2017. március 3., péntek

A tudomány oltárán

Általában, ha valami kellemetlen dolog (betegség, szomorúság, tanulás) kizökkent a vidám kis hétköznapjaimból és parkolópályára kényszerít egy időre, élénk videóként szokott lejátszódni a fejemben, hogy miket fogok csinálni, ha visszakapom az 'igazi' életemet. Most, hogy tudtam, hogy műteni fognak, már a kórház előtti néhány napban elkezdtem szorgosan programokat tervezgetni, recepteket gyűjtögetni, amiket majd megfőzök, kinéztem koncerteket és bulikat, lebeszéltem a lányokkal egy hamburgerezést, kigondoltam találkákat, elhatároztam, hogy futok, ameddig nem csinálhatom újra a súlyzós edzéseket.

Úgy sejtettem, hogy most csak a sebnek kell begyógyulnia, és napokon belül a régi leszek, hiszen ez alkalommal már nincsen eltörve a csont. Tegnap viszont pont annyira be voltak dagadva az ujjaim, mint mikor júniusban a frissen törött csuklómat rögzítették. És fájt is eléggé, úgyhogy megszeppentem, hogy talán ez mégsem lesz olyan könnyű és gyors menet, mint ahogy én ezt szeretném. De ma reggel átkötötték a kezem (a látvány a Frankenstein húzósabb jeleneteire emlékeztetett, nem bírom az ilyesmit), és hát nagyon kímélő üzemmódban mozgattam csak a kezem, de a doki elég erélyesen rám szólt, hogy ne kímélje a kezét, használja csak bátran. Ezek szerint még sincs akkora baj.

Viszont igen, fáj, tompán, de fáj folyamatosan. Amúgy tudom használni a kezem, az ujjaimat, de be van kötve, így mosogatni, zuhanyozni csak trükkösen tudok megint. A fájdalomtól nyűgös vagyok, nincs jó kedvem, nincs igazán hangulatom a következő napokban rám váró programokhoz sem, közben meg látom, hogy gyönyörű idő van, én meg... Meh. 

Dióhéjban: kicsit nihil van. 

Ezek voltak egyébként a csuklómban (kicsit el vagyok bizonytalanodva, hogy nem túl sok info-e ez, de én annyira érdekesnek találom, gondoltam, csak megosztom veletek is): 


28 megjegyzés:

  1. Aztabudös, ez mind hogy fert oda?? Mondjuk tök szep almazöld az a khm..ferfias alaku alkatresz.

    VálaszTörlés
  2. nekem volt egy velőűrszeg a combomban (ez egy negyven valahány centis platinarúd, amit belekalapálnak a csontvelőbe), de sosem láttam, csak a két csavart, ami térdnél meg csípőnél tartotta, de azokat természetesen eltettem emlékbe. mikor a könyökömből vették ki az ilyesmi lemezt meg csavarokat, mint neked, azokat nem adták oda. :( biztos bizarr, de szerintem is érdekes dolgok ezek, hogy benned vannak, egydarabig a "részeid", és segítenek gyógyulni. a velőűrszegben az a bizarr, hogy az többször használatos, sose akartam belegondolni, kikben volt már előttem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus, nagyon durva, hogy egy 40 centis rudat belekalapálnak a combodba, úristen! Az meg, h ez többször hasznàlatos, végképp bizarr. Eltört, vagy miért kellett?

      Törlés
    2. igen, a húszas éveim elején volt egy elég komoly autóbalesetünk, abban - többek között - a combom is eltört egy pár helyen. egyszer megnéztem a youtube-on egy ilyen műtéti videót, hogy hogy működik ez a belekalapálósdi. hát... nem kellett volna. :D
      nekem az volt még nagyon különleges, hogy ezek drága orvosi cuccok, milliós tételek (legalábbis a platina, a titán eszközöket nem tudom - azért is használják többször, van egy raktár, ahonnan kihozzák a megfelelő méretet), és mivel állami tulajdonban vannak, hivatalosan nem viheted el külföldre. csak úgy utazhattam volna azalatt az idő alatt, amíg bennem volt, hogy engedélyt kérek a "kivitelre". :) persze a gyakorlatban nem ellenőrizte azt senki.

      Törlés
    3. aztamindenit. erről mondjuk megint csak az jut eszembe, hogy úristen, milyen profi a modern orvostudomány.

      Törlés
  3. Milyen szép színes, olyan Ilonkás:)
    Jobbulást! Helyre kis csavarok, gondolom a csontod nem örült a kicsavarozásnak, a csonthártya nagyon tud fájni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amúgy igen, tényleg szép színesek:) köszönöm!

      Törlés
  4. Szia Milonka! Nekem kétszer vettek ki egy-egy adag fémet a térdemből (az egyik alkalommal egészen hasonlatos cuccot, mint a tied) és bár az első napokban nem úgy tűnhet, összehasonlíthatatlanul gyorsabb a gyógyulás, ne aggódj! Tavasz!

    VálaszTörlés
  5. Legfeljebb 2 csavarral tippeltem, de ez rengeteg!

    Fel a fejjel, nekem is!

    VálaszTörlés
  6. Mielőbbi gyógyulást! El is lehet halasztani a programokat. Én legalábbis ezt tenném. Be egy fájdalomcsillapító, habár nem vagyok gyógyszer párti, de van amikor kell. És szundi, pihi. Én is nyüzsis vagyok, alig várom, hogy felépüljek, ha valami bajom van. Aztán megbánom, mert mindig siettetem, és van olyan helyzet, amikor ez nem tanácsos, sőt tilos. Úgyhogy csak annyi mozgás, program, amennyi jól esik. Vigyázz magadra Ilonka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazából nem elviselhetetlen ez a fájdalom, és nem akarok folyamatosan fájdalomcsillapítókat szedni, nagyon ritkán szoktam. igazad van egyébként, kicsit módosítok a terveken:) <3

      Törlés
  7. Jo hat szintem a vese es epe koveknel kevesebb undi dolog van:s a csavarok meg belefernek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ú, erről jut eszembe, nekem volt egy kolléganőm egy eleg nyüzsis munkahelyen, aki 2 het hiányzás utan kis zacsiban mutogatta mindenkinek az epekoveit. a konyhában, ebédnél is. frankon ott lapult a zsebében, es betámadott velük bárkit, aki 2 percre szoba állt vele. sajnáltam. de azert behánytam kicsit :D

      Törlés
    2. jó, hát bocs, csajok:) majd ha lesz epekövem, azt nem rakom ki:))

      Törlés
    3. még egy fokkal undibb (és persze szánalmasan szomorú): miután a nagymamám meghalt, a nagyapám csinált neki egy kis házi oltárt, aminek a közepén fő díszként a mamám egyik hatalmas veseköve díszelgett. a papa mindenkinek azt mutogatta, és mondogatta, hogy "ez egy darab a mamából". brrrr, rettenet. családom és egyéb állatfajták.

      Törlés
  8. "Minden nagyon jó lesz", ez az évem mottója. Ez következő pár hét nyűgös lesz, de sok erőt, és minden nagyon jó lesz! Te vagy a legpozitívabb ember, akit ismerek(olvasok), szóval érted. :)

    Nekem a bal térdem van három csavar jó 14 éve, jó kis orvosi platina, szóval értékes ember vagyok, igaz télen hidegben fáj, de legalább nem lettem bicebóca. :)

    VálaszTörlés
  9. már láttam ezt a fotót még itt a blog előtt, uh rendesen levert a víz, hogy elképzeltem ezt a csuklódból szedték ki. Én is rosszul bírom az ilyeneket, szerintem, ha nekem odaadták volna el is ájulok :D

    VálaszTörlés
  10. ugyan nem ide illik, de erről Te jutottál eszmbe:)
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17098550_1678563378825566_7796626437253488785_n.jpg?oh=ccedc85f3685bd1fe0fccc99301695d3&oe=596CE974

    VálaszTörlés
  11. Cybernetic organism :D Azért az milyen menő, hogy Te voltál a Terminátor egy ideig :) Bennem szilikon van, egy jóadag :D Nem, nem ott :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :P :D magas labda volt :)

      Boka, gyomor... :) Utóbbi már sajnos nem működik...

      Törlés
  12. mihamarabbi regenerálódást és sok türelmet! rádgondolási.

    VálaszTörlés
  13. Az en bal térdemben is vannak ilyenek, szerintem el is ajulnek, ha látnám, pedig érdekelni engem is nagyon érdekel.
    Mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés