2016. január 13., szerda

Szevasz, tavasz

Elkeserítő, hogy már 3 kihagyott hét (no meg persze 3 hét vég nélküli zabálás) is mennyire vissza tudja vetni az ember formáját, pedig már olyan büszke voltam magamra. Nem baj, most nagyon elhatároztam magam, és remélhetőleg az izmaim emlékezni fognak a már kialakított rutinra. Tegnap este nagyon jót edzettem (csak közben nem szívesen álltam a tükör elé a szűk ruháimban), szaunáztam, és már elkezdtem szépen enni (bár tegnapelőtt még majonézes-sonkás szendvicseket vacsoráztam). Sütöttem kacsamellet mára-holnapra, van a hűtőmben egy csomó salinak-való, valamint vettem bérletet a terembe, pedagógus igazolvánnyal a havi korlátlan bérlet 7000ft volt, és elfogadták az Erzsikéket, aminek nagyon örültem. Most már csak járni kell 2 naponta. Már most jobban érzem magam, a mozgástól is, meg a gondolattól, hogy újra formába lendülök. 

Reggel korán elkészültem, elvittem kicsit a kutyát csatangolni, aztán bejöttem, és ezt látom a tanári ablakából, tiszta erőből süt a nap azóta is: 
 
az ott szemben a Pilis

Tudom, hogy még csak most jön a sarki hideg, de nekem nagyon-nagyon tavaszi hangulatom lett, és arra gondoltam, hogy 

  • most már minden nap egyre világosabb lesz
  • mindig lesz tulipán a konyhaasztalomon
  • hamarosan lesz kedvem piacra járni a nénikhez a lidl helyett
  • és lesz majd nemsokára eper
  • meg spárga!
  • és lesz majd nárcisz meg jácint a kertben, mondjuk sosem tudom, melyik melyik 
  • edzés helyett délutánonként majd mehetek tekerni a Dunakanyarba, és hétről hétre zöldebb és illatosabb lesz minden
  • nem kell eszkimónak öltöznöm (mondjuk én idén még nem fáztam, pedig nem szoktam sok rétegbe bugyolálni magam, I prefer pretty to practical).
 Várlak, tavasz. 


ma egyébként kutyával vagyok

8 megjegyzés:

  1. Tegnap egész este spárga után vágyakoztam. ;)

    VálaszTörlés
  2. Szétvet az irigység a pulcsid miatt (is).

    VálaszTörlés
  3. Kedves Milonka! Kommentelni nem szoktam, de hűséges olvasód vagyok! Szuper csaj vagy, mindig olyan jókat írsz! Gondoltam ezt tudatom Veled! :) Üdv, Andi

    VálaszTörlés
  4. Aztán málna, cseresznye... igaz csak nyáron, de azért <3

    VálaszTörlés
  5. a nárcisz a sárga/fehér, napocska alakú, illat nélküli, a jácint meg legtöbbször lila/rózsaszín, és nagyon finom illata van. a barátnőm nagymamája szerint akkor kezdődik a tavasz, ha "bújik a jácint".

    VálaszTörlés
  6. A nárciszt meg a jácintot korábban én is folyton összekevertem. :) A kettő közül a jácintot szeretem jobban, már alig várom, hogy érezzem az illatát. Ez nálam egyenlő a tavasszal :)
    Kb. nyár óta vagyok fanatikus milonka rajongó, minden nap benézek, van, hogy többször is :)

    VálaszTörlés