2018. október 29., hétfő

black

Én elég sok színt hordok, meggyőződésem, hogy minden szín megy mindegyikhez (na jó, nem, de majdnem). Van egy pár szín, amit nem szeretek, a királykéket például nagyon nem. De a legtöbbet igen. Nincs kedvenc színem, illetve kb félévente másik. 

Amikor hazamegyek Vácra, egy hátizsákkal szoktam menni, alig kell valamit vinnem, hiszen minden van otthon, ruhák, kenceficék is. Meg hát mit csinálok otthon, kutyát sétáltatok, csavargok a Duna-parton, anyuéknál vagy a kanapémon fetrengek. Szóval játszós ruha, kényelmes, laza. Most is egy zöld, szuperkényelmes, laza nadrágban mendtem, egy fekete, buggyos ujjú pulcsit vettem fel hozzá, ami nagy kedvencem, tornacipőt, meg a pöttyös dzsekim, ami itt oldalt látszik a kutyás-bicós fotón. Szóval sötétzöld nadrág, fekete pulcsi. Úgy volt, hogy még a szülinap előtt hazajövök átöltözni, és némileg kicsípem magam, de Pilla azt mondta, nincs dress code, játszósban is jöhetek, úgyhogy inkább kutyáztam még két órát, és a vonattól egyenesen bulizni mentem.

Na de a lényeg, talán 25-en lehettünk Pilla buliján, és nem viccelek, túlzás nélkül: MINDENKI FEKETÉBEN VOLT. Én is. Mindenki. Egészen elképesztő.

Szépen kérlek titeket, hordjatok színeket.

katt

27 megjegyzés:

  1. egyrészt értem, másrészt ez azért nem ennyire kívánságműsor...

    kell pl elég pénz, mert a fekete univerzális, kombinálható alapdarab, ha jól áll, akkor pláne joker, így először arra költ az ember. ha evvel elfogy, ennyi.

    ezenfelül kellenek olyan egyéb színek, amik jól állnak,
    és épp árulnak is olyan szìnű ruhadarabokat,
    ráadásul olyan fazonban, anyagból, stb, amik szintén jól állnak, megfelelőek, elérhetőek, ...,

    és még értelme is kell legyen a vásárlásnak, szóval legyen hova felvenni elégszer, tényleg.

    meg az ember tudja is viselni, értsen is a kombinálásukhoz...

    szóval szerintem a szándék önmagában még semmi egy ilyen bonyi ügymenetben :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én ezt nem látom ennyire bonyolultnak, ha pedig úgyis sok fekete cuccod van, ahhoz pl pont tök jól megy 1-1 erős szín. ruhát pedig időnként, amúgy is veszel, gondolom. valamelyik barátnőd biztosan segít, hogy mi áll jól (bár azt gondolnám, hogy az ember egy idő után már csak tudja kb). de persze értem, nem muszáj ám:)

      Törlés
    2. ja, nekem személy szerint vannak gyönyörű, telített árnyalatú színes cuccaim is, szerencsére,

      általánosságban írtam, bár természezesen saját tapasztalatokra is alapozva :)

      Törlés
  2. "Látod, azóta hordok színeket. Például szürkét!"

    VálaszTörlés
  3. Ruhám se sok van, nem még, ami jó is rám és jól is áll. Sajnos hiába vagyok 37,nincs semmi stílusom és gőzöm nincs mi áll jól. Meg állandóan változik a súlyom, nehéz lekövetni ruhákkal.

    VálaszTörlés
  4. Azért az esti bulikon szeretnek az emberek kicsit ünnepélyesebbek még csinibbek lenni, annak a színe meg a fekete. Slankít, minden kiegészítő jó hozzá, nem kell passzítani stb. A hétköznapi viseletben azért nem teljesen ez a minta. De szerintem is sokat hordunk fekete ruhákat, én is mindig megfogadom, hogy nem veszek feketét, de csak becsúszik mindig egy-egy, a könnyebb variálhatóság miatt. Vannak akik nem bánnak merészen a színekkel, nem érzik komfortosan magukat ha kettő három színnél több van rajtuk. Na meg a nagyon színes meg a mostani divat kapszula gardrób majdnem kivitelezhetetlen, mert nehezen variálható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem értek egyet azzal, hogy az ünnepélyes-csini színe a fekete. egyszer együtt vacsiztam Violettel meg még néhány bloggerlánnyal, és a kedvünkért felvette a méregzöld ruháját a full színes, magassarkú cipőjével, ezt a szettet amúgy egy esküvőre tervezte. elképesztően jól nézett ki, biztos vagyok benne, hogy ragyogott a sok fekete közt. én is szeretem egyébként a feketét, csak én szomorúnak találom, hogy körbenézel, és az emberek konkrétan nem hordanak színeket.

      Törlés
    2. hát hiába, a legjobb bókok a nőktől jönnek ☺️❤️ Amúgy az esküvőn kaptam is sok szép dícséretet és igen: nem nagyon voltak színek senkin, max erős sminkek, bár a menyasszonyt nem volt nehéz felülmúlni a szürke nadrágkosztümjében. A sokkoló esküvőről írtam is beszámolót :)
      A színtanácsadás szerintem is elég hasznos dolog, érdemes egyszer kifizetni rá a pénzt (egyedül otthon azért nem lehet 100%-osan megállapítani semmit, főleg, ha valakinek nincs annyira érzéke az ilyesmihez, vagy nincs jó ízlése és ítélőképessége) és utána magabiztosan vásárolni, meg sminkelni! A színek annyira feldobják az ember arcát!

      Törlés
  5. Mikor nemzetközi cégnél dolgoztam sokat jártam Londonba üzleti úton. Én egyébként is úgy öltöztem hogy vagy valamiféle színes kosztüm (kék, zöld, barna - marha nehéz beszerezni amúgy) vagy a fekete szürke kosztümhöz élénk színű blúz.
    Egyszer volt egy fogadás kb 3000 fő egy hatalmas múzeumban. Késő délután, business fogadás tehát nem estélyi ruhás. Egy nagyon jól szabott tűzpiros kosztümben mentem. 2999 ember (nők is) feketében vagy szürkében volt én meg pirosban. Mindenki megnézett és olyan rosszallóan a végére nagyon hülyén éreztem magam.
    Következő évben már sötétlilában mentem.
    Pedig én is úgy szeretem a színeket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez most nem rád értendően, de a piros ruha ebben a kultúrkörben erősen a kihívó, merész, harsány, kacér, hovatovább kurvás (nemte, nemte) jelzőkkel asszociálódik, nem? ami már könnyen továbbasszociálódhat mindenféle olyan irányba, ami nem áll a viselője szándékában szerintem...

      mondom ezt úgy, h volt fullpiros nadrágkosztümöm, és hordtam is (mondjuk a privat életben) és vagánynak is gondoltam (egy csipet szándékolt frivolsággal)

      Törlés
    2. Egy piros ruha sztem akkor “kurvas” hha seggig van dekoltalva es/vagy sliccelve.
      Sztem egy kosztum nem bir kurvas lenni meg akkor sem ha pink. Mas kerdes, h multis kozegben nagyon megy ez a fekete/barna/kek max sotetzold trend es aki nem egyen “birka” azt megnezik. Nemtom miert, de amugy az en halallaza es amsterdami meetingeken fuvezos fonokom pl erre tok haklis...

      Törlés
    3. Van egy ismerosom aki szintanacsado lett es remekul megel abbol hogy megallapitva, valaki tavasz nyar osz vagy tel tipus. (Azota mar boltot is nyitott, ahol szines ruhakat arul, magyar tervezoket, szintipusok szerint csoportositva). O tanitotta egyszer hogy minden szinnek van meleg meg hideg arnyalata is, telitett meg tort arnyalata is..tehat a pirosnak is lehet egeszen visszafogott verzioja:) innentol fogva plane nem letezik sztem se kurvas se izlestelen szin- max csak az a jelenseg amikor valakihez nem illik az a szinvilag.

      Törlés
    4. akkor nemtom, csak egy tipp volt :)

      Törlés
    5. Nekem is az volt az érzésem hogy kb kurvának néznek. Komolyan, nagyon kellemetlen volt, pedig ez télen volt téli kosztüm tehát zárt, vastag anyagú, elegáns szabású, teljesen konzervatív cipővel és hajjal meg sminkkel voltam. És ráadásul piros, de nem az a harsány piros hanem egy szép piros. Na mindegy, megmaradt bennem ez az eset.
      Viszont továbbra is azt gondolom, hogy a - keretek között tartott - egyedibb öltözködés, ami akár szín, akár fazon akár kiegészítő az hozzáad a teljesítményhez (ha van mihez). Tehát ha én voltam az a piros kosztümös nő aki okosakat mondott a konferencián az szerintem sokkal jobb, mint az egyik fekete a többi között.
      Figyeljétek meg nagy nemzetközi politikus találkozókon a csoport fotókon ott vannak a pasik egyenfeketében és a nők színes kosztümben, ruhában. Pedig gondolom valami "diplomáciai osztály" ilyenkor foglalkozik a toalettek összeállításával. Nyilván itt is van mellétalálás.
      És persze lehet hogy az én esetemben magával a pirossal volt gond, egy erősebb zöld vagy élénkebb lila nem verte volna ki a biztosítékot, de most mit csináljak baromi nehéz Magyarországon jó és színesebb business öltözéket találni. Tippeket fogadok, ha valaki tud!!

      Törlés
    6. Húú ivory de érdekelne engem az a bolt. Már persze kérdés hogy megfizethető kategória vajon?

      Törlés
    7. http://www.msn.com/en-ca/lifestyle/lifestyleroyals/catherine-duchess-of-cambridge-style-file/ss-BBPc35F?ocid=ientp#image=68
      Nem tudom működik-e a link, Katalin hercegnő(né?) ruháiból válogatás. A 68-as slide-hoz nagyon hasonló de térd alá érő volt az én kosztümöm, fekete harisnyával és cipővel. És még fiatal voltam én is (36).
      Amúgy nekem nagyon bejön mindkét angol hercegnő öltözködése és szerintem fantasztikus színeket hordanak.

      Törlés
    8. Facebookon colourmystle a csoport neve , ott megtalalalsz minden infot- színtanacsadasrol, boltrol is.. en sajna szemelyesen meg nem jartam ott.

      Törlés
  6. Nagyon szerettem volna színeket hordani, de egy idő után leszoktam róla, mert túl sokáig tartott olyat találni, ami jól is állt (a pasztellek sápasztanak, az élénk színek többsége is, inkább maradtam a fekete-fehérnél, az legalább kiszámítható volt). Nyáron végre eljutottam színtanácsadásra, ami rengeteget segített abban, hogy merrefelé keresgéljek, de még így se egyszerű... meg kell tanulnom kombinálni egymással őket, de már attól rengeteget javult a helyzet, hogy a fekete/fehér/szürke felsőimet lecseréltem telítettebb őszi zöldekre/sárgákra/narancssárgákra.

    VálaszTörlés
  7. Én 10 évesen már feketében jártam mert alter zenéket szerettem már akkor is, amihez nem illett a ciklámenlila..és évtizedekig tartotta magát nálam ez a trend..mostmár annyira utálom a feketét hogy az én feketém a szürke lett, mind az (50) árnyalat ott van már a szekrényemben, ezt szoktam élénk színekkel kombinálni. Sosem indulok már el otthonról tök feketében, nem vagyok én varnyú:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amúgy a szürke nagyon jó szín szerintem is, és nagyon jók hozzá az élénk színek:) neked mondjuk nagyon jó az ízlésed, tök jól nyúlsz a színekhez, mintákhoz, meg neked a hajad, arcod feldobja, bármit veszel fel.

      Törlés
    2. Oh, koszi, de hozzad kepest ipari tanulo vagyok ebben:)

      Törlés
  8. Tényleg majdnem mindenki abban volt, de ez szerintem is amolyan alkalmi dolog, egyszerű, nem leszel alul/felülöltözött, és valóban slankít is. 😊
    A többségről tudom, hogy szívesen hord színeset, de az tény, hogy az utcán rengeteg a szürkébe/feketébe öltözött ember.

    VálaszTörlés
  9. Milyen igazad van!!! Borzasztóan szurkek itt az emberek, ha meg felveszel egy meggy-vagy dinnyemintas zoknit, ami kilatszik a nadragbol, egyenesen hulyenek neznek kb. Mondjuk ez engem szorakoztat.

    Szerintem nem penz kerdese egyaltalan, hanem vaganysag es es onismeret. Tokeletes lila kabatot (raadasul M&S) turkaltam par ezer forintert...szoval kis budzsebol is lehet garazdalkodni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem a turkálás pont annyira szerencse kérdése, mint h épp lehet-e kapni olyan árnyalatokat, amik jól állnak,

      a meggy/dinnye minta legitsége meg csak kontextusban értelmezhető,
      éppúgy lehet vagány, stílusos, könnyed kikacsintós részlet, mint vagánynak szánt outfit-katasztrófa,

      és persze az se mindegy, ki néz érte hülyének, releváns-e, stb

      Törlés
  10. En nagyon szeretem a szineket, altalaban nem is felek toluk, de valahogy mindig visszaterek a fekete-szurke-feher vonalra (barna cuccaim nincsenek, azt az egyet nem szeretem), foleg miota megszulettek a kolykok. Az osszes cuccom sorsa az, hovy lehanyjak, lepisilik, osszesarazzak, kinyujtjak, es sajnalom oket. Valahanyszor szebben oltozom fel, egesz nap mocskos kezeket igyekszem lefejteni magamrol, az meg annyira ize... nem tul kedves, na. :))

    VálaszTörlés
  11. Black is black, I want my baby back

    VálaszTörlés
  12. A hétvégén Londonban voltam, és végignéztem a metró utazóközönségén és az összes brit ember,irodista feketében volt, nők férfiak egyaránt. Csak a túristákon volt sárga esőkabát, piros cipő stb. Olyan szomorú. Még a borongós időhöz ez a feketeség. Az embernek az élettől elmegy a kedve.

    VálaszTörlés