2017. július 13., csütörtök

The luckiest little sister

Ha van olyan magántanítványom, akinek számlát kell adnom, akkor a tesóm szokott adni nekem. Ezért ő nem kér pénzt tőlem, mert azt szokta mondani, neki ez nem plusz költség, ő fix összeget adózik, nem gond. De most volt ez a plusz tanfolyam, ami egy nagyobb összeget jelentett ez elmúlt hónapokban, és így, hogy adtam számlát a tesómon keresztül, sokkal több pénzt kaptam kézhez. Most jött meg az utolsó fizum onnan, és kivettem visszamenőleg az egész összeg 10%-át, hogy odaadjam a bátyámnak, meg akartam ezzel köszönni, hogy tök természetes volt neki, hogy számlát ad nekem. És oda akartam adni, és nem volt hajlandó elfogadni. Azt mondta, Hugi (a két tesóm, meg mindenki, aki rajtuk keresztül ismer, Hugizik), ez a te pénzed, te dolgoztál meg érte, én nem kérek ezért semmit, örülök, hogy segíthettem. 

Aztán meg ugye nem jó az autó, de most konyhafelújítás van, meg mindenféle más ügy, hétfő óta nem foglalkoztunk a problémával. De most ott tartunk, hogy kellene venni munkalapot, meg ajtót a szekrényhez, el kellene menni az Ikeába, ezek pedig nem mennek kocsi nélkül, és felhívtam a tesóm, hogy eljönne-e velem, vagy kölcsönadnák-e a kocsit egy délutánra, hogy ezeket elintézzük. Tegnap strandolós programjuk volt, de megbeszéltük, hogy este beszélünk, és akkor kitaláljuk, hogy mikor/hova szeretnék menni. 

Aztán tegnap ugye a szuper randevúm volt és nem beszéltünk, de aztán reggel láttam, hogy van egy nem fogadott hívásom tőle. De eléggé nyűgös voltam, meg intézkedni se volt kedvem, úgyhogy nem hívtam vissza. Erre egyszer csak kopognak az ajtómon, és a bátyám az, hogy ők most mennek kirándulni és eljöttek két autóval, az egyiknek tessék, itt a kulcsa, maradhat bármeddig, ameddig elintézzük az ügyeket, vagy újra lesz kocsi, használjam nyugodtan. 

Lehet, hogy ezek nem olyan óriási dolgok, de ő mindig, mindenben ilyen velem, bármikor lehet rá számítani. Mindig csak egy szavamba került/kerül, bármit kérek, azonnal ott van és segít. Amikor a válásom után már senki nem tudott mit kezdeni azzal, hogy még mindig sírok és nem vagyok jobban, ő mindig kocsiba ült, és 10 perc múlva itt volt, ha megint elsírtam magam a telefonban.

Ma, ahogy megjelent, és a kezembe nyomta a kulcsot, rendesen meghatódtam, mert ez szerintem ez sokkal több, mint jó testvéri kapcsolat, ő teljes mértékben feltétel nélkül szeret és támogat engem, és nem tudom, hogy hogy fogom tudni mindezt meghálálni neki. És nekem ilyen tesóból van még egy. Akkora mázlim van a családommal. 

7 megjegyzés:

  1. Olyan jó Neked :-) szerencsés vagy .... az én bátyám nem ilyen :-( nagyon nagyon nem. Jó olvasni hogy létezik ilyen testvéri kapcsolat is mint a Tietek <3

    VálaszTörlés
  2. Biztos Te is pont így viselkedsz vele (meg a többiekkel is), csak észre sem veszed! :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon jó Neked! Ebben az a jó, hogy bármi történhet bármelyikőtökkel ez a kapcsolat ilyen marad. Sose leszel egyedül!

    (Nekem is van két tesóm. Hát az egyikőjüknek még a kerek szülinapom se jutott eszébe. A másiknál meg a sógor a beszólogatós, meg nővérem ehhez mérten gyenge... Szomorú!)

    VálaszTörlés
  4. Jó ilyeneket olvasni. Szinte irigyellek érte. Kíváncsian várom az új konyhaképeket is. Biztos kreatív és milonkás lesz☺

    VálaszTörlés
  5. Mindig álmodoztam ilyenről. Születésnapjaimon, mikor elfújtam gyerekként a gyertyát, mindig azt kívántam, bárcsak felbukkanna anyám, vagy apám zabigyereke a múltból (teljességgel kizárt, de hát na ) és nekem is lehetne egy bátyám.

    Egyke vagyok azóta is. :(

    VálaszTörlés