2016. április 3., vasárnap

Az év első igazi bringatúrája

Tegnap éjjel Phoebe-vel jöttem haza Budapestről, mondta, hogy a többiekkel szó van egy bicajtúráról a Dunakanyarban, de csak úgy mellékesen említette nekem, hogy esetleg, ha gondolom, mivel legendás vagyok arról, hogy vasárnaponként még felöltözni sem nagyon vagyok hajlandó, nem hogy programot szervezni. De tudtam, hogy jó idő lesz, ezért sejtettem, hogy lesz kedvem, ráadásul csak fél 11 körüli indulást terveztek. 

A reggelt mondjuk úgy indítottam, hogy magamra borítottam egy bögre forró szójatejet, amiből kapucsínót akartam épp csinálni, úgyhogy öltözhettem át, és dobhattam az összes cuccomat, még a tornacipőmet is a mosásba. Megreggeliztem, csináltam szendvicset, bedobtam mellé egy almát, és indultunk is, fölszedtük a banda másik felét Kismaroson, és suhantunk. 

És hát ó. Az ország egyik legszebb részén lakunk.  ♥ 


És jön az az időszak, hogy bármikor, ha van 1-2 szabad órám, megnézhetem ezt a csodaszép könyéket, miközben mindenütt virág- és sütögetésillat kísér. 



Nagymaros és Zebegény között új a bringaút, nagyon szidja mindenki, de nekem nem tűnik fel, hogy gond lenne vele, és hát arra is gyönyörű a táj. 

Zebegényben van egy hely, rögtön, ahogy beérsz, bal oldalt, az a neve, hogy Kerékbár, bringás pihenő. Egy óriási teraszuk van, meg egy hatalmas ücsörgős rész, rögtön alatta a Duna, szemben a Pilis, mindig van 1-2 kutya, nagyon, nagyon hangulatos. Finomak a kaják (hamburger, amibe kacsazsíron sütik a húspogácsát, bográcsgulyás, pizza stb), nagyon jó a kávé, van limonádé, ha arra jártok, nézzetek be mindenképp, bringával, de vonattal vagy autóval is jó kis úticél (Zebiben van egy szuper rétesező is, az mondjuk mekkora hiba, hogy arra nem volt időnk). Rendeltünk ezt-azt, leültünk a nyugágyakba, kutyáztunk, süttettük az arcunkat a nappal és vihogtunk mindenfélén vagy egy órán keresztül. Aztán hazatekertünk, és még egy fél napom volt lazítani. 


Sundays like this.  

5 megjegyzés:

  1. :) egy hete pont ugyanezt a kört nyomtam le, nagymarosi lángosozással (komppal szemben a néni a kis bódéban, a kert végén, ami gyerekkoromban játékbolt volt. szuper a lángos!)
    a bringaút nem így nézett ám ki, újra megcsinálták, mert mindenki ki volt akadva, úgy tudom.
    zebiben legközelebb menjetek fel a natura hillre! ha tele vannak, nem fogadnak látogatót, de amúgy hanyatt vágod magad olyan!!

    én sem cserélném el a környékünket semmire! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, így már értem, mert most szupi az út. A langosozó előtt ma is sor állt, úgyhogy sejtettem, hogy tudhat valamit. A natura hillt pedig már kinéztem magamnak, a múltkor már majdnem megnéztük, de aztán nem, de nagyon kíváncsi vagyok!

      Törlés
  2. de jó, köszi a Kerékbáros tippet, nagyon jól néz ki! a lányokkal és a három ebbel szerintem meglátohatjuk a hónap végén! :)

    VálaszTörlés