2018. augusztus 6., hétfő

dog days

Ma úgy volt, hogy a kutyakozmetikusnál kezdem a napot. A régi, bevált nő, akihez ezer éve hordtam a kutyát, bezárta a boltot, és nagyon nehezen találtam olyat, aki elvállal egy olyan pulit, akinek minden tincsét egyenként kell levágni ollóval, meg be is kell némileg kábítani. Ez a lány nagyon szimpi, őszintén elmondta, hogy sosem nyírt még szalagos pulit, és ez kihívás neki, de mivel én úgyis ott leszek, majd mondom, hogy csinálja, meg ugye mi nem készülünk kutya-szépségversenyre, szóval jó lesz ez. Képzeljétek, szerintem velem egyidős lehet, és úgy szólít a telefonban, hogy drága, ami lehet, hogy fura, de nekem nagyon bejön, hogy ismeretlenül is ilyen közvetlen. Bár az is lehet, hogy csak meghitelezem neki, hogy mivel állatokkal foglalkozik, és a boltja oldalából látom, hogy imádja az ebeket, csak jó fej lehet. Mellesleg vagy 10 kozmetikussal beszéltem, és iszonyúan, de legalábbis 1 hónapra előre tele vannak, ezek szerint ez egy jó kis szakma. Na és reggel csörgött a telefonom, sírva hívott a lány, hogy valami baj van otthon, és tudnék-e inkább délután menni - és hát persze, addig berakok úgy 8 adag mosást, meg kitakarítok. Neki tutira rosszabb napja van, mint nekem. 

7 megjegyzés:

  1. O ott a kornyeketeken van bagy pesti? En sem talaltam meg senkit, aki hajlando lenne olloval vagni oket, nagyon kene egy tipp, csak hat az messze vn ide.

    VálaszTörlés
  2. mi egy szomszéd kisvárosba kellett, hogy elvigyük a komondort megnyírni, mert itt senki sem vállalta. még azt se, hogy géppel letolja nullára a szőrét, nemhogy egyenként a rojtjaival foglalkozzon. már azon gondolkodtunk, hogy valami birkanyíró embert szerzünk...

    VálaszTörlés
  3. Van egy ismerősöm Árpádföldön, ha kellene...

    VálaszTörlés
  4. Nalunk Anyu nyirta meg a pulit, nem tudom milyen indittatasbol, de baromira jo lett.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az én kutyám nem hagyja magát:(

      Törlés
    2. Én simogatás közben csinálom, mondjuk kb 3 nap egy kutyát így megnyírni, addig elég furán néznek ki. Viszont amikor megszabadulnak a nagy bundától iszonyú boldogok :)

      Törlés