2019. február 14., csütörtök

you're sweeet

Sütöttem brownie-t. Brownie helyett csokis piskóta lett belőle, nem tudom, mit csináltam rosszul. Mondjuk nem jöttem zavarba, csináltam hozzá eperöntetet, meg csorgattunk rá juharszirupot, hogy ne legyen uncsi, de majd utána kell járnom, mi a különbség a brownie, meg a csokis piskóta közt.

Mi nem valentin-napozunk egyébként, pedig minden okunk meglenne rá, de én nem értem ezt az ünnepet, gondolom,  támogassuk a virág- és ajándékboltokat (mert ezt ők találták ki, nem?). Bár pont vettem (magamnak) egy csokor tulipánt, ami sokkal sikeresebb, mint a múltkori rózsaszín halom, aminek vázába tétel után egy órával már minden feje szomorúan lógott. Aztán némileg magához térítettem, de hát miért kell nekem drágán vett virágokat újraéleszteni?

Egyébként tegnap, nem emiatt, de kapott tőlem Barni egy doboz marlenkagolyót, amiért mindketten élünk-halunk, ő pedig hozott nekem egy malacpókert. Ti sem vagytok képben, ugye? Ez egy játék, van benne két kicsi gumimalac, amiket el kell dobni, és attól függően, hogy talpra, hátra, oldalra vagy orra érkeznek, illetve ezek kombinációi, kapsz pontot, amit írunk, és hatalmas malacharcokba lehet bonyolódni. Szombaton meg elmegyünk kirándulni, amit úgy tervezünk, hogy beülünk az autóba és megyünk amerre kedvünk van, érintve kilátókat, vízpartokat, éttermeket és egyéb szép helyeket.

notice körmök


őket a lidl előtt láttam tegnap, ahogy egymásra vigyáztak vércukin


ezért a dzsekiért meg ölni tudnék



13 megjegyzés:

  1. Van egy nagyon bevált brownie-receptem, amivel nem lehet mellélőni, ha kéred, szívesen leírom. Nekem amúgy az a különbség, hogy ebben nincs liszt, a piskótában pedig van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze! Alaprecept, cifrázható: "10 dkg porcukrot, 25 dkg vajat és 25 dkg étcsokit gőz felett összeolvasztok. Majd 6 tojás sárgáját egyenként belekeverem. Leveszem a tűzről. 6 tojás fehérjét habbá verem, és óvatosan belekeverem a csokis masszába. Esetleg lehet belerakni reszelt narancshéjat, de nélküle is finom. 180 fokon 20 percig kell sütni. Még úgy fog kinézni, mintha nem sült volna meg, nem baj, vedd ki! Hűlés közben összeesik."

      Törlés
  2. hat ez a malacpoker csucs! :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Én a Juc-féle browniet sütöm már vagy 10 (úristen!) éve. Ezt: http://www.mindmegette.hu/meleg-csokis-brownie.recept
    Amúgy konyhatechnikailag szerintem az a különbség, hogy a brownieban sokkal-sokkal több a cukor, nem vered fel a tojás fehérjét, viszont teszel bele sok vajat.

    VálaszTörlés
  4. Esetleg mèg a sütèsi idő...nagyon minimum idő,hogy szinte nyers maradjon a közepe.Szerintem ez benne ami nehèz.Èn sem szoktam eltalàlni sajnos.

    VálaszTörlés
  5. Vegán. Elronthatatlan. Mennyei.
    És talán pont azért, mert vegán, abszolút nem zavar, hogy csak szottyosra kell sütni.

    A máz nélkül szoktuk, mezei étolajjal, nádcukorral (esetleg felesben eritrittel). Dió nélkül is működik - azzal persze még finomabb 😊

    https://steinerkristofreceptjei.blog.hu/2012/01/25/brownie_24

    VálaszTörlés
  6. Én meg ezt szoktam (nem oreoval), de ez brutál csokis. Vaníliafagyival isteni

    https://www.lorrainepascale.com/oreo-brownies/

    VálaszTörlés
  7. Bocsánat, hogy a névtelenségből egy ilyen lényegretörő kérdéssel indítok, de azt lehet tudni, hogy honnan sikerült malacpókert szerezni? Évek óta keresek, de valahogy elkerültük egymást eddig, pedig gyerekkoromban rengeteget játszottunk vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, hogy én válaszolok. Itt nézz szét: https://www.arukereso.hu/tarsasjatek-c3805/piatnik/malacpoker-p63702711/

      Törlés
  8. Ha nincs kedvetek kocsiba ülni a Kolosyrol a 65A végállomásától ott az erdő. Bátrabbak a következő villamos megállóból kékturazhatnak. A Veli bej nagyon jó, Thuroczy Szabolcs is oda jár :)

    VálaszTörlés
  9. A Malacpoker gyerekkorom jateka :) es nalunk is imadja mindenki

    VálaszTörlés