2019. május 14., kedd

így élünk mi

Valahogy sikerült megfáznom, pedig én vagyok az a lány, aki még 20 fokban is simán sapkát húz, ha a legkisebb szellő is fújdogál (gyűlölöm a szelet), de hát ez van. Hétvégén is nyűglődtem kissé, hétfőn jól voltam, de mára megint nagyon nyűgös vagyok, a hangom is tiszta Edith Piaf. Mondjuk dolgoznom muszáj, de majd csoportmunkáznak a gyerekek. A múlt héten annyi energiám volt, 3x voltam edzeni is, olyan jó volt, most minek kell ez, hogy akadályozzon?

Tegnap nagyon hosszú napom volt, végre elintéztem a bankot másfél óra alatt, csomagot kellett váltanom, aztán meg a parkolást 5 perc alatt, pedig azt hittem, fordítva lesz. Itt van az autóm bent, többé nem kell fizetnem azért, hogy a ház előtt parkolhasson. Tanítottam is még délután, csak úgy, a Zsiráfnál lévő füves lépcsőkön, aztán bloggertalálkoztunk Pillánál. Fél 11 körül értem haza, annyira fáradt voltam, hogy csak ilyen homályos, félálom-emlékeim vannak arról, hogy hazaérek, fogat mosok, áthúzom az ágyneműt, majd felébresztem Barnit, aki dolgozás közben bealudt a kanapén, mivel ő is totál kivan a munkája miatti stressztől, hogy jöjjön aludni. Természetesen tök szarul aludtam, mert hát milyen egyszerű lenne az élet, ha egy gyilkos nap után ki tudnám pihenni magam. 

A héten 1001 program lesz, délutáni felügyelet az érettségin, haza is kell ugranom Vácra valamelyik délután, lesznek plusz óráim, két színház, egy születésnap - majd meglátom, mihez lesz energiám, mindenesetre most így, kicsit lázasan legszívesebben visszamásznék az ágyba és magamra húznám a takarót. 

És Ti, hogy vagytok?

7 megjegyzés:

  1. Hasonlóan, két napig fájt a torkom, kezeltem pálinkával és negroval most jó. Itt szakad az eső ( Pécs) és olyan sötét, mintha november lenne, szóval a túlélésre játszom. Csütörtöktől állítólag már látni fogjuk a napot és 20 fok is lesz már talán....most 7 van :/

    VálaszTörlés
  2. Úgy érzem magam, mint akinek egész nap szorongatják a tarkóját, nyom a fejem, fáradt vagyok, undok ősz van és szerintem valaki a reggeli kávémba altatót rak, mert csak ásítozok utána. :P Az idei tavasz nem tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Most megértettem miért mondta egy idős néni tavaly novemberben a 25 fokos napsütéses időben, hogy meg lesz ennek a böjtje. Erre gondolt.
    Kislányom a szezon második tüszős mandulagyulladásában, én a szezon negyedik arcüreggyulladásában senyvedek.
    Nem értem az esős idő miért kedvez így a kórokozóknak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen valoban durvan meleg volt még novemberben, en is sejtettem hogy meglesz ennek a bojtje. Azert orulnék mar egy kis tavasznak, a kedvenc evszakom, de alig jut belole.

      Törlés
  4. Jól vagyok, én szeretem a hűvöset és olyan mértékben utálom a nyarat, a meleget, hogy minden ilyen nap ajándék. Most éppen a teraszon altatom a picit. A nagy túl van egy vírusos, köhögös, lázas betegsegen, de nem csode, mert egyik nap 28 fok, aztán 5,nehéz jól öltözni.

    VálaszTörlés
  5. Egy év után újra tele az esövizes hordó, minden harsogó zöld. Ez kárpótol azért, hogy kicsit kapar a torkom. Ha vacog a fogam reggelenként, a tavalyi nyárra gondolok, amikor hetekig levegöt is alig kaptam a höségben. És valószinüleg egyre többször lesz majd ez utóbbi életem hátralevö részében.

    VálaszTörlés
  6. Sorozatosan nem tudok vasárnapról hétfőre virradóra aludni. Ettől egész hétfőn kész vagyok... A gyerekkel nincs energiám foglalkozni. Kedden már a pénteket várom. Ettől az esős időtől kivagyok...

    VálaszTörlés