2017. április 2., vasárnap

Málnás, mascarponés linzerkosárkák

Van ez a gyümölcslepény receptem, ami változatosan megtölthető bármilyen épp aktuális gyümölccsel, amit szimpatikusnak találok a piacon, almával, eperrel, körtével, fügével, szilvával, vagy akár vegyíteni is lehet őket. Eszembe jutott, hogy mivel indul a gyümölcsszezon, és szeretek sütit vinni a kollégáimnak a kávé mellé, viszont ez nem egy szépen/könnyedén vágható lepény, jó lenne, ha kisebb porciókban is el tudnám készíteni. 

Úgyhogy kölcsönkértem anyukám muffin formáját, és elkészítettem a tésztát.
Kellett hozzá: 
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
Géppel összegyúrattam a tésztát, 30 percig pihentettem a hűtőben, hogy kicsit keményebb legyen, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtottam, majd egy ikeás illatgyertya tisztára mosott üvegével (a nagyobbal, azt találtam megfelelő méretnek) kiszaggattam. Benyomkodtam őket a muffinformába, és körülbelül 10 perc alatt, a már forró sütőben 160 fokon megsütöttem őket.



Közben egy doboz laktózmentes mascarponét kikevertem egy kis doboz laktózmentes joghurttal és egy evőkanál porcukorral. A kihűlt kosárkákba töltöttem mascarponét, a tetejükre a Lidl-ből szerzett málnaszemeket és mentaleveleket nyomtam. 




Sajnos a kollégáknak nem marad:). 

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tutinak tűnik.
    Ez komoly,hogy már van laktózmentes mascarpone is.:D
    De jó.Nekem muszály ezeket ennem,örvendetes,hogy egyre több mindent lehet beszerezni.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul Lidl, teljesen korrekt áron.

      Törlés
    2. Az külön jó.:D
      Csak nálunk nem tudom miért de úgy kevv vadászni ezeket a cuccokat.Szanaszét rakják és jól bedugdosnak néhány darabot más termékek közé.Sokszor feladom a keresést...;D

      Törlés
  2. "sajnos a kollégáknak nem maradt" :D
    tényleg nagyon guszták :)

    VálaszTörlés
  3. ehhez mennyi mascarponét használsz, 500 g vagy 250?

    VálaszTörlés