2020. március 3., kedd

home sweet home

Hazajöttünk egy nappal hamarabb, mert továbbra is erőt ígért az időjárásjelentés, és gondoltuk, hogy nem keresünk még egy napra szállást. Reggel összepakoltunk, és még elmentünk reggelizni a kedvenc helyünkre, a hajózás-tematikájú kávézóba a parton. Aztán mikor átadtuk a szállásadónőnek a kulcsot, persze már hét ágra sütött a nap, komolyan, mennyire Murphy? Átmentünk Portoroz-ba, ami ugyancsak egy kis tengerparti falucska, és engem kicsit Mountreux-re emlékeztetett. Sétáltunk egyet, toltunk egy második reggelit, majd hazajöttünk, majd' 6 óra alatt, én aludtam is útközben valamennyit. Itthon kipakoltunk, mostunk kettőt, most meg Barni a tőlem kapott lego hajót rakja össze nagy lelkesen, én meg kicsit dolgoztam, meg a virtuális kapcsolataimat ápolom.

Annyira csodálatos lenne minden, ha pénteken nem jönne hozzám tanfelügyeleti ellenőrzés - igen, pont, mint a nyolcvanas években. Semmi tétje nincsen, nem leszek tőle pedagógus X, csak teljesen random kidobott a rendszer, hogy jönnek megnézni. Nyilván kell rá készülni, fel kellett tölteni dokumentumokat, pénteken pedig megnézik az óráimat (olyan időpontban, mikor amúgy nincs órám, úgyhogy varázsolni kellett oda órákat), meg elő kell adni, hogy miért nincsen nálunk tanmenet, meg hogy mennyire vagyok képben a NAT-tal kapcsolatban (pff), lesz interjú velem, meg a kollégáimmal stb. Az egész egy teljesen értelmetlen dolog, főleg nálam (az iskolában még senkinél nem voltak soha), aki még egy hónapig (se) tanítok, és aztán évekre elvonulok babázni, szóval könyörgöm, hagyjuk már, de nem lehet alóla kibújni. Úgyhogy holnap kicsit készülök rá, aztán elengedem, csak legyek rajta túl.


7 megjegyzés:

  1. Nálunk a gyerekek ovijában annak az óvónéninek volt tanfelügyeleti ellenőrzése, aki 3 éve minősült, 2 év múlt nyugdíjba megy. 3X éve szuperjó óvónő. Értelmetlen az egész.
    De legalább neked egyáltalán nem kell "komolyan venned".

    VálaszTörlés
  2. ez mekkora baromság. És annyira jellemző. Egy csomó embernek az ilyen értelmetlen dolgok miatt megy el a kedve a tanítástól :(

    VálaszTörlés
  3. nem értem, ha már, miért nem egy olyan órára mennek be, ami eleve benne van az órarendben? miért ragaszkodnak olyan időponthoz, amikor nincs órád?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert a nap fix volt, hogy mikor jönnek, és ők már reggel 8-tól akarták (gondolom, 8-tól délig van a munkaidejük, vagy passz), de nekem ugye nincsen első két órám.

      Törlés
  4. egyébként ilyenkor nem lehet bejátszani, hogy oké, akkor bemehetnek nyolcra és megnézhetik ahogy reggelizel és kávézol? :D oké, sejtem, hogy nem. pedig megérdemelnék.

    VálaszTörlés
  5. Jól tudom, hogy nem is szakod megy be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ketten jönnek, az egyikükről tudom, h nem szakos, a máskról nem tudom.

      Törlés