2018. október 16., kedd

hellóóóó

Ma két órámat is bejöttek megnézni, amin gondoltam, hogy be fogok stresszelni, és olyankor felébredek hajnalban, és nem tudok aludni. De aztán az volt, hogy mindkét csoporttal meglehetősen speckó anyagnál tartottunk (az egyik csoport pont egy projekttel lett kész, a másik meg röpdogát írt, majd összefoglaltunk), és nem akartam átszervezni meg megkavarni mindent csak azért, hogy villantsak az óralátogatáskor. Úgyhogy pénteken szépen összeraktam, ahogy szoktam, hogy mi fog történni az órákon, és tudatosan elengedtem a dolgot - tegnap még ránéztem, de ennyi. Kirakat-órát nyilván mindenki tud tartani, de azt nem akartam, annyira jól működnek itt az óráim amúgy is, hogy nyugodtan bárki bármikor bejöhet. Az egyik órámat külföldi angoltanárok nézték meg, és vicces volt látni, hogy mekkora szemeket meresztenek, ahogy mesélek nekik, hogy milyen szuper ez az iskola - én pont ugyanekkorákat néztem, mikor először meséltek róla az állásinterjúmon.

Holnap nem lesz tanítás, lesz suli, csak nem kell tanítani (tolerancia nap lesz, mindenféle érzékenyítő témákról tartanak előadást, beszélgetést külsősök), úgyhogy nem készültem, órák után azonnal bicóra pattantam és elindultam. Amíg metróztam, kb az volt a cél, hogy minél gyorsabban hazavonszoljam magam, és aztán többet nem is nagyon hagytam el a lakást (így képzelem el a lakótelepi életmódot), most meg elmegyek tekeregni mindenfelé. Van már sisakom, egyébként volt régről, egy fehér, decathlonos, görkoris sisak, ami talán kétszer, ha volt rajtam, mert utáltam. De most a pasim olyan imádattal néz rám mindig, mikor fölveszem, hogy már nem is utálom - megszoktam, megszerettem, kényelmes is, jó érzés hordani amikor bringázom, sőt, akkor sem veszem le, ha mondjuk megállok vásárolni. Mondjuk ma reggel annyira fázott a fülem, hogy ki kell találni, hogyan fogom a nonplusz sapimat kombinálni a sisakkal. 

Sajna nincs a környékünkön sem lidl, sem aldi, a pasim időnként elvisz, de ha hazafelé be kell vásárolnom, akkor általában Spar, CBA, meg Tesco, de mindegyik rendkívül szar és drága. Ma megálltam a Batyin, hogy vegyek sonkát meg szőlőt az otthon lévő sajthoz, meg két meggyes sört, hogy ha hazaér a pasim foci után, méltó módon megünnepelhessük a nap végét. Arra viszont nem számítottam, hogy a hiper-szuper, új Sparban a vásárcsarnokban 35 percet fogok a kasszánál sorban állni. Én elképesztően türelmes ember vagyok, de azért ez engem is megviselt. Viszont a néni utána pénztárnál el akarta kérni a személyimet, és ezen annyira nevettem (nyilván, ahogy jobban megnézett, rájött, hogy valószínűleg enyhén szólva legálisan ihatok már meggyes sört), meg annyira kedves és jókedvű volt a kígyózó sor ellenére is, hogy teljesen megenyhültem. 

A legjobb viszont (a pasimmal váltott zsömözsövö üzenetek mellett) az volt ma, hogy voltam postán, mert szombaton elfelejtettük, hogy munkanap van, és megbüntetett a ház előtt a parkolóőr (szerintem ez olyan geciség amúgy, kb minden autón volt a környéken piros csomag), és amikor utána kötöttem ki bicóm, ott szagolászott egy kis méretű eb egy fiú pórázának a végén. Amikor odaértem a bringámhoz, megállt és nézett, én pedig szóltam neki, hogy hellóóóóó, ő pedig hatalmas vigyorral a képén már jött is oda hozzám farkcsóválva. És percekig simogattam és masszíroztam (már a kutyit), és a srác mosolyogva hagyta. 

anneliesdraws

10 megjegyzés:

  1. Szia, nem tudom merre laksz, de a Fővám téren, a Vásárcsarnok alatt van egy Aldi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Margit hídál, de a Vásárcsarnok útba esik a suliból hazafelé, nagyon köszi!

      Törlés
    2. Kossuth térnél a Báthory utcában is van egy.

      Törlés
    3. A Spart én is ezert utálom. Aldi sajnos nincs a környéken, lidl sem. Én a Huszti úton szoktam vásárolni, egymással szemben van az Aldi és a Lidl, micsoda pazarlás!

      Törlés
    4. A Spart én is ezert utálom. Aldi sajnos nincs a környéken, lidl sem. Én a Huszti úton szoktam vásárolni, egymással szemben van az Aldi és a Lidl, micsoda pazarlás!

      Törlés
  2. Szia! én nem tudom hogy csinálják, de a Batyin, abban a Sparban MINDIG ennyit kell sorban állni (a Mammutban lévőben szintén), csak akkor megyek ezekbe, ha nagyon ég a ház, és csak ott tudnék bevásárolni. összehasonlításként a mom-ban még a hosszú hétvégéket / ünnepeket megelőző roham előtt sem vártam soha ennyit. :)

    az aldi-s infót én is köszi!!! mégis csak közelebb van, mint a savoya park, és az ázsiai hozzávalók is beszerezhetőek arrafelé! :) illetve gondolom nem új az infó, de a boltok honlapján rá tudsz keresni, hogy merre van hozzád legközelebb üzletük. :)

    VálaszTörlés
  3. Láttad, hogy van ott önkiszolgáló kassza is? Ott általában alig vannak ill.amikor én voltam alig voltak.

    VálaszTörlés
  4. Szia, Tűzoltó utca eleje a körút felé Aldi, Corvin Plaza mögött Lidl.... Nyugati környéke : Váci út eleje Aldi, Skála mögött, a Bajcsy elején Lidl.

    VálaszTörlés