2018. június 1., péntek

No milk today

Nagyon igyekszem nem költeni indokolatlanul a pénzem, így nagyon óvatosan vásárolok, tényleg csak azt, ami kell. Tegnap délután beugrottam a lidl-be, hogy szerezzek valami ennivalót. Iszonyúan nem kívánom most sem a húst, sem a tejtermékeket, úgyhogy eléggé bizonytalan voltam, mi legyen a vacsi. Nem akartam nagy főzőcskét, csak salit szerettem volna, meg halat mellé, úgyhogy vettem konzerv heringet, amit nagyon szeretek sok-sok citrommal, vettem mellé salit, és nem hittem a szememnek, mikor ezt láttam:


Tudom én, hogy tökmindegy, hogy van-e virág a saliban, de úgy érzem, egy csomó üzlet egyre inkább odafigyel arra, hogy színesen, fantáziadúsan és egészségesen tudjunk finomakat enni, egészen jó áron, nekem, aki nem a paprikás krumplis típusú konyhát vezetem, ez nagyon sokat számít. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen sali láttán az is kedvet kap egy zöld körethez, akinek amúgy eszébe sem jut ilyesmit vásárolni. 

A másik, hogy nagyon szeretem a fagyit, de ritkán eszem, mert tejes, és ott tartok, hogy már a laktózmentes cuccokat sem kívánom - azt szoktam mondani, hogy boldogabb vagyok tejtermékek nélkül, egyszerűen jobban érzem magam. És akkor tegnap a lidlben ebbe is belefutottam:

 
Csokis és mangós jégkrém kókusztejből. Annyira örültem nekik, ráadásul mindent imádok, ami mangós. Mindkettő nagyon finom. 

Ez lett a minimál vacsi:

 
A citromos olívaolajat a pasim hozta nekem, most ez a másik nagy kedvenc a tökmagolaj mellett, igazi nyári sali-hozzávaló. 

6 megjegyzés:

  1. Ugyanilyen vettem én is! Imádok virágokat is tenni a salatakba!

    VálaszTörlés
  2. Engem még a hideg is kiráz a virágok láttán! Gyerekkoromban bezabáltam akác virágot és nagyon rosszul lettem tőle. Inkább nem eszek mintsem ezt megegyem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jól van, akkor másnak is vannak ellenérzései :D
      Nálam az van, hogy ez kutyakaja :D Tudom, a saláta a "nyúlkaja", de nálunk az van, hogy a kertben a járda mentén árvácska volt mindig, többnyire ezek a színek és az előző kutyánk mániája volt, hogy ezt lelegelje anyu legnagyobb örömére. Más virág nem kellett neki, de ezeket mindig leharapdálta :D

      Amúgy szerintem tök jól néz ki, én megvenni megvenném, majd kiszedegetném és félretenném :(

      a mangós jégkrémet viszont szerintem nem úszom meg :D épp mangós korszakomat élem, azt hiszem.

      Törlés
  3. Engem is elcsábított a virágos sali :) de a virágok íze nem jött be. Maga a salàta jó volt, nagyon finom lilahagymás-joghurtos öntetet csináltam hozzá.

    VálaszTörlés
  4. Én is most vettem ilyen salit :) Meg mangós smoothiet... Mangófüggő vagyok én is, beismerem :)

    VálaszTörlés
  5. én nem mertem megvenni mert el sem tudtam képzelni milyen íze van egy virágnak 🌸🌸🌸

    VálaszTörlés