2022. május 13., péntek

saláták és barátok

Tegnap délelőtt elautóztunk Danival Pillához. Imádom bepakolni a gyereket az autóba és kettesben kalandozni vele, óriási szabadságérzetem van ilyenkor. Szerintem lassan felapplikálom a bicajtartót is hátra, felrakjuk a gyereküléses bicajt és vidéki bicajtúrákra is megyünk majd. Pilla egyedül home office-ozott otthon, Ilyenkor tud mellettünk kicsit dolgozni (már ha hagyjuk), tudunk dumálni, Dani pedig kipakolja a gyerekszobát és birtokba veszi az autókat meg kirohangál a teraszra repülőket szpottolni. 

Pilla csinált nekünk ebédet, Jennifer Aniston kedvenc saliját (azért kíváncsi lennék, JA tud-e arról, hogy ő ezt mennyire szereti). Bulgur, uborka, menta, petrezselyem, csicseriborsó, lilahagyma, pisztácia, fetasajt, minden apróra vágva, összekeverve - ennyi. Nagyon finom volt, én valami édes ízt el tudtam volna képzelni még hozzá (mint mindenhez, haha), mondjuk gránátalmát, vörösáfonyát vagy ribizlit, az utóbbinak úgyis itt a szezonja hamarosan. Nem volt rajta öntet, de a citrom jól áll neki.

Jen másra sem tud gondolni, mint erre a salátára.


És ha már saláták: a Balcsin a Lavender teraszon ebédeltünk nem olyan régen, és nekik olyan finom öntet volt a zöld salátájukon, hogy azóta is sokszor gondolok rá: valami citrusos, picit édes cucc. Én sokszor készítek citromos, mézes, mustáros öntetet a salikhoz, de ez sokkal letisztultabb volt, mint az enyém. Na, és ebből inspirálódva vettem ezt a két cuccot (citromos olívaolaj és citrusos balzsamecet-krém, mindkettőt Nagykovácsiban a luxi CBA-ban, de gondolom, van másutt is), azóta csak őket rakom a salikra, és valami mennyei a kettő együtt. A lidl-ben is szokott lenni ízesített balzsamecet krém, a fügéset szerettem, de ez sokkal jobban bejön.

Ugyanitt: gyönyörű a lila akác, de szerintem nincs még egy növény, ami heteken keresztül ennyit bír folyamatosan szemetelni. Mivel az egész teraszt beborítja, alap, hogy úgy isszuk a limonádét és úgy esszük a levest, hogy lila virágok úszkálnak benne, már fenn se akad rajta senki.

1 megjegyzés:

  1. a mimózafa! Az tud még ilyet :D Nekünk volt mimózafánk és a szomszéd mindig mondta, hogy olyan szép, minden reggel ebben gyönyörködik az erkélyről kávézgatás közben és kért kis fácskát, ami a keltben kelt (mert mindenhova hullajtotta a magját és állandóan tele voltunk frissekkel), aztán amikorra megnőtt, mi ki is vágattuk és hársfa lett a helyére <3

    VálaszTörlés