2017. január 25., szerda

Personne n'est parfait

Ma reggel már annyira elegem volt abból, hogy minden reggel autóba kell ülnöm, ami amúgy teljesen felesleges és minden elvemmel ellenkezik, hogy nekiálltam felfújni a versenybicajom kerekeit. Viszont a hátsó kereket teljesen leeresztettem véletlenül, és nem sikerült levegőt fújni bele, közben meg már rég el kellett volna indulnom, meg anyu is kijött, hogy komolyan biciklivel akarsz menni? Jól van, majd téged is vihetünk a traumatológiára. És bár engem a hideg nem zavar, mégis igaza van, mert a fél város még mindig full jégpálya, gyalog is életveszély, úgyhogy hagytam a fenébe, és kocsival mentem dolgozni. Megint.

Persze autózni gyors és szuperkényelmes, és amúgy azt is szeretem, hogy nem kell eszkimónak öltöznöm reggelente, főleg, mivel a suliban 27 fok van - nem túlzok, megnéztem a hőmérőt valamelyik nap, 27 fok volt a tanáriban, mi aztán nem mondhatjuk, hogy nem fűtenek az iskolákban. Szóval kábé tavaszi ruhákat hordok, egy szoknyában és egy vékony blúzban teljesen komfortosan elvagyok egész nap. Ráadásul a bicajhoz ugye muszáj némileg sportosan öltözni, de így, hogy autóval járok, hordhatom a szűk ceruza szoknyáimat is.


No, de mától vége az autókázásnak, ugyanis ma délután megnéztem az autó forgalmiját, és környezetvédelmi szempontból a 2-es kategóriába tartozik, úgyhogy a levegő minősége miatt kitiltottak innen a városból és Budapestről (nem, mintha oda kocsival járnék, de na) is. Csodás. Úgyhogy mostantól fogva kutyagolhatok mindenhova, indulhatok korábban, bele kell mindig számolnom az utat is. Nagyon hiányzik a bicaj szabadsága. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése