2016. január 2., szombat

Helyzetjelentés

Milyen hideg van odakint! Kicsit szállingózik a hó is, lassan betakarja a fagyott füvet, és jó kibámulni az ablakon a porcukorral behintett háztetőkre, de egy porcikám sem kívánja, hogy kidugjam az orrom a meleg lakásból. Összeporszívóztam a lepotyogott tüskéket meg a szilveszteri morzsákat a kanapémról (egy komplett menüt össze lehetett volna rakni belőlük), szép rend van és öblítőillat. Szilveszterre már egész jól voltam, de ma éjjel megint úgy ébredtem, mintha lenyeltem volna egy sünt, ráadásul egyfolytában tüsszögök, úgyhogy megint neocitrán van meg bebugyolált torok. Volt róla szó, hogy találkozom a barátaimmal este, de nem akarom körbefertőzni a bandát. Nehéz elhinni, hogy hétfőtől megint munka van, bár a rendszerhez, a társasághoz meg a szépen felöltözéshez van kedvem. 
  • Örülök: ...szerintem Pillával kimaxoltuk a Szilvesztert is és az új év első napját is. 
  • Szomorú vagyok: ...tegnap hajnal 3-ig végignéztem a Homeland 5. évadát (nem tudom, vasárnaptól hogy fogok időben lefeküdni és reggel 6-kor kelni). Nem akarok spoilerezni, és iszonyú izgalmas volt, de üzenem a sorozat íróinak, hogy fuck you very, very much. 
  • Szeretem: ...decemberben egy kolléganőm egy barátnőjén keresztül hozott nekem Ilcsi cuccokat, meggyes, kökényes arctejet, karottás éjszakai, és meggyes&kökényes nappali arckrémet, bodzavirág szemráncgélt és egy gyógynövényes szérumot. Annyival jobb, mint bármi, amit szoktam használni, mindennek olyan illata van, hogy legszívesebben megenném, és gyönyörű tőlük a bőröm. Értem én, hogy a kozmetikusokat támogatják azzal, hogy csak rajtuk keresztül lehet hozzájutni az Ilcsikhez, de a nők nagy része nem fér hozzá úgy sem. Olyan jó lenne, ha lehetne kapni őket mondjuk a dm-ben, vagy a gyógyszertárban, vagy mittudomén hol.
  • Csalódott vagyok: ...az elmúlt év legnagyobb csalódása egyértelműen az exem, aki nem adta vissza a cuccaimat. Megírtam az unokatestvérének, aki a legjobb barátja, és akivel nagyon jóban voltam, hogy mi történt, ő is kiakadt, megígérte, hogy beszél vele, azóta sem történt semmi. Most megint írtam neki (az exemnek), nem válaszol. Úgy érzem, mintha megloptak volna, én ilyenről még nem is hallottam. 
  • Nagyon várom: ...az első 1-2 hét biztosan nagyon jó lesz a suliban, gondolom, kitart majd a lelkesedés egy darabig, újra látni a gyerekeket, meghallgatni, hogy mi történt velük, az első kávézós traccsolások a nagyszünetben, a vadiúj határidőnaplóm töltögetése. Meg az edzéseket is várom, jó lesz szaunázni is. Valamint Pillával kitaláltuk, hogy elmegyünk a Széchenyi fürdőbe, ha elmúlt a náthám, neki pedig teljesen meggyógyult a tetoválása, milyen jó lesz majd ücsörögni a forró vízben a hóesésben (mert majd essen a hó akkor). 
  • Izgulok: ...most nem kell izgulnom semmi miatt, se vizsga, se szakdolgozat, se semmi. Nyugodtan fog kezdődni az év, koncentrálhatok magamra, a munka után csinálhatok bármit, amihez kedvem van, ez nagyon jó érzés. 
  • Ezt nézem: ...Szex, szerelem, terápia - könnyed francia film Sophie Marceau-val, pont tökéletes lesz ma délutánra. 
  • Ezt játszom: ...van ez a 3 dimenziós puzzle játék, ami tableten az igazi, és ami minden pocket-gamer díjat elhoz mindenhonnan, The Room. Decemberben jött ki a 3. része, első dolgom volt ezt is megvenni, és a szünet legvarázslatosabb perceit vele töltöttem. Gyönyörű a grafikája, intelligensek a feladatok, különböző csodálatos dobozokat kell kinyitni, olyan, mintha egy Dan Brown regénybe csöppenne az ember. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyesmit. Ja, és amilyen jónak most elképzelitek, na mondjuk 5x olyan jó. 
  • Hangulat: ...tüsszögős, takaró alá bújós, várakozással teli. 


13 megjegyzés:

  1. Homeland témához spoiler mentesen:
    Én nagyon kíváncsi vagyok hogy ilyen befejezés után milyen lesz a 6. évad, egyszerűen elképzelésem nincs...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fejezzétek be, én még csak az első évad közepénél járok, és nem viselek el ennyi izgalmat még majdnem 5 évadon keresztül.

      Törlés
    2. Annyit ír Milonka a Homelandról, hogy felkeltette az érdeklődésem. Legutóbb a True Detective-ről írt ennyit, meg a Társasjátékról, hogy be kell próbálnom lassan. :)

      Ne spoilerezétek legyetek szívesek! :)

      Milonka, ha már sorozatnál tartunk, Aranyélet? :) Nekem tetszett, igazi magyar, ahogy a Hoolywoodos srác mondta, ez már a "magyarnak is jó lesz" kategória felett áll.

      Törlés
    3. Dehogy spoilerezünk. Most nagyon sok megnézni-való sorozatom van, a következő az Affair lesz, úgyhogy az Aranyélet várat magára. Érdekes, h pont ezeket hozod fel, mert a True Detective-et nem szerettem annyira, a második évadot nem is néztem meg, a Társasjátékból meg csak egy részt láttam, azt is csak tudjukmiért:). Mondjuk én is sok jót hallottam az Aranyéletről, majd anyunak megmutatom.

      Törlés
    4. Úristen de irigyellek, hogy még csak most kezded az Affair második évadot :)!

      Törlés
    5. Nem tudom miért mind a kettőt hozzád kötöm, hogy itt olvastam róluk. A Társasjáték beszippantot, a Truw Detectiv második évadát én se láttam, még.

      Oké, kíváncsi vagyok így is. :)

      Törlés
  2. Most láttam az Attila úton egy nagy Ilcsi üzletet! Nekem új és persze karácsonykor láttam amikor zárva volt, szóval meg kell egyszer néznem amikor nyitva van, hogy bárki vásárolhat-e. Én azt hittem azért lehet csak kozmetikustól venni, hogy tutira a bőrödnek megfelelő dolgokat vedd, de lehet, hogy ez hülyeség :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan? Na tessék:). Megírod?

      Törlés
    2. Vannak ilyen boltok, de azokban is csak a kozmetikusok vásárolhatnak.

      Törlés
  3. Volt már Homeland évad, aminek a vége akár a teljes sorozat végét is jelenthette volna, mégis tudtak még tolni rajta egyet-kettőt. Irigylem azokat, akik még az elejénél tartanak :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezt akartam èn is mondani:), mármint h ebből még bármi lehet, láttunk màr rá példát.

      Törlés
  4. off: nem tudod hol lehet ilyen szép sárga kanapét kapni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos fogalmam sincs, ez egy poyvore-os mintapéldány volt. De nem lepődnék meg, ha az Ikeában lenne:).

      Törlés