2016. október 2., vasárnap

Run, baby, run

Gondolom eddig egy kő alatt éltem, és bizonyára a többi futóapp is tud ilyet, de találtam egy Running for Weight Loss nevű applikációt, ami nagyon bejön. Mégpedig ezért, mert nem vagyok valami kitartó futó, ha elfáradok, sétálok, ha ráunok, hazamegyek - ráadásul futópadon sokkal jobban szeretek futni, mint kint (én sem értem - na jó, ott könnyebb). De ez az app előre megmondja, milyen hosszú lesz az edzés (41 perc, az nekem kb 5 kilcsi), úgyhogy mindig tudom, hol tartok, és váltogatja a futást és a sétát (pl 1-2 perc séta, 3-4 perc futás. Mivel ahogy haladsz az edzésekkel, ő fokozatosan változtatja az időket, a következő alkalomtól lesznek sprintek is, így állítólag nagyon gyorsan lehet fejlődni. Tegnap haladó fokozaton végigcsináltam egy ilyen edzést, és hihetetlenül motiváló és élvezetes, ráadásul sokkal többet kihoztam magamból, mint azt magamtól tettem volna. Szeretnék fogyni úgy 4-5 kilót, és most a sok edzés miatt egész jó formában is vagyok, úgyhogy csinálni fogom ezt is, 40 percem még akár reggel, munka előtt is van. Próbáljátok ki ti is, ha van kedvetek. 

2 megjegyzés:

  1. én a C25K applikációval (ez picit más, mint a Tied, mert hosszabb távokat lefutni tanulhatsz meg vele, nem feltétlenül a fogyás a cél) így tanultam meg nulláról 5 km-t megállás nélkül lefutni néhány hét alatt.
    Ha valaki alapvetően feladatcentrikus alkat (én eléggé az vagyok), akkor szerintem kellenek ilyen fogódzók, mércék, amik követhetővé és kézzel foghatóvá teszik a fejlődést, ami felállít egy rendszert, amit "csak" végig kell tolni. Ha csak úgy futkároznom kellett volna saját elgondolás alapján, szerintem 2-3 hét után feladtam volna. Ennél az app-nál viszont becsülettel mindig mindent betartottam, mert motivált, hogy már ennyi napon, ennyi héten vagyok túl és láttam, hogy mennyi van még hátra. Nyilván szakemberek állítják össze a terhelési fokozatokat, szóval valóban tudsz annyival többet, mint amennyit emelnek a köv. alkalommal a mennyiségen/időn, így alkalomról alkalomra érezhető volt a fizikális fejlődésem. Nagyon élveztem! :) még úgy is, hogy közben néha meg akartam halni.. :D

    Majd számolj be az eredményekről, ha már mérhetőek lesznek - kíváncsi vagyok, hogy a fogyásban mennyire hasznos egy ilyen speciális futós app! :)

    VálaszTörlés
  2. tök jó, h van ilyen app! sokszor olvastam, h sima futással nem igazán lehet hatékonyan fogyni, ezek az intervalos módszerek viszont jók, mert a zsírégető tartományban tartják a pulzusodat. :) én is ki szeretném majd próbálni.

    VálaszTörlés