2021. augusztus 7., szombat

így megy ez

Ezer éve nem jutott eszembe, hogy leüljek és blogoljak, de ma igen, és akkor ki is használom a lehetőséget. Mondjuk ahogy mindig, most is pont ezer dolgot kellene csinálnom helyette, de úgyis úgy el vagyok maradva mindennel, hogy igazából tökmindegy.  Ez igazából egészen jól jellemzi ezt az időszakot, ami meglehetősen nehéz nekem. Rengeteg nagy dolog történik velünk egyszerre, és hiába mondja mindenki, hogy milyen szuper nekünk most, mennyire izgalmas minden, ami zajlik, belőlem olyan erős szorongást vált ki a sok egyszerre történő változás, a hosszú időszakra szóló döntések felelőssége és súlya, a rengeteg intézni- és szerveznivaló, miközben életben kell tartanom egy egy évest, és odafigyelni, hogy közben jól is érezze magát, hogy voltak olyan napok, hogy éjjel alig bírtam aludni, nappal enni és funkcionálni, és azt kívántam, bárcsak aludhatnék egész nap. 

Mindezeknek közepén meghalt Bobek, ami annak ellenére nagyon megviselt, hogy kicsit számítottam rá, mert 15 éves volt, az utóbbi időben már nem volt túl jó állapotban, alig ivott például. Megpróbáltam most írni erről, elmesélni, hogy mi történt, vagy hogy hogyan érzek ezzel kapcsolatban, de sajnos nem megy. Nagyon hiányzik, és pokol, hogy az utóbbi néhány évben vak és süket is volt, és emiatt nem olyanok voltak a nyugdíjas évei, mint amilyennek megérdemelte volna őket. Tudom, hogy az élet nem igazságos, az emberekkel sem az. Csodálatos kutya volt, a legjobb társ, akit bárki elképzelhet maga mellé, nagyon szerencsés vagyok, hogy az embere lehettem. Remélem, egyszer lesz megint kutyám, mert szerintem abszolút igaz a mondás, hogy kutya nélkül lehet élni, csak minek. Óriási vágyakozás van bennem, mikor gyerekes-kutyás anyukákat, családokat látok, én is mindig így képzeltem el magam, hogy ha lesz gyerekem, az kutyával együtt fog felnőni. 





15 megjegyzés:

  1. Sajnálom <3 Biztos, hogy Bobek is szerencsésnek érezte magát, hogy te voltál az embere.

    VálaszTörlés
  2. nagyon együttérzek Bobek miatt ❤️ igen, szerintem is, biztos, hogy szerencsesnek erezte magat veled, es nem is kerdes, mennyire imadott. nagyon sajnalom, hogy elment!

    VálaszTörlés
  3. Őszinte részvétem. Tudom, hogy egy kutyabarát milyen sokat jelent. 🖤

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sajnálom. Borzasztó ezt átélni...én is kb úgy voltam képes Lilinéni elvesztése után vegetálni, hogy itt volt még 2 másik kuty, akik konstans szupportáltak emocionálisan....mondjuk most már 3 szöszbajusz fityeg itt. Legyen még kutyád! Olyan jó, hogy vannak.

    VálaszTörlés
  5. Szegény Bobek, szegény te! 💔 nehéz ez az elengedés-dolog.. De az biztos, hogy boldog, szerencsés élete volt melletted!

    VálaszTörlés
  6. Drága Bobek ❤️ Nagyon sajnálom, fogadd őszinte együttérzésem 🖤

    VálaszTörlés
  7. Nagyon sajnálom, Milonka!

    Mici

    VálaszTörlés
  8. Ohh, nagyon sajnálom, annyit gondoltam Rád és a kutyusra az utóbbi időben, valahogy gondoltam, hogy elérkezett az időtök, szép életetek vol együtt!

    VálaszTörlés
  9. Úgy sajnálom a kis Bobeket! Nehéz dolog elveszteni a számunkra legkedvesebb négylábút :((. Nálunk most a családban lesz elaltatva a vizsla, hetek óta húzzuk, mindig úgy döntünk, hogy jó, még egy hét, de már nagyon nem jó neki és összeszorul a szívünk, ahogy nézzük őt. Keddre van már időpontja, bár a család remáéykedik abban, hogy addig esetleg elmegy magától, itthon, közöttünk... :(

    A szoorongásos részt is teljesen megértem, én ugyanezt csináltam költözés előtt. Miközben tudtam, hogy nagyon jó lesz itt élni és minden rendben lesz, sőt, vártam is, én se aludtam néha éjszaka és pörgött az agyam, hiába jó változásról volt szó. Meg nekem is egybeesett ez a költözés sok új dologgal, pl. az egyedüli vezetés tényleges elkezdésével, ami nagyon nagy stressz volt. Szerintem a múlt hónapban 3 kilót is leadtam csak az idegeskedés, szorongás miatt.

    VálaszTörlés
  10. Édes Bobek ❤️ Sajnálom Milonka!

    VálaszTörlés
  11. Édes Bobek, biztosan szép élete volt!

    VálaszTörlés
  12. <3 Draga Bobek! Biztos boldog volt o is, hogy te voltal az embere.

    VálaszTörlés