2017. április 12., szerda

And my mom saves the day

Megint ért egy csalódás. Rossz érzés, mikor valamibe lelkesedést, energiát pakolsz, de a másiknak nem szívügye, nincs ideje, nem akarja. Nem fog ez a zenei-projekt összejönni, mert nincs ideje, nem fér bele, meg hát - valljuk be - nem lelkesedik eléggé. Egy telefonból tudtam meg ezt, amit tegnap, a tanfolyam szünetében bonyolítottam le. Persze nem haragszom, de egyedül érzem magam mostanában, és kicsit ez is olyan érzés, mintha elhagytak volna. Utána mintha köd ereszkedett volna a gondolataimra, az óra hátralevő részére már nem is nagyon emlékszem, arra se, hogy hogyan jöttem haza, meg hogy itthon mi volt. Csak azt tudom, hogy indulás előtt megsimogattam egy nagyon öreg kutyát, és hogy itthon azonnal lefeküdtem. Annyira jó, hogy van az alvás, és olyankor nem kell gondolkodni.

Ha lenne olyan a közoktatásban, hogy szabadság, ma reggel kivettem volna. Van egy férfi kollégám, aki, már vagy 6 osztálytól hallottam, olyanoktól is, akiket nem tanítok, videókat vetít rólam az óráin a gyerekeknek és kommentálja őket. Tökmindegy, miért csinálja ezt, meg miket mond rólam, de nagyon ki vagyok akadva rajta, ez hol oké, hol etikus? Na és a többi kollégám döbbent ábrázatát látva lementem, és elmondtam ezt az igazgatónőnek, aki szintén eléggé megdöbbent, összehívott kettőnket - na és ez a megbeszélés ma volt, óriási kedvem volt hozzá, gondolhatjátok. Mindegy, végül nem volt semmi különös, én elmondtam a kollégának, hogy nekem ez nem tetszik, nem akarok semmilyen szinten téma lenni az óráin, és kértem, hogy ezt soha többé ne tegye, az igazgatónő pedig nyomatékosította ezt. Ő persze elmondta, hogy bele sem gondolt, hogy én ennek esetleg nem örülnék (mert hogy nem tudta, hogy a gyerekek elmondják nekem), és csak a jó szándék vezérelte. Többet nem tesz ilyet. De komolyan, faszom. 

Szóval álltam reggel a ruhásszekrény előtt, és ha lett volna ott egy zsák szépen összehajtogatva, rajta  két lyuk a szemeimnek, akkor azt veszem fel. Vagy tudjátok, vannak azok a kapucnis pulcsik, amiken a fejed búbjáig fel tudod húzni a cipzárt, na be kell szereznem egy olyat. De azt érzem, hogy el van fáradva az agyam, meg a szívem, meg a lelkesedésem, kiürültem. Aztán végül szépen felöltöztem, még sminkeltem is, mert ilyenkor pont, hogy kompenzálni szoktam, és oké nap lett, mert egy olyan helyre bemenni, ahol szeretnek a gyerekek meg a kollégák, mindig jó. A mise után a Duna-parton jöttem vissza a kölykökkel, virágoztak a fák és fújt a szél, a fiúk kergetőztek és nevettünk, aztán az 5. óra után hazaengedtek minket, és itthon anya túrós, nutellás meg baracklekváros palacsintával várt. És akkor most még 8-ig meló.

15 megjegyzés:

  1. ijesztő! mennyi pszichopata van! és nem gondolt bele, hát elég idióta lehet.
    és honnan voltak videói rólad, mi célból vetítgette és ez hogyan állt összefüggésbe az általa leadott anyaggal?
    sztár vagy, nézd a jó oldalát :)

    VálaszTörlés
  2. WTF?! Én azt hittem, a héten már elértem a wtf-ok max számát, de ez a videóvetítős ez így mi? Hogy talál ki valaki ilyet? Vagy hát hogy győzi meg magát arról, hogy ez JÓ ötlet? Mint a 13 éves kis bully-k, nem? :O

    Az anyukák meg a palacsintáik <3 Nálunk otthon sosincs nutellás, hanem anyu kever kakót és olyan, meg házi baracklekváros meg túrós is és lakótárs csinált mindig olyat, hogy túrókrém és rá sorban málna és úgy összetekerni. Jó dagi lett egy palacsinta, de megküzdöttünk vele.

    VálaszTörlés
  3. mivaaaan?! :o Rólad vetített videókat tanórán..? Jééézusom.. :o
    1.) mit akart demonstrálni a videókkal?
    2.) miért nem gondolta, hogy ez nagyon durván gáz és személyiségjogokat sért? (ez az ember gyerekeket tanít..?!)
    3.) honnan voltak a videói? Titokban rögzítette..? vagy..?

    Basszus, én ezen most teljesen kiakadtam.
    Szerintem ez tök félelmetes.. Ez az ember egy pszichopata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyire nem freak:) youtuberól vannak a videók, nem titkosak, nyíltan elérhetőek, én sem titkolom, de akkor is, ne nézze már órán őket a gyerekekkel (egy csomó osztállyal) órán és kommentàlja.

      Törlés
    2. Hat igen, meg ha jogilag teljesen rendben is van, es nem sert semmit, az ilyen helyzetben az lenne a minimum, hogy megkerdezi toled, hogy oktatasi celbol hasznalhatja-e a videoidat. Elhiszem, hogy jot akart, de azert dobbenetes, hogy ennyire nem gondolt bele.

      Törlés
    3. Bakker, ez valóban ijesztő :( mennyi beteg kollégád van :D

      Törlés
    4. Oktatási célból? :D ezt meg hogy érted? :)

      Törlés
    5. Hmmm, értem. Attól még "kissé" szürreális.. :D
      Ez egyébként milyen óra? Ének?

      Törlés
  4. Wtf on so many levels...
    Az meg milyen, hogy nem gondolta, hogy a gyerekek elmondjak neked... :)

    VálaszTörlés
  5. Kétszer olvastam el, hogy jól értem e... Atyavilág...

    VálaszTörlés
  6. kollega: basszus, de gaz!
    zenei projekt: ezt ugy, de ugy sajnalom, ne mar! annyira orultem neki, h vegre elindult es tessek! 😢😢 de hat megmondtad, megbizhatatlanok a zeneszek :/

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom, hogy mi szándéka lehetett vele. Még ha nem is sértő szándékkal tette, akkor se talál jobb témát??? Milyen óra tananyaga voltál? Mi az, hogy nem gondolta, hogy a füledbe jut? Mert ha nem jutott volna, akkor korrekt lett volna???

    VálaszTörlés
  8. De rossz, en mar ugy izgultam, hogy milyen zenei szupisaggal alltok elö!
    Ez a kollega nagyon de nagyon furcsa, valoszinuleg egy ujabb rajongo, csak sajnos nem egy tul ertemes modjat talalta meg a kapcsolodasnak.
    Sajnalom, Milonka, de ne felj, te boldogsagra vagy kalibralva <3

    VálaszTörlés
  9. A video vetítés is gáz...DE te olyan jól tudod leírni még ezeket a szar napokat is. Nekem te már olyan vagy, mint egy nagyon szépen illusztrált mesekönyv hősnője. És természetesen a vége hepi end :)

    VálaszTörlés
  10. asszem a zene miatt mind veledérzünk <3
    rosszkedv javult már?

    VálaszTörlés