2018. szeptember 5., szerda

hey baby

Voltunk vasárnap a barátainknál, akinek akkor volt 10 napos az első kisbabájuk. Még ők is úgy vannak vele, hogy csak tanulgatják ezt az egészet, fogalmuk sincs, miért sír, fázik-e, éhes-e, jó-e, ha sokat alszik, miért nem alszik eleget, jól van-e... Nagyon picike,  sűrű, fekete haja van, és szupercuki. Kérdezték, fel akarjuk-e venni, és persze, akartam. Elkezdett sírni, de kicsit sétálgattam vele meg simogattam, és akkor elaludt a vállamon. Megejtettük együtt életük első sétáját is így hármasban, Barni tolta a babakocsit, én cipeltem a gyereket, a párocska pedig összeölelkezve mondogatta egymásnak, hogy milyen jó, sétálunk! Nagyon megható volt látni, ahogy szerelmespárból szülőkké válnak. 

Engem amúgy teljesen hidegen hagynak a gyerekek, kivéve, ha van valami kötődésem hozzájuk (egy barátnőm gyereke, vagy családtag pl), vagy valami miatt nagyon aranyosnak találom őket. De például a vonaton sosem ülök olyan helyre, ahol gyerek van közel, mert biztos zajong majd, meg kommunikálni kell majd, nekem meg úgy kell csinálnom, mintha szeretném a gyerekeket, meg mintha érdekelnének. 

De ennél a 10 napos bébinél, a barátaink kisbabájánál úgy éreztem, hogy legszívesebben hazavinném. Hát micsoda bizalom ez, hogy elalszik a vállamon? Majd szeretném néha kölcsönkérni. Vittünk nekik egy tál almás morzsasütit, meg rózsaszínű Vans (!) kiscipőket, és az jutott eszembe, látván, hogy mennyire be vannak ragadva most a lakásba, és minden percüket a kialvatlanság, meg a kisbaba életben tartása köti le, hogy majd időnként sütök nekik egy tepsi lasagne-t, vagy egy nagy adag lecsót, és felvisszük hozzájuk, hogy 1-2 napra kicsit megkönnyítsük a dolgukat.


11 megjegyzés:

  1. Uristen Ilonka, én is fáradt vagyok, nekem nem foznel néha? 😊😘🙏
    Biztos nagyon örülnének, rohadt jól jön ilyenkor minden segítség. A kaja pedig pont egy kardinális kérdés, mert enni kell.

    VálaszTörlés
  2. Két kisfiú anyukájaként mondom, hogy az egyik legnagyobb segítség ha kaját viszel nekik. Én szoptatás alatt olyan éhes voltam, hogy bármit meg tudtam volna enni, de közben a fáradtság miatt pedig alig volt energiám főzni. Kiszabadulni a lakásból meg megint egy csodás érzés egy újszülött mellett.

    VálaszTörlés
  3. Ez egy turi otlet, megmelengeti majd a szivuket, az egeszen biztos!

    VálaszTörlés
  4. Szuper gondolat. Mit nem adtam volna, ha valamelyik baratom vmi igazan finom hazi kosztot hozott volna neha. A legnagyobb segitseg, ha viszrl etelt vagy leviszed fel orara a babat setalni.

    VálaszTörlés
  5. Aww, amikor egy pici baba elalszik a válladon, és elernyed a kis cuki teste...hát az tényleg az egyik legklasszabb dolog a világon! :)

    VálaszTörlés
  6. Na, én pont fordítva voltam. Se barátot, se rokont nem akartam latni kb a baba 2 hónapos koráig, olyan jó volt csak 3asban,2esben lenni.

    VálaszTörlés
  7. Mi is jobban szerettük, ha senki nem jött hozzánk, de most, hogy 3 éves és majdnem 1 éves a két gyerek, el tudnám viselni, ha valaki néha ránk törné az ajtót egy tál lasagne-val :).

    VálaszTörlés
  8. Zseniális ötlet a főzés! És ha leviszed a gyereket 1 órára sétálni az is kb felér egy félnapos wellnessel. Ekkora gyerek mellett már az is wellnes, amikor van egy félórád a fürdőben és hajat tudsz mosni :)

    VálaszTörlés
  9. Meg pici a baba, de hallottam mar olyan karacsonyi ajandekrol, hogy az ajandekozo kuponokat adott a baratnojenek.
    O pedig elmehetett fodraszhoz, plazazni, sportolni... a ferjevel vacsorazni pl
    Az is jo otlet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a tesóméktól minden alkalomra színhàzjegyet kapunk bébiszitteléssel, az is szuper ajándék:)

      Törlés