2015. május 12., kedd

Bazsalikom-méz-citrom-olívaolaj

Onnan is tudom, hogy nincsen túl nagy baj, hogy az étvágyammal semmi gond nincs, pedig tipikus lányként én is sok kilót szoktam fogyni szakítások után. Megint elég sokat mozgok, mindenfélét, hogy meg ne unjam, és igyekszem okosan enni mellette - és hát nem olyan nehéz, ha kimegyek a piacra, csupa olyan zöldséget és gyümölcsöt látok, hogy eszembe sem jut a pékség. 

Ma megint volt időm elugrani vásárolni az óráim közt, utána meg hazajönni ebédelni. Vettem epret is, és eszembe jutott, hogy volt egy pasim, aki nagyon jól főzött (csak sajnos egy idióta volt, a szakításunk után még hónapokig követett, talán már meséltem), és ő csinált epres salit, meg egy nagyon finom bazsalikomos-mézes-citromos öntet hozzá. És mivel volt itthon hozzá minden, összeraktam a salátát (rukkola-uborka-paradicsom-spárga-eper-sonka, de szerintem bármihez passzol), kifacsartam egy fél citrom levét, összeturmixoltam egy fél csokor bazsalikommal, egy evőkanál mézzel meg egy evőkanál olívaolajjal, és azt csorgattam rá. Nagyon-nagyon finom és illatos.


Amikor külföldön éltem, a blogom olvasta a családom is, és anyukám azt mondta, hogy azt szereti, ha recepteket írok, mert akkor tudja, hogy minden rendben van, és a legnagyobb problémám, hogy mit főzzek. Úgyhogy valószínűleg tényleg nincs nagy baj. 

10 megjegyzés:

  1. Szerintem anyukád ezt nagyon jól látja! :)

    VálaszTörlés
  2. Úgy elolvasnám a régi blogodat is. Annyira érdekesen írsz. Amit eddig olvastam nagyon tetszik. És igazad van, valóban olyan, mintha könyvet olvasna az ember, egy-egy blog figyelemmel kísérése kapcsán. Május 1-jén kezdtem el olvasni a blogot, azóta egy betű sem maradt belőle.:D Az egész napomra rányomta a bélyegét a blog hangulata; olyan bohókás, könnyed, izgalmas hangulatom lett. Jót tettél velem. Felvettem a szemerkélő esőben a színes gumicsizmám, pöttyös ballonkabátom, és elmentem a Lidlibe. Vettem juharszirupot, magvakat, finom sonkát, gyümölcsöket.....kellemesen telt a napom és hiányzott a blog folytatása.
    Szóval elvonási tüneteim vannak. Van rá mód, hogy valahol még rábukkanjak a régi blogra?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedves vagy, köszönöm, de a régi blog bezárt, vége. Az egy másik történet volt.

    VálaszTörlés
  4. És milyen sok történet vár még Rád...mindannyiunkra.
    Örülök, hogy részese ill. olvasója lehetek a legújabb történet egy kis szeletének. Kellemes napot! :D

    VálaszTörlés
  5. Az a sonka... az a paradicsom... az a spárga (apropó, megfőzted? Vagy nyers?)... az az eper... Eszméletlen jól néz ki és hozzáképzelem az öntetet, húha! Isteni lehet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyers volt, és nagyon zsenge, azért mertem belerakni. Tényel nagyon finom, próbáld ki. :)

      Törlés
  6. Egy ilyen müzlistálat kaptam a kolléganőmtől, ebből szoktam zabkását enni. A salit meg szerintem még ma megcsinálom, ha kapok zsenge spárgát.

    VálaszTörlés
  7. Én ma csinálok ilyen salit vacsira! Alig várom, már minden megvan hozzá a hűtőben. :)

    VálaszTörlés
  8. Nyami, epres sali nálam is nagy kedvenc! :) Jó ötlet a bazsalikom az öntetbe! :)

    VálaszTörlés