2018. október 17., szerda

ET

Megnéztem hazafelé a Vásárcsarnokot a Vámház téren (emlékszem, milyen lepattant és szürke volt az a környék régen, most pedig minden felújított, elképesztően gyönyörű és hipszter arrafelé), és megállapítottam, hogy ha már egyszer ott van a csarnok a töménytelen mennyiségű, szebbnél szebb zöldségekkel, gyümölcsökkel és húsokkal, akkor kb indokolatlan lemenni az aldiba. Nagyon szuper az a hely. 

Viszont segítsetek: ti hol vesztek virágot? Ha nem 3 szál rózsát akartok venni 3000-ért, hanem egy csokor aktuálisan elérhető növényt, amit haza lehet vinni és vázába rakni anélkül, hogy anyagi csődbe menne az ember? 

A csarnok után rájöttem, hogy nem ittam még meg a délutáni kávém, így eltekertem a Tamp&Pull-ba, amiről emlékeztem, hogy nagyon jó. Mondjuk a táblájukon olyan dolgok voltak kiírva, h kb arra sem jöttem rá, hogy eszik, vagy isszák (szó szerint, bár szerintem kávé alapú termékekről lehetett szó), például az Espresso Tonic úgy van kiírva, hogy ET, vajon másoknak ez nyilvánvaló? Úgyhogy meg kell kérnem Gabesz barátnőmet, hogy részesítsen kávé-továbbképzésben. Mindenesetre spontán módon ittam egy tonikot kávéval, amiről tudtam, hogy létező kombó, de olyan furán hangzott, hogy sosem jutott eszembe kipróbálni. Jelentem, az íze is borzasztóan fura, de azért megittam. Persze ti azért kísérletezhettek, mert én nem szeretem a tonikot, de a szokatlan dolgokkal mindig muszáj tennem egy próbát. A Tamp&Pull-ba viszont még vissza kell mennem, és végig kell innom a kávélapot, mert nagyon izgatja a fantáziámat. 

ja igen, és a sisak

10 megjegyzés:

  1. Kávé és tonik? Jó ég! Ehhez én már nagyon öreg vagyok.
    És milyenek az élelmiszer árak a Csarnokban? És vajon azok helyi termelői termékek vagy nagyüzemi import áruk? (Szégyen de sosem voltam bent még soha nem vitt arra - gyalogosan - az utam).

    VálaszTörlés
  2. kb. kedd és csütörtök között a Fény utcai piacon egész vállalhatóak a virágcsokrok árai. (DE!! péntek-vasárnap már én is láttam, hogy min 200 forinttal több/csokor)
    illetve a legfelső szinten van egy nagyon cuki idős házaspár (a gyógyszertárral átlósan... bocsi! :) ), akik nem vágott virágot árulnak, de mindig nagyon szép és egészséges virágaik vannak, s az ápolásban, gondozásban is segítenek a tanácsaikkal! :)
    meg úgy egyébként is, ha már ennyire közel laktok, ott van a Fény utcai piac! egy próbát sok szempontból tutira megér!!! :) <3

    VálaszTörlés
  3. Arró jó a csarnok, hogy friss halat és herkentyűket vegyen egyszer-egyszer az ember. Amúgy tömve van turistákkal, gyanúsan fényes minden portéka, mint a mérgezett alma a Hófehérkében! Viszont a mellette lévő ázsiaiba (krt-Pipa u sarok) mindenképpen menj el, nem fogsz csalódni!
    A virág a többi piacon amúgy olcsó, meg néniktől is veszek az utcán, bár most gondolom őket is kifüstölik a rendőrök...
    Fény utcai piac neked nincs közel?

    VálaszTörlés
  4. Virágot az Aldiból. Van rózsa, tulipán... Vagy a Fehérvári úti piacon, ott tele van virágossal az alsó rész...
    Egyébként a Fővám téren dolgozom, szóval tudom, miről írtál :)

    VálaszTörlés
  5. Ja, és nagyon jó kávézó az Espresso Embassy az Arany János utcában - korábban ott laktunk, vagy itt Budán a Kelet kávézó. Mindkettőt erősen javaslom kipróbálásra!

    VálaszTörlés
  6. lya! és nem tudom szeretitek-e a savanyúságokat, de a Fény utcai piac legfelső emeletén van egy savanyúságos. (kettővel balra az állateledelestől! :D ) savanyú káposzta és bajor káposztasaláta...ezen a kombón képes vagyok ellenni egy hétvégén át! :D ők is nagyon aranyosak és nagyon finomak a termékeik! :D :D

    VálaszTörlés
  7. Én ősztől tavaszig virágot legtöbbször a Tescoban veszek, óriási csokrok vannak mindig leárazva, a múlt héten pl. egy nagy csokor sárga rózsa volt, az a hosszú szárú 450 ft-ért és bírta még vagy két hétig. Érdemes ott is körülnézni, ha arra jár az ember.

    VálaszTörlés
  8. A Nagycsarnok mellett dolgozom 15 éve. A kollégákkal szinte teljesen leszoktunk arról, hogy ott vásároljunk: bunkó árusok, romlott, mócsingos hús, szottyadt, rohadt gyümölcsök.... szóval gáz. Persze elsőre csilli-villi, de annyi rossz tapasztalatunk van, hogy inkább az Aldiban vásárolunk. Többek közt virágot is. Az Ázsia Bt viszont tényleg jó, és mellette Wang büféje is.

    VálaszTörlés
  9. Sztem tőletek nincs messze az óbudai piac (bár a suli fele tenyleg egyáltalán nem esik útba), ott mindig van mindenféle virag. A viragarusok is elég jó árut kínálnak, csütörtöktől pedig mindig van egy csomó őstermelő néni. Nem olyan hipszter hely, mint a Nagycsarnok, de nekem valahogy valodibb.

    VálaszTörlés