2017. április 8., szombat

There's no way I'm doing the dishes, baby

Azt hiszem, mindig a spontán találkák sikerülnek a legjobban. Tegnap este itt volt nálam 3 barátnőm, és ha a lánybúcsú, amit szervezünk, csak fele annyira jól sikerül, mint a tegnap este, akkor már nyugodtan engedjük férjhez menni cuki menyasszonyunkat. Komolyan, nem emlékszem, mikor nevettem utoljára ennyit, annyira okos és vicces mindhárom csaj. Elmesélte például mindenki, hogy miért nem mosogat a pasija - én basszus, nem hiszem el a férfiakat. Az például milyen indok, hogy ő nem tud mosogatni, mert undorodik, öklendezik tőle, és valóban öklendezik, ha esetleg kénytelen elmosogatni? És az, hogy mindig tele van a mosogató, mert telepakolod, és nincs hely mosogatni, és ezért én így nem tudok? Szerintem a férfinál nincs kreatívabb lény, ha valamit nincsen kedve megcsinálni. 

Megcsináltam a lányoknak az év első spárgás quiche-ét (itt a recept*, szerintem ezredszer rakom ki, de ebből sosem elég), meg a múltkor már prezentált málnás minitartokat. Óriási sikere volt mindkettőnek. Sajna képeket nem csináltam, de helyette itt vannak a kedvenc csokitojásaim (by Milka), én kb ennyit voltam hajlandó készülni a húsvétra. 



*én 25 dkg lisztből csinálom, és szerintem elég két tojás a masszába, úgy lágyabb lesz

9 megjegyzés:

  1. Egyszer elkeveredtem egy legénybúcsúba (úgy gondolták, nem sokat ártok:) ) Igyekeztem csendes megfigyelőként a férfilét eme nemes pillanatának minden történését magamba szívni, ilyenkor többet tudhatunk meg róluk, mint bármikor.
    Kellő pálinkamennyiség után kioktatták a leendő férjet, hogyan kell a házimunkát megúszni. :D Volt ott mindenféle jótanács, a vasalnivaló kiégetésén és a porcelánváza porszívóval való leverésén át egészen a mosogatás elkerülésének mindenféle praktikájáig :) Új világ nyílt meg előttem azon az estén: a férfiak NEM maguktól bénák :) Van egy jedi, aki már mondjuk egy idősebb, tapasztalt valaki, és a kis padavanok szájtátva hallgatják, majd pár nappal később galád módon be is vetik azt, amit ott gondolatban elsajátítanak. Ezt az egészet szájról-szájra adják tovább, míg mi azt hisszük, meccset néznek a kocsmában vagy épp tejfakasztó bulin vannak...
    Vigyázat, Hölgytársak, ezek valamire készülnek mindig :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))

      Mondjuk igaz ami igaz, nekem volt pasim, aki ezerszer rendszeretőbb volt, mint én.

      Törlés
  2. Nem tudom megállni, hogy ne meséljek. Tavaly előtt decemberben a Férfi fizetett szabadságon volt, ami átnyúlt januárra is. Nekem becsülettel dolgozni kellett járnom. A decembert még csakcsak átvészeltem valahogy, sűrűn emlékeztetve magam arra, hogy L. mindig is rendszerető ember volt, sokat dolgozott, most pihen, hagyom, nem szólok. Januárban viszont totál kimerültem, nagyon finoman és tapintatosan körbejártam a témát, hogy ugyan, Egyetlen Szememfénye, lennél oly kedves, legalább az edényeket mosogatnád már el, a porszívózást-felmosást bízd rám. Azóta sem, sosem, semmilyen formában nem szólok semmiért.
    A reakció félelmetes volt, Őméltósága beült az autóba, és elment otthonról. Amikor visszatért, magával hozott egy mosogatógépet, és közölte, hogy mától fogva Anyós fog mosogatni. Így nevezte el a gépezetet.
    Amikor megemlítettem a porszívózást egy fél évvel később, akkor visszakérdezett, hogy "Robotporszívó??".
    Felmentem minden takarítás alól. Én nem tudok csempézni, parkettát lerakni, gipszkartonozni akkor sem, ha azt sok évente csak egyszer kell. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyelj, lehet, hogy nem mosogat, de problémamegoldásból csillagos ötös :D

      Törlés
  3. Huh, de jó, hogy ezt a típust nem ismerem közelről, mert nekem apukám és férjem is a legtermészetesebb módon háziasak. Hála istennek :)

    VálaszTörlés
  4. :))))))
    Mondjuk sztem az jó deal hha fizeti a bejárónőt (mert a mosogatógépet is ki/be kell pakolni, a robotporszívó meg sztem csak ott takarít ahol a papok táncolnak)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na de azt a családi közös pénzből fizetné, az meg nem nagy gavallérság:)

      Törlés
    2. A robotporszívóval pont úgy lennék, mint a takarítónővel: sajnálnám rá a pénzt, mert meg vagyok győződve róla, hogy én csinálom a legjobban. :D Ennél fogva nem is várom el, hogy gyakran segítsen. Viszont érdekes módon, amióta Anyós a szolgálatunkba állt, nem esik nehezére ki-bepakolnia, ugyhogy abszolút megérte megpiszkálgatni a kis egoját. :)

      Törlés
  5. Én minden barátnőmnél valahogy mindig elmosogattam, itthon is elmosogatok.. A halálosabb iramból idézve, igaz nem pontosan, mert nem ugrik be. De a saját gondolatomként: "Aki főzött, sütött az nem mosogat, aki evett az igen." :)

    VálaszTörlés