2016. január 7., csütörtök

Büntess

Gyerekek, lesz szingliadó. Én meg pont ma töröltem magam mindkét társkeresőről.

http://hvg.hu/itthon/20160107_A_szingliadorol_indit_vitat_a_KDNP

Ne nevessetek, a vasárnapi zárvatartást is pont ilyen viccesnek találtuk először, aztán tessék. És nem hírcsárda, HVG. 

Én esetleg még tudnám javasolni a KDNP-adót.

34 megjegyzés:

  1. Én ezt nem akarom elhinni, hogy bárkinek ezek így megfordulhattak a fejében. :( Egy végrehajtási tervezetet a randitámogatásról azért megnéznék. Újabb Nemzeti Párválasztók?

    VálaszTörlés
  2. Jézusom! Kik találják ki ezeket, jól szituált, felső középosztálybeli, házas, többgyerekes, fehér, keresztény, Magyar (direkt a nagy M!) családapák?

    VálaszTörlés
  3. Kivancsi vagyok,mi lesz a katolikus papokkal... vagy ha benne van a munkaköri leirasban a szingliseg, az kivetel?

    VálaszTörlés
  4. Engem érdekelnének a Nemzeti Párválasztók! :)

    VálaszTörlés
  5. Először nem is értettem: miért akarna külön rádió- vagy tévéadót a KDNP-t a szinglinek? Kellett pár perc, míg leesett, mi ez valójában :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Egész nap binge Sex&TheCity, jópasis sorozatok

      Törlés
  6. És aki elvált, az szingli? Nekem nincs felmentésem? Én akartam ezt a dolgot, nem rajtam múlt. Böbe, 4 gyerekkel, elváltan, ő szingli? És akinek van pasija, de nem élnek (hivatalosan) együtt, nincsenek összeházasodva, az szingli? Kérek definíciót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk ezt elég könnyen meg lehet oldani és kijátszani, papíron remekül lehet házasságot kötni, aztán hirtelen nem is lesznek szinglik. Vagy nem tudom kik.

      Törlés
    2. Most viccelsz? Ki kötne házasságot papíron? Kivel?

      Törlés
  7. ezen röhögünk mi is a csajokkal. szerencsére az indexen már ott a felháborodott cáfolat a KDNPtől, hogy mindenkit beperelnek ai ezt terjeszti róluk, pedig sztem nem zörög a haraszt..:)
    biztos szóltak nekik hogy ez azért talán mégiscsak gáz.
    http://index.hu/belfold/2016/01/07/a_kdnp_ifjusagi_tagozata_lefujta_a_sajat_vitaestjet_a_szingliadorol/

    de a lényegen ez sem változtat: lassan ott tartunk, hogy ha nem ellettél minimum hármat, nem vagy teljes jogú állampolgár. nem számít, miért nem jött össze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az "ellés" azért olyan bántó...

      Törlés
    2. ez nagyon bántó, igen. sikerül majd megint összeugrasztani a nem anyákat az anyákkal is, érzem...

      Törlés
    3. Bobe:bocsánat ha megbántottam bárkit is, nem az anyaság ledegradalasa volt a célom, hanem hogy érzékletessem, ez a part hogyan gondolkodik a nokrol, sajnálom ha nem ment at.

      Törlés
  8. Én is olvastam a cikket pár órája, először nevettem rajta, aztán elszomorított, utána meg nagyon felmérgesített!!

    VálaszTörlés
  9. Ahogy en a szingli ocsemtol hallom (lehet egy ferfi szingli? vagy ok csak varakozok?) az egyedulallokat igy is kemenyen nyuzzak. Legalabbis mindenbol kihagyjak oket. Nem kell ide extraado,megvan az mar, csak elrejtve.

    VálaszTörlés
  10. tízszer megnéztem, nem hírcsárda-e - ha ilyen ötletek jönnek, ők szegények lehúzhatják a rolót, ezzel nem lehet versenyezni :(

    de az is bejön, hogy minimum három gyerekkel lehessen valaki vezető állású köztisztviselő (szerencsére nem pályázom ilyesmire) - az azért érdekes, hogy mindegyik kritériumot csak a nőkre fogalmazták meg

    VálaszTörlés
  11. Én csak mezei köztisztviselő voltam, semmi vezető állás, de a részlegben én voltam két éven át az egyetlen kétgyerekes nő, a többiek szinglik (!) voltak. A köztisztviselőség sajnos piszkosul nem rugalmas, igenis blokkolni kell, és bent ülni értelmetlenül is akár. Soha nem értem oda időben a gyerekekért, viszont reggel indulhatott el értelmetlenül korán az óvodás is, hogy a nyílt napokról, nevelés nélküli munkanapok, a kötelező túlórák miatt szervezendő gyerkefelügyeletről ne is beszéljünk. Ilyen - nyilvánvalóan jogsértő és egyébként is minden szempontból hajmeresztő - kritériumot csak az fogalmazhat meg, aki gyereket is csak képen látott, és köztisztviselő sem volt soha.

    VálaszTörlés
  12. Itt Angliában, aki nem él házasságban, élettársi kapcsolatban, az több adót fizet. Nem hívják semminek, nem szingliadó vagy egyéb baromság, egyszerűen magasabb adósávba esik. De itt pl. az is van, hogy 25 éves korodig kevesebb adót fizetsz. És olyan is, hogy ha 20 éves korod előtt dolgozol, akkor csak egy igen kis százalékban vonnak le tőled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Es ha az ember osszejon es osszekoltozik valakivel, akkor azt jelentenie kell az adohivatalnak? Kesobb pedig azt is, ha elvalik es ismet egyedulallo lesz? :-)

      Annyira abszurdak es rohejesek az ilyen torvenyek, amik az emberek maganszferajaba avatkoznak be.. :-/
      Eletkor alapjan meg megertem az adoterhek szetvalasztasat, node csaladi allapot alapjan..?!

      Törlés
    2. Hàt nálunk meg van adókedvezmény a gyerekek utàn, meg van csalàdi pótlék, egy darabig gyes, akkor mingyàr egàlba van (vagy mittudomén, kàbé) szingli-nem szingli, nemde?

      Törlés
    3. Igen, ne felejtsük el, hogy aki szingli, gyermektelen, vagy csak nem házas, az jóval többet fizet már így is, mert semmilyen kedvezményt nem vehet igénybe.

      Amúgy meg a jó kurva anyjukat, ennyi a véleményem.

      Törlés
    4. mondjuk Angliában is van mindenféle szociális támogatás, én úgy tudom. jó, valóban rohadt sokba kerülnek a gyerekek, dehát izé.

      Törlés
    5. Hol fizet többet aki szingli,gyermektelen,vagy nem hazas?Es milyen kedvezmenyt szeretne igenybe venni?Esetleg az a 10ezer forint/gyermek /ho,ami a kedvezmeny az adobol,de az egy vicc.
      Tenyleg szinte minden EU orszagban teljesen mas adosavba esnek az egyedülallok,de valahogy ott ez nem problema.Ez itthon megint egy remek alkalom,hogy összeugrasszanak embereket.Mar aki erre vevö ugye.

      Törlés
    6. De nem arról van szó külföldön sem, hogy más adósávba esik, aki egyedülálló, hanem kedvezményt kap, az aki házas/gyerekes, tök más hozzáállás, itt is megvan ez, oké, kevés, de megvan. Itt konkrétan arról van szó, h fizessél kvázi büntetést, mert egyedülálló vagy. Mutass már még egy országot, ahol van SZINGLIADÓ. Adjanak több kedvezményt a családosoknak, ezzel tökéletesen egyetértek, de ne azoknak az adóit emeljék, akik egyedül élnek, egy olyan dolog miatt, amiről kurvára nem tehetnek, és legtöbbször szenvednek tőle. Meg hát nem mindegy, hogy mennyi pénzből fizetsz még több adót (Magyarország vs. Nyugat Európa).

      Törlés
    7. mondjuk szívesen megnézném ahogy a Magyar Államkincstár átutalja a randitámogatást:D - ez egyébként nem rossz ötlet, de majd számlát is kell bemutatni, hogy bizonyítsd, nem óvszerre költötted az összeget?

      Törlés
  13. Nem kell jelentened, a hivatal megteszi helyetted. :) Nyilván, ha összeköltözöl valakivel az nem jelent automatikusan élettársi kapcsolatot. Beslattyogsz az önkormányzathoz, összeadnak vagy bejegyzik az élettársi kapcsolatot és elküldik a papírokat a HMRC-hez, aki aztán kiküldi, hogy mostantól neked milyen adósávba számolnak. Ezt a papírt a céged is megkapja.

    Angliában egy kicsit minden úgy van kitalálva, hogy hülyebiztos legyen. Túl sok nemzet, náció van összzsúfolva egy helyen, sokan még a nyelvet sem beszélik. Sok minden automatikus, számítógépes rendszereken történik.

    VálaszTörlés
  14. jó ég! én erről a hírről totál lemaradtam.. annyira wtf!

    VálaszTörlés
  15. jó ég! én erről a hírről totál lemaradtam.. annyira wtf!

    VálaszTörlés
  16. Én végiggondoltam gyorsan, hogy egy polgármesteri hivatalban dolgozom, ahol a polgármesteren kívül csak női munkatársak vannak. Ha a tisztségük a szült gyerekek létszámához lenne kötve, akkor gyakorlatilag a polgin kívül senki sem dolgozna itt, egyikünk sem üti meg a mércét... jól átgondolt ötletek ezek már megint, ugye... egyébként, ha egyetemet végzek és szülök hármat, akkor meg már azért nem kell köztisztviselőnek mennem, mert annyi idősen kerülök újra a rendszerbe, hogy már azért nem fognak alkalmazni... de akkor ki fog dolgozni? A gyerektelen nők nem, mert nem alkalmasak, a gyerekesek meg otthon lesznek a 3+ gyerekeikkel. :D És ha gyerektelenként nem kapok épkézláb munkát, akkor miből fogom fizetni a rám kirótt szingliadót? :D Vannak itt még átgondolandó problémák... ;)
    Egyébként egy elmeszakértő díja nem lenne kidobott pénz a KDNP köreinél.

    VálaszTörlés
  17. A magyar politika kicsit olyan, mintha Orwell, Mrożek, Örkény és Beckett írná három liter házi pálinka, és néhány mókás cigaretta elfogyasztása után abszurd drámának a kietlen pusztaságban.

    VálaszTörlés