2018. október 28., vasárnap

another roadtrip

Hajnalban pedig visszakapom a pasimat, szegény, egész hétvégén dolgozott, hajnalban járt haza, 3-4 órákat aludt csak. Már nagyon hiányzunk egymásnak, alig láttuk egymást a héten, úgyhogy holnapra meg keddre a pihi, meg a takarítás/bevásárlás mellé mindenféle közös progit tervezünk. 

Szerdán pedig 4 napra elutazunk. Én már kétszer (vagy lehet, hogy háromszor) voltam Krakkóban, mindkétszer a november 1-i hosszúhétvégén - nagyon szeretem, csodás hely, olyan szép, mint Prága, csak nem annyira turistaközpont (én egyébként Prágát pont emiatt nem is szeretem, a régi, szép városrészben nincsenek is csehek, csak turisták), vagy csak módjával. És csak 5 órányi autóútra van, no meg a lengyeleket is nagyon bírom. 

B szüleivel utazunk, ami az én ötletem volt - ezt  a barátnőim nagyon furcsának találják, de én örülök, hogy elhívtuk őket, meg nem muszáj minden percet együtt töltenünk. Azt hiszem, nálam nem volt teljesen tudatos az ismerkedésnél, de ti jól tudjátok, mennyire családközpontú vagyok, és úgy tűnik, fontos nekem, hogy a mellettem lévő pasi is az legyen. B minden nap, de legalább kétnaponta beszél a szüleivel telefonon vagy felugrik hozzájuk, az öccsével is nagyon közeli a kapcsolatuk, és az én családommal is szupercuki. Ők nincsenek sokat együtt, és nincs erőszak, pl. nincs a kötelező vasárnapi ebéd, de időről időre igyekeznek minőségi időt együtt tölteni, például a Balatonon, vagy születésnapoknál, névnapoknál, de néha összejönnek vacsizni random hétköznap este is. 

Ugye mi a családban leálltunk az ajándékozással, csak a gyerekek kapnak, és ők is leginkább élményt, vagy ruhát, esetleg pénzt, ha gyűjtenek valamire. Barniék még tartják, de mivel igazából szinte mindig az van, hogy akinek szülije van, megveszi magának, amire szüksége van, a többiek meg kifizetik, tulajdonképpen kb tízezreseket cserélgetnek egymás közt. Én ennek nem látom értelmét, és ezért, mivel mi úgyis akartunk Krakkóba utazni, és apukájának és anyukájának is volt mostanában szülinapja, de a srácok nem tudtak jó ajándékot kitalálni, így mondtam, hogy vigyük el őket. Találtam egy szép, nagy airbnb-t, ahol mindenkinek lesz külön szobája, de van egy kényelmes, tágas, közös tér, ahol tudunk főzni, enni, meg esténként kártyázni, amit nagyon szeretünk együtt. B is nagyon örült, hogy ezt támogatom, a szülőkkel meg kb madarat lehetne fogatni, már vettek útikönyvet, meg kinyomtattak az internetről mindenfélét.

Mondjuk eddig mindig szétfagytam Krakkóban, úgyhogy már beizzítottam az uggomat is,  és lehet, hogy egy kabátot is veszek még addig, egy pillanatot sem szeretnék fázni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése