2022. május 8., vasárnap

let me cook for you

Egyre közeledik a nap, amikor a miénk lesz az új (nekünk új) lakás. Nagyon jó fejek a tulajok, hétfőn például azért megyünk hozzájuk, hogy rámutassunk a bútorokra, amikre igényt tartunk (nyilván azok közül, amire nincsen szükségük), és akkor azokat otthagyják nekünk, ami meg nem kell, azt elajándékozzák vagy felrakják a vaterára. Nagyon jó állapotban van, egy csomó mindent tavaly nyáron újítottak fel, akkori a festés is. Viszont új konyhát szeretnénk, és még az is lehet, hogy a fürdőszobákat is felújítjuk, ez attól függ, mennyi pénzünk lesz addig. 

Igen, új konyha! Nekem ez hatalmas boldogság, igazából még sosem főztem igazán szép, kényelmes és praktikus konyhában, és ha az új lakásban ilyenem lesz,  azzal egy régi álmom fog valóra válni. Már megvannak az alap tervek, és persze vannak még kérdések, de a legfontosabb döntéseket meghoztuk. Az a terv, hogy minden apró részletet kitaláljunk és megtervezzünk a következő hónapban, és augusztusban (szeptemberben), amikor megkapjuk a kulcsot kb másnap kezdjenek a szakemberek. Nagyon izgalmas. Közben meg izgulok is, hogy jól sikerüljön mindent megtervezni, kitalálni, megvalósítani. 

Arra is jó volt amúgy az ezer lakás megtekintése a lakásvadászat során, hogy tök jó ötleteket láttunk arra, hogy mit szeretnénk (konyhaszigetet, sok pakolóhelyet, fiókokat polcok helyett), meg arra is, hogy mit nem (pl. zsúfoltságot). Meg sok jó cikket is találni a témában pl. az Otthonkommandó oldalán. 

A Frankelen láttunk egy gyönyörű lakást (csak sajnos nem volt se liftje, se erkélye), aminek beleszerettem a konyhájába. Én azóta azzal a konyhával álmodom, úgyhogy nem volt kérdés, hogy milyen stílust választok. 






Nagyon tetszik ez a stílus, időtállónak, letisztultnak találom. Persze muszáj milonkásítani rajta, úgyhogy színes csempét szeretnék a falra. Azt még nem találtam ki, hogy pontosan milyet, de biztosan találunk valami szépet. 






11 megjegyzés:

  1. Mi is pont ebben vagyunk, nagyon izgi! Szintén a konyhát alakítjuk át és én is színes csempét szeretnék. Spanyol tipustól indultam, de annyi gyönyörű van. És én szeretnék egy galériafalat, úgyhogy vadászom a képeket a meglévők mellé.
    Nagyon inspirálóak a fotóid, ötleteid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm:)! de izgi, tényleg!örülök, ha megosztod velem, hogy hogy álltok.:)

      Törlés
  2. Nézd csak, Milonka, itt csoda dolgok vannak: http://patakitiles.com/

    Mici

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezt akartam javasolni, nekünk ilyen van és minden nap imádjuk

      Törlés
    2. hú, Szegeden van egy kávézó ahol ilyen van, és gyönyörű!

      Törlés
    3. ismerem őket, nekem is nagyon tetszenek a dolgaik. sőt, azt is tudom, hogy pár hónapja meghalt a pataki tiles alapítója/agya/szíve/keze, és folytatják nélküle is, ezért különösen fontos nekik minden vásárlás. ❤️

      Törlés
  3. Egy csendes tipp, vagy figyelemfelhívás... Nekünk a csempe 13 hét alatt jött meg. A beltéri ajtókra átlagosan most 20 hetet kell várni, ha azt is cserélnéd... Sajnos ezek a határidők most nagyon megnyúltak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! huh, az durva. ahol nézegettem nekünk tetsző dolgokat, ott látszik, hogy mi van épp raktáron (nem fog sok csempe kelleni), majd próbálunk abból választani (például ezt imádom, és van még 400m2-jük: https://acdesign.hu/termek/ac-2600601/ ) a patakinál pedig van olyan akció, hogy el lehet menni és a maradékokból válogatni, nekem az is nagyon bejönne. ajtókat nem cserélünk. de igazad van, igyekszünk mindent gyorsan kitalálni/megrendelni.

      Törlés
    2. AC csempék gyönyörűek, a miénk is az :) és tényleg kecsegtető ez az akció, a csempe is csoda. És még egy tanács, hátha elkerülsz vele egy kálváriát. Kérdezd meg, miért ilyen akciós? Színhiba? Méret hiba? Égetés hiba? A színhibát te is látod azonnal... a mérethibánál a fugázás nem tud szép lenni. Az égetés hiba (nekünk ez volt az elsőkörben), amiatt úgy törik a csempe, mint mosogatógépbe tett kristálypohár...
      De nem akarlak elkedvetleníteni, csak ebbe mind belefutottunk, és nem kívánom senkinek azt az ideget :*

      Törlés
  4. Lehet, hogy ezt is ismered de azért ideírom: marrakeshcementlap.hu
    Nekik is van sokminden raktáron. Kis extra kezelést igényelnek de csodaszépek.

    VálaszTörlés