2016. február 2., kedd

Napi rettegés - a real threat

Hogy valaki kihív a FB-os 'posztolj magadról régi képeket, és terrorizáld ezzel a többi ismerősödet is' játékba. Ilyenkor mit csinál az ember? Úgy tesz, mintha nem venné észre? Vagy odaírja, h bocs, köszi, de nem? És ráadásul az egész falam tele van totál érdektelen, múlt századi, rossz minőségű képekkel. Másoknak nem kínos ez? Sznob vagyok? Bocs mindenkitől, aki bírja ezt, és rakosgatja ki magáról a bébiképeket, tényleg azért kérdezem, mert mindenki más oly' lelkesnek tűnik. Én már nagyon várom, hogy vége legyen ennek a hullámnak (és aztán újra semmise történjen a falamon, tudom, iszonyúan 21. századiak a problémáim).

30 megjegyzés:

  1. Hát, én úgy vagyok ezzel, hogy nem zavar, ha mások kiteszik és sok régi kép van a falamon (egyet-kettőt meg is szoktam nézni), de én nem tennék ki, mert kövér gyerek voltam és mert csak. És ha valaki felkérne, odaírnám neki kommentben, hogy bocsi, de nem, nem hiszem hogy bárki ezen megsértődne :).

    VálaszTörlés
  2. én rettegek, hogy valakinek eszébe jut, hogy én még nem tettem ki ilyen képeket, szóval maximálisan átérzem!
    (de szerintem lehet nemet mondani!)

    VálaszTörlés
  3. Nekem mesébe illő gyerekkori fotóim vannak, hát Indonéziában laktunk, de akkor is, hogy naponta kirakjak egyet az összes ismerősöm elé, és még nyomuljak is másokra, hogy ők is játsszanak, hát nem tudom. Ezzel az erővel Candy Crush-olni is meghívhatnám őket (cserébe küldhetnének nekem életeket).

    Mondjuk én meg itt a blogon kirakhatok bármit, viszont akinek nincs blogja, annak nincs hol kiélnie magát ilyesmikben, lehet, h itt van a kutya elásva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. valószínűleg, mert amikor nem volt blogom, sokkal többször éreztem késztetést a fb-n posztolásra.

      Törlés
    2. Szerintem is számíthat a blog, a facebook jelenléttel meg a bloggal én is így vagyok. De már láttam ismerőst, aki visszautasította a meghívást, nem hiszem, hogy ezen bárki megsértődne (bár lehet, hogy rossz a feltételezés :)

      Engem ez most kevésbé zavar, az a verses őrület anno valahogy sokkal rosszabb volt (bár nagyon szeretem a verseket), de az is nagyon lassan csengett le.:(

      Törlés
    3. részemről is kizárt, hogy kitegyek fotót megrendelésre. amúgy mindig vannak ilyen pörgések a FB-on, én is simán írtam oda kommentben, hogy köszi, kedves a meghívással, de nem.

      Törlés
    4. Nekem nincs blogom, meghívtak és mondtam az illetőnek h nagyon aranyos kislány volt, de én nem garantálom h ezt teljesíteni fogom. (és lám, nem is..)

      Törlés
  4. Én imádom a régi képeket, szívesen posztolnám kihívás nélkül is, és fogom is, de engem nem kértek fel. Mondjuk nem is húznám meg a határt 15 évben. Láttam egyébként frappáns megoldásokat a kihívás elintézésére - egy kép egy hímivarsejtről vagy csak egy kép és slussz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt (vagy egy masik)himivarsejtet lattam en is, vicces volt;)

      Törlés
  5. Engem egyáltalán nem zavar, hogy tele van a falam régi képekkel, sőt egy-két emberről szívesen meg is nézegetem, de nem szeretném, ha felkérnének rá, attól meg, hogy másokat is kihívogassak különösen fázom. Ha meghívnának, van egy tuti kifogásom, hogy én és a gyerekkori képeim különböző helyeken vagyunk. (És míg le nem cseng ez a játék, addig nem is leszünk egy helyen hivatalosan...)

    VálaszTörlés
  6. Én pl. reagáltam arra, aki kihívott, de most se időm nincs képeket válogatni, se túl nagy kedvem, ráadásul, a cuki képeim a szüleimnél vannak otthon, én meg ugye nem ott élek, így szépen annyiban is hagytam a dolgot:) A kihívó 5 embert hiv ki, akik ha mind elfogadják, akkor fejenként 5 képet tesznek ki, a szabályok szerint betagelve az eredeti kihívót is...:) Vagyis 25 kép az én nevemmel.... nemnemnem :)) Sztem a kihívók se fognak számonkérni semmit :) Mert az milyenmár: "hé, te, rakj magadról, mert megbántódom :))" A játéktól függetlenül néha teszek ki, főleg olyat, ami meglepő és/vagy cuki :) Én csak az ilyen lemming-játszmákat nem birom :))

    VálaszTörlés
  7. Ha valakinek rengeteg ismerőse van, és sokukról már nem is tudja, ki az illető, vagy honnan ismeri, idegesítő lehet a sok idegen kép. Szűkebb profilokon szerintem nem alakul ki akkora áradat, és intimebb keretek között marad a képmegosztás. Jó játék azoknak, akik otthonosan érzik magukat egy lánc, hálózat elemeként, viszont nem annyira individualisták, hogy képeket posztoljanak magukról "csak úgy":)

    VálaszTörlés
  8. Hát, én egy nagyon ciki öregasszony vagyok megkérdőjelezhető preferenciákkal - imádom mások régi képeit, még az ismeretlenekéit is! mondjuk a jobb minőségűek jobban tetszenek, mert egy minimális esztétikai érzék mégis szorult belém :)

    VálaszTörlés
  9. engem szerencsére nem hívott ki senki, de szerintem én egyszerűen nem reagálnék

    VálaszTörlés
  10. Engem az zavar, hogy máskor, ha egy ismerős kitesz egy régi képet, a közös ismerősökkel jól széttrollkodjuk, de most nem merek beszólni, mert még a végén én kapom a kihívást :).

    VálaszTörlés
  11. Egyszerűen mondj nemet. Én is ezt tettem, nem történt semmi. :)

    A régi képeket nagyon szeretem, családból is nagyon sokat összegyűjtöttem, de csak magamnak otthonra. A kedvencem amikor letesznek ötöt egymás mellé az asztalra és lefényképezik. :O Vagy Függőleges képet vízszintesen posztolnak, vagy.. inkább nem folytatom. :D

    Indonézia? Ez nagyon érdekesnek tűnik. Azt lehet tudni, hogy kerültél oda? :)

    VálaszTörlés
  12. én simán nem reagáltam semmit a felkérésre és eddig eszembe se jutott, hogy kellett volna :)

    a régi képek annyira nem zavarnak ugyan, de azt nem értem hogy van a többieknek kedvük egy ilyen marhaság miatt keresgélni, válogatni, feltölteni. pffff, eszembe se jutna.

    VálaszTörlés
  13. Én szerettem a régi képek között turkálni, rengeteg emlék jött elő, jó volt. De hát én már csak ilyen nosztalgikus vagyok időnként. Engem nem zavar. Sokkal jobban zavarnak azok a képek, amelyiken olyan felírat van, hogy 1 nap múlva lapátolni fogod a pénzt, ha kirakod a faladra vagy oszd meg és 2 nap múlva lottó ötöst nyersz, meg hogy add tovább, mert ha nem átszalad előtted egy k...fekete macska. :)

    VálaszTörlés
  14. Engem sem zavar, ha a tobbiek ezt nyomatjak- meg mindig jobb mint coelho- de en sem orultem amikor az egyik kedves baratnom kihivott. Mivel szeretem a lanyt, vegul posztoltam magamrol gyorsan 5 kepet a mult evezredbol, de nem sertodtem meg amikor az en 5 kihivottam kozul egy sem reagalt. Ugyhogy sztem feel free to ignore.

    VálaszTörlés
  15. Hopsz, én meg méf a facebookon sem vagyok fenn. Valahogy nem érzem szükségét, nem éreztem eddig hátrányát, és a hivatásom/munkahelyem is túl szenzitív ehhez. Volt, aki már emiatt megsértődött, hogy hogyhogy nem vagyok ott? Pedig ilyen is van.
    Egy blog szerintem ezerszer érdekesebb és értelmesebb.

    VálaszTörlés
  16. Engem már két havernőm kihívott, el is fogadtam, de nincs idő fotókat keresgélni (a szüleimnél vannak a régi fotóim).

    Én szeretem nézegetni a többiek régi fotóját.

    Olyat is láttam, hogy nemet mondtak a kihívásra meg olyat is, hogy nem hívott ki senkit, csak felrakott magáról 5 fotót, egyszerre.

    VálaszTörlés
  17. Ezen én is pörögtem és "rettegtem" pár napig, szóval a probléma és a kérdéskör szerintem is nagyon valós.. :)
    Engem eddig csak egy barátnőm akart kihívni, de ő előtte írt privát üzit, hogy szeretném-e egyáltalán. És nem is sértődött meg a nemleges válaszon.

    Láttam olyan megoldást, hogy valaki feltette egyszerre az 5 fotóját (mert szeret nosztalgiázni és volt kedve megmutatni a gyerekkori képeit), és odaírta a bejegyzéshez, hogy gondolta, felgyorsítja a dolgot ill. nem is hívna ki senkit. :)

    Van ismerősöm, aki pedig kiposztolta, hogy bocsi, de ő ezt nem szeretné és ne hívja ki senki, mert tuti meg fog akadni nála a lánc és akkor mi lesz.. :)

    Szerintem is olyan ez, hogy közeli ismerősökről, barátokról szívesen nézeget cuki és vicces fotókat az ember, de pl. egy távoli ismerős vagy esetleg munkakapcsolat miatt bejelölt ember képeire nem feltétlenül vagyok kíváncsi.

    ***

    Indonéziáról mesélhetnél egyszer! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, olyanok is voltak, akik előre közölték, hogy meg se próbálja senki kihívni őket. :)

      Törlés
  18. :) :) napok óta azon gondolkodom, h milyen szerencsés vagyok, h még egyik ismerősöm sem hívott meg erre a játékra :) pedig van cuki fotóm, de én is sznob vagyok :)
    (közben néhány közeli ismerős gyerekkori fotóit szívesen nézegetem..)

    VálaszTörlés
  19. Nekem kifejezetten tetszett ez a játék. :) Megállapítottam, hogy milyen jó a facebookon idézni egy évekkel ezelőtti korszakot a selfie-világ közepette. Tök érdekes volt látni, hogy akit én én negyvenes NŐként ismertem meg, milyen volt sugárzóan szép tiniként; a volt egyetemi évfolyamtársaimat a szüleivel, amit egyébként nem nagyon nyílt módom látni stb. Jó volt egy másik szeletet kapni az életükből.
    Ha nem szeretnéd, én egy őszinte indoklással visszautasítanám a helyedben és kész. :)

    VálaszTörlés
  20. Nekem kifejezetten tetszett ez a játék. :) Megállapítottam, hogy milyen jó a facebookon idézni egy évekkel ezelőtti korszakot a selfie-világ közepette. Tök érdekes volt látni, hogy akit én én negyvenes NŐként ismertem meg, milyen volt sugárzóan szép tiniként; a volt egyetemi évfolyamtársaimat a szüleivel, amit egyébként nem nagyon nyílt módom látni stb. Jó volt egy másik szeletet kapni az életükből.
    Ha nem szeretnéd, én egy őszinte indoklással visszautasítanám a helyedben és kész. :)

    VálaszTörlés
  21. Én is szeretem nézni mások képeit, de valószínűleg mindig olyan látványosan ellenséges vagyok az ilyesmivel, hogy nem hívtak meg :D Amúgy nekem van egy albumom a kölökkori képeimmel, belinkelném azt.
    Amikor meg régen mások meghívtak valamire, akkor vagy ignoráltam vagy beírtam, hogy köszi de nem (attól függően, mennyire kedveltem, aki meghívott).

    VálaszTörlés
  22. Én is azok közé tartozom, akik szeretik nézegetni mások régi fotóit. Meg is hívtak, de megakadtam a 3. kép posztolásánál, egyszerűen nincs időm, hogy többet felrakjak, illetve amikor néha időm van, nem jut eszembe, stb...
    A három képpel két ismerőst hívtam ki, egyikük sem posztolt még képet és nem sértődtem meg rajta :) Ha nemet mondtak volna, azon sem sértődtem volna meg. Ez csak gyerekkori/fiatalkori cukiskodás...

    Szerintem is nyugodtan mondj nemet, ha azt szeretnél, aki berág ezen, no, az is egy tetemes jellemrajz róla...

    Viszont Indonézia, ahh... Az tényleg nagyon érdekes lehet, hogyan telt ott a gyerekkorod... Akár képekben, akár ha van kedved, itt mesélve ;)

    VálaszTörlés
  23. Én az ilyen facebookos nem akarom dolgokra egyszerűen nem reagálok. Nem akarok még csak magyarázkodni sem, nekem ez kb. amolyan körlevél jellegű, hagyjanak vele békén és pont. Mások persze csinálják nyugodtan, az nem zavar.

    VálaszTörlés