2017. május 4., csütörtök

Stuff

Annak ellenére, hogy tanításügyileg a hetem sokkal lazább, mint az eddigi időszak, egy percem sem volt még, hogy bármit csináljak, ami nem fix, órához kötött program. Nagyon el vagyok havazva, és az tetszik, hogy ennyi minden történik, de mégis eléggé rosszul tűröm, hogy egy csomó mindent kell szervezni, és kissé szórakozott emberként nem vagyok jó benne, hogy ennyi mindent átlássak, elintézzek, megszervezzek. 

  • Kifagyott mindkét fügefánk, meghaltak, ki kellett őket vágni. Nagyon szomorú vagyok ettől, mert nincs olyan gyümölcs, amit jobban szeretek a fügénél, és egészen megszoktam már, hogy nyár közepétől, őszbe nyúlóan lehet enni fügét fügével. Hiányozni fognak a fügés piték, a fügés saláták, a fügés turmixok, a fügés szendvicsek, vagy csak egyszerűen a nagy, kövér, naptól meleg fügék. 
  • Tegnap itt volt az egyik osztály és szerenádoztak nekem, én meg készültem nekik szendvicsekkel meg italokkal. Fél 6-kor jöttek, és éjfélkor csuktam be utánuk a kaput, táncoltunk, beszélgettünk, ökörködtünk rengeteget, nagyon jól éreztem magam. Az est sztárjai a hatalmas sikert arató lakásom, és a gyerekeknek folyamatosan udvarló kutyám voltak. A végén játszottunk 'felelsz vagy mersz'-t, persze mindenki felelt mindenre, és az volt a jó, hogy nem szex témájú kérdések jöttek elő, amikre számítottam, hanem nagyon őszintén mesélt mindenki a céljairól, problémákról, szerelemről, barátságról, családról. Imádom ezt az osztályt és nagyon fognak hiányozni, nem is tudom elképzelni, milyen lesz nélkülük. 
  • Kedden volt egy random randim, semmi komoly amúgy, hiszen bár még sosem ültünk le beszélgetni, ismertük már egymást valamennyire. Volt egy kis izgalom a levegőben, és jó tudni, hogy van már kedvem ilyesmihez. 
  • Ezzel a fiúval szinte teljesen egy időben, de tényleg, percre ugyanakkor, teljesen váratlanul és meglepetés-szerűen bejelentkezett egy exem, aki némi érthetetlen small talk után bevallotta, hogy sokat gondol rám mostanában, és szívesen találkozna velem. Úgy látszik, van valami a levegőben. 
  • Holnap ballagás lesz, az én osztályom is búcsúztat egy végzős osztályt, és egészen szépen felkészültünk, de mégis, semmi másra nem vágyom jobban, mint hogy túl legyünk rajta és hétvége legyen.  

5 megjegyzés:

  1. a fügefa meg sokára lesz termő füge, ha újat ültettek, nem? :(
    nálunk a meggyfának lett vége idén, pont az, amelyik a kutya házának tartott árnyékot és úgy szeret alatta hűsölni. Apuék meg a meggyet szeretik róla.

    VálaszTörlés
  2. Mikor mamám testvére kifagyottnak hitte a fügefát és kivágatta, spontán nőtt helyette másik és abban az évben szerintem már termett is, igaz kevesebbet, mint az öreg fa - szóval van remény :)

    VálaszTörlés
  3. Állítólag mindenütt kifagyott. Sajnos nálunk is, de jó hír, mert tövig vágás után most újra hajt. Szóval úgy néz ki, hogy talán lesz belőle valami. Bálint gazda szerint két-három év míg újra terem. (Mi is nagyon bánatosak voltunk, mert már akkora volt, hogy létráról se értem el és annyi termés volt, hogy nem győztük enni.)

    VálaszTörlés
  4. A füge tőről ki fog hajtani! Ki ne szedjétek a gyökereit! Sajnos 10-ből 9 elfagyott, közte az én 2 bokrom is... 2-3 év míg első termést hoz, és vagy 10, mire igazi bőtermő bokorrá válik. (nálam 2-3 centis sarjadékok vannak már)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igen, nálunk is újra hajt:) nagy az öröm!

      Törlés