2017. április 6., csütörtök

cheap thrills

Azt szoktam mondani, hogy nem vagyok oda a tescoért, általánosságban véve a lidlhöz vagy az aldihoz képest drága. Általában azért járok oda, mert minden van, az is, ami másutt nincs, például koriander meg friss lasagne tészta; plusz van mellette kutyaeledel bolt meg DM. 

Egy ideje azonban nézegetem a finest termékeiket, amik, ugye, prémium cuccok egész jó áron. 


Van egy barátnőm, aki nagyon környezettudatos, és ő beszélt múltkor szuperlatívuszokban a tesco finest granolákról, úgyhogy kipróbáltam, és azóta már többször is vettem. Nagyon-nagyon finom, legalább annyira, mint a saját, otthon készült müzlim, aminek ITT találjátok a receptjét. Csak ebben még vannak iofilizált, vagyis fagyasztva szárított gyümölcsök is, amiket tavaly, a Bocuse d'Or mellett rendezett kiállításon kóstoltam először, és azt gondoltam, hogy felesleges gasztro-rongyrázás. De aztán most rá kellett jönnöm, hogy az én reggelimben egyáltalán nem feleslegesek, nyugodtan rázzák csak nekem a rongyot reggelente a meggyek meg az eprek. 

Svájcban eléggé el voltunk kényeztetve sajt-ügyileg és amennyire tudtam, kiképeztem magam, különösen, miután egy barátnőm francia pasija egy órás, kóstolókkal színezett sajt-előadást tartott egy áruház 20 méteres, igen lenyűgöző sajtpultja mellett. Nekem a keményebb, tehéntejből készült sajtok jönnek be, örök kedvencem marad az itthon csak aranyárban kapható Tête de Moine, ami egy svájci sajt vicces kis virág alakú falatokva faragva, smik olyan könnyűek, hogy szinte elolvadnak a szádban. Imádtam még az érett Gruyère-t, amiben ropog a fogad alatt a kikristályosodott tejcukor (milyen ironikus, hogy pont arra vagyok érzékeny). Na és a harmadik helyezett kedves barátom, Comté, az édeskés, erős zamatú keménysajt, amivel már nem először futok össze otthon. Na és Comté is van a tescoban, és én ettől eléggé boldog vagyok.

De a legdurvább cucc, amit a múltkor vadásztam, az egy jégkrém. És azt kell mondjam, hogy nem örülök neki, hogy megtaláltam, ugyanis 3 nap alatt megettem egy fél literes dobozzal, és függő lettem forevör. Ez egy tesco finest vanília jégkrém rengeteg juharsziruppal és makadámia dióval. Abbahagyhatatlan. Bocs, hogy meséltem nektek róla. 


Mindhárom finomság kb 1000 ft. 

6 megjegyzés:

  1. Hát nem segítesz a diétámon... :)

    VálaszTörlés
  2. Én már a málnás kosárkát sem tudom megbocsátani neked:) Megcsináltuk, megettük, csinálunk még.

    VálaszTörlés
  3. Khm....fél liter fagyi olyan napokon egy ültő helyben ficcen be:(

    VálaszTörlés
  4. A múltkori hambis bejegyzésed hatására aznap semmi másra nem tudtam gondolni, rá is szedtem a férjem a bűnözésre és elmentünk Győrbe, ahol a Westyben vannak ilyen finomságok, káposztasalátával, sült krumplival. Utána egy kis bevásárlás, majd hazaérve tudatosítottam, hogy ez mind a te bűnöd: a kezemben egy üveg Bodrikutya és egy sárga zacsis M&Ms. Szóval óvatosan ezekkel az ajánlásokkal!!!

    VálaszTörlés
  5. Ó, ezt a Fines jégkrémet sajna én is felfedeztem már egy elborult pillanatomban. Az gondolkodtatott el, hogy kisebb kiszerelésben annyiba került kb., mint bármilyen kétszer akkora kommersz jégkrém. Gondoltam, hogy ennyiért akkor nagyon finomnak kell lennie, megér egy próbát.
    Be is jött.. :D
    Más ízt nem is kóstoltam belőle még, csak a vaníliásat tolom újra és újra. :))

    VálaszTörlés
  6. Merő rosszindulat, hogy beszámoltál róla
    (Jégkrém)

    VálaszTörlés