyarhonban élő ausztrál állampolgárt, aki a bécsi nagykövetségen hosszabbíttatta éspervagy csináltatta az útlevelét, csak csórikám elírta a saját telefonszámát és míg téged "zaklatnak", ő útiokmányok nélkül, hoppon marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az illető nyilván Sopronban él, vagy Szombathelyen, ahonnan egyszerűbb Bécsbe utazgatni, mint Bp.-re.

      Törlés
    2. Pláne, mert Bp.-en már nincs ausztrál nagykövetség.

      Szerintem vedd fel, ha módodban áll.

      Törlés
  4. Ha van más száma az Ausztriában lévő Ausztrál Nagykövetségnek, akkor esetleg hívd fel őket azon a számon és kérdezd meg, hogy tényleg ők kerestek-e Téged a másik a számról, vagy írj nekik mailt ezzel kapcsolatban, szerintem válaszolnának. Egyébként lehet, hogy Thea-nak van igaza.

    VálaszTörlés
  5. Engem egy szlovák számról hívogatnak, én sem veszem fel..

    VálaszTörlés