2019. április 27., szombat

a kedvenc napom

A piacon kezdtem a reggelt, és jelentem, 400 forintért vettem egy csomag spárgát. Elképesztően jó ilyenkor a piac, azzal kezdem, hogy végigjárom az egészet jól, kicsit fel is mérem a terepet, megnézem az árakat, meg inspirálódom, de leginkább gyönyörködöm és szociális életet élek. Imádom a piacokat. Ebédre sütöttem kacsamellet epres salátával, meg grilleztem spárgát és cukkinit - én tök jól elvagyok csak a zöldségekkel, a pasim viszont húsevő, de igyekszem terelgetni. A héten sütöttem édesburgonyát, Jamie-nél olvastam, hogy ő simán, héjastul bedobja őket a sütőbe egy órára, szóval nem szaroztam én sem - amikor kivettem, őket, egy mozdulattal meg tudtam őket szabadítani a kabátkájuktól. Kicsit szétnyomkodtam őket, meg kaptak némi sós-újhagymás tejfölt, és kész. Most ez a kedvenc kajám, és Barninál is nagy sikert aratott. 



Holnap pedig fölmegyünk Barni szüleihez, az apukája husikat grillez, én viszem a salit meg a sütit, utóbbit még nem találtam ki, mi legyen. A múltkor pedig autózás közben tök véletlenül belefutottunk a Nyakas borászatba, és ha már ott jártunk, benéztünk a boltjukba is, és képzeljétek, 1100 forint volt egy üveg Irsai, az ingyen van, nem? Úgyhogy elhoztunk egy 6-os készletet, és azóta boldogan borozgatok esténként itthon - hétvégén meg van, hogy ebédhez is. 

Fú, a Khanban pedig Violettel ezt a bodza illatú sav blanct ittuk (ő szépen, gyakorlatiasan lenyomozta, én csak ráböktem és ittam) bodza illata van, atyaég, milyen finom volt, kell egy üveggel szereznem.

anneliesdraws

1 megjegyzés:

  1. Az édesburgonya így a legegyszerűbb szerintem is:) héjastól be a rácsra, kicsit megszúrkálom előtte, alá fólia és 45 perc után még 15 percet hagyom a már kikapcsolt sütőben. Utána bármit lehet belőle csinálni, én pürének szeretem nagyon, meg hagymás-baconos-gombás feltéttel :)

    VálaszTörlés