2019. október 5., szombat

my old home

Hétfőn voltam Vácon, és mivel tudtam, hogy Barni hétvégén nem lesz itthon, mondtam anyuéknak, hogy hétvégén hazamegyek, otthon alszom. Anya felhívott csütörtökön, elmesélte milyen volt hazaköltöztetni a nagynénémet, hogy jól van, minden oké. Meg hogy felkészítették a lakásom az érkezésemre, befűtöttek, bekapcsolták a boilert a fűrdőszobában. Eszembe jutott, hogy valószínűleg jól esne nekik, ha máskor is szólnék, ha tudom előre, hogy jövök, mert akkor már napokkal előre díszbe öltöztethetnék a szívüket, mint a róka a Kishercegben, és tudom, hogy jó érzés nekik, hogy tudják, hogy jövök, és várhatnak. Csak azért nem szólok mindig előre, mert van, hogy meggondolom magam, túl fáradt vagyok, vagy egyszerűen arra vágyom, hogy otthon lehessek, és nem szívesen okozok csalódást nekik.

Ma reggel jó kialavatlanul ébredtem fél 7-kor, mert tegnap este Marcipánnal pizzáztunk és proseccoztunk az Igenben, és utána későig sorozatot néztem. Felkeltem, zuhanyoztam, hajat mostam, közben lement egy mosás, kiteregettem, kicsit összakaptam a lakást, összepakoltam és autóba ültem. Háztól házig 35 perc volt az út, csodálatos, hogy kész az M2-es, csak úgy suhantam. 

Megérkeztem, összeölelgettem-puszilgattam mindenkit, bementem a lakásomba, és megdöbbenve láttam, hogy ragyog a tisztaságtól és rend. Anya, miután elment a nagynéném, kitakarított, felmosott, ablakot mosott, ágyat húzott, minden csillog-villog. Én ezt abszolút nem vártam volna el, és szívesen megcsináltam volna én, de hát iszonyú ó érzés volt így hazajönni. Végül annyira béna idő van, hogy nem mentünk kirándulni, anya vadast főz, én meg hoztam egy sütőtököt és csinálok belőle levest, délután pihi, este meg találkozom a lányokkal. Nagyon jó érzés volt a visszakapott lakásomban, a csili-vili konyhában sertepertélni és közben netflixezni a laptopról, miközben kint esik az eső, és a kutyát fél percenként ki- és beengedni, aztán megint ki, majd újra be, mint régen. 

csak a carhartt sapi jelzi, hogy a szívem már nem itt lakik, amúgy minden olyan, mint régen

most engedtem be

mintha még mindig itthon laknék

1 megjegyzés:

  1. Off topic, de óóó, most látom a nevem ott oldalt! Köszönöm szépen <3

    VálaszTörlés