2017. január 16., hétfő

Helyzetjelentés

Ma gyalog mentem suliba, ez 25 perc séta. Jelezném, hogy aki nem bicajozik, hanem gyalogol, az az életének nagy százalékát elpazarolja arra, hogy egyik helyről tart a másikra. Nagyon hiányzik a bringázás, de itt még mindig jégpálya a város nagy százaléka.
  • Napi happiness: Az utóbbi néhány évben mostanában olyan lassú volt a laptopom, hogy szinte leszoktam a használatáról, mert mire bebootolt, elvesztettem az érdeklődésemet, vagy reggel már annyi volt az idő, hogy el kellett indulni a suliba - pedig én reggeli mellé szeretek legjobban blogolni. Úgyhogy egy ideje inkább a telefonomon intézek mindent, ami, valljuk be, nem annyira kényelmes. Viszont tegnap a pasim valamit varázsolt rajta, és most bekapcsolom, és DING, már áll is, mint a cövek (mondjuk lehet, hogy ez itt nem a megfelelő hasonlat, de értitek, na), rákattintok valamire, és BUMM, megnyílik. Legördítem, legördül. Beírok valamit, beíródik. Őrület. Lehet, hogy ez nem tűnik nagy számnak, de akinek régi, lepukkant laptopja van, az tudja, miről beszélek. És most újjászületett az én kis tündéri Vaiom. 
  • Napi pörgés: Van az osztályomban egy kislány, akit nem engednek az őt nevelő nagyszülők suliba járni, mert szükség van rá otthon. Mondtuk nekik, hogy értjük a kulturális különbségeket, de ettől még a törvény rájuk is vonatkozik (a lány nincs 16). Na és mivel jelentettük az ügyet, volt náluk a gyámügy azzal, hogy a dolognak következményei lesznek, és ezért megjelentek a múlt héten, hogy akkor valami legyen. Viszont a lánynak nincsen elég jegye, plusz rengeteg a hiányzása... Na mindegy, és akkor megoldást kitalálni 2 nap alatt MINDEN tantárgyból, hogy valahogy folytathassa a második félévet, osztályozó vizsgákat, számonkérést, mindent megszervezni, ezer emberrel lebeszélni, menni ide, oda, vissza, egyeztetni, információkat átfogni, közvetíteni, adminisztrálni, jegyzőkönyvezni, lánykát kísérgetni, mindezt úgy, hogy közben óráim vannak, szóval az órákra bemenni, előtte kitalálni szuper, a gyerekeket lekötő feladatokat, hogy valamennyi időre egyedül hagyhassam őket, ha épp ügy van, és amikor visszaérek, akkor ellenőrizni, és az óra végére még beszédgyakorlatos feladatot is kihozni a dologból, hogy ugye max hasznos legyen a feladat... Na és az a durva, hogy a legjobb munkanapom volt az utóbbi időben, maximálisan jól éreztem magam ebben a helyzetben. Nekem valami ilyesmi munkát kellene csinálnom. HR, vagy nem is tudom. 
  • Hétvégi csalódás: Nem is emlékszem, mikor volt utoljára olyan, hogy főztem valamit, aminek nem volt sikere. Hát most megtörtént ez is, pedig az én pasim amúgy iszonyú hálás közönsége a főztömnek. Mondjuk szerintem nem ez volt az első alkalom, hogy megállapítom, hogy a csirkecomb nem illik össze a tejszínnel, de valami miatt megint próbálkoztam, és az lett az eredménye, hogy a kutya tejszínben sült csirkecombot vacsorázott. Mondjuk még mindig jobban állok, mint a sógornőm, aki rendszeresen hatalmas adag kajákat hoz át a kiskuttynak, mivel neki a férje, és mind a 3 gyereke is hiperválogatós. Na neki aztán nem lennék a helyében, rengetegszer nyúl mellé. 
  • Hétvégi szuperség: Pénteken Pillával elmentünk a Gellért fürdőbe, mert még soha nem voltunk ott, és már előre kitaláltuk, hogy ez lesz egymásnak a karácsonyi ajándékunk. Utána nála aludtam, rendeltünk pizzát, tévét néztünk és dumáltunk, reggel meg reggeliztünk hosszan, ahogy szoktunk. Köztünk nem nagyon vannak kérdések. <3
  • Leárazás-ügy: Megnéztem a leárazásokat. Nem tudom, ez miért van, de ugyanazok a ruhák, amikre csorog a nyálam, mikor frissen kikerülnek az üzletekbe, teljesen hidegen hagynak attól a pillanattól kezdve, hogy leárazzák, majd turkáló-sztájl összeömlesztik őket. Igen, számomra is érthetetlen a dolog. Mindenesetre nem vettem semmit (egy tavaszi kollekciós ruhán kívül, haha), pedig fehérneműkre nagy szükségem lenne. 
  • +1 Voltunk kicsit kirándulni. Imádtam minden percét. 


C'est moi

3 megjegyzés:

  1. Imádok gyalogolni - sose pazorljam ennél rosszabbra az energiám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem én, értem, de valahogy a bicajról mégis mindig úgy nézek a gyaloglókra, hogy szegééény:)

      Törlés
  2. A "Napi pörgés"-re válaszolva : Dehogy HR! Ez nálunk mind az ig.h.feladata. :))) Talán annak kellene lenned??? ;)

    VálaszTörlés