2013. december 1., vasárnap

Olivér- és gasztrohangsúlyos hétvége

Valahogy az időhiánnyal párhuzamosan talán energikusabb is lettem, vagy csak tudatosult bennem hogy milyen értékes az időm, és ki kell használnom minden percem, hogy nehogy elszaladjon mellettem az élet, nem tudom. De ezen a hétvégén annyi mindent csináltam, mint már régen nem. A színház és a kiállítás mellett volt pici mulatozás, evés-ivás, találkozók, jövés-menés, és még aludni is sikerült. Nem is értem magam, hogyan tölthettem egész hétvégéket úgy, hogy itthon néztem a sorozatokat és szomorkodtam. Elmesélem, micsoda jó kis dolgok történtek velem, jó?
  • Pénteken a lyukasóráim alatt elintéztem minden készülést hétfőre és keddre, így már haza sem hoztam a könyveimet.
  • Pénteken és szombaton barátnőztem egy csomót (3 félét, igazit, tartalmasat, beszélgetőset, programdúsat), minden hétvégén szeretnék ilyet!
  • Kicsit ránéztünk a karácsonyi vásárra a Vörösmarty téren. Mondjuk mindössze 7 percig bírtuk a tömeget, aztán meg alig bírtunk kikavarodni onnan. Pedig régen hogy szerettem!
  • Péntek este voltam Movemberes bajusz partin, ahol zsűriznem kellett a fiatalemberek hetyke bajszát, hát az nagyon vicces volt. Ugyanitt vállalom kockahasak, bicepszek és férfifenekek zsűrizését is. 
  • Ettem tengerigyümis spagettit a kedvenc olasz helyemen (a Vígszínház melletti Okay Italia), és ittam hozzá Olivért. A szokásos, tökéletes, karácsony előtti barátnős vacsi.
  • Szombat délután Pannival meg anyuval megnéztük a L'ecsót. Annál hangulatosabb mese (csupa kulinária, Párizs és francia akcentus) szerintem nincs. Aztán a kicsi bealudt a macskával együtt a kagylófotelemben, úgyhogy végül anyuval néztük végig. 
  • Kipróbáltuk a Pad Thai wokbárt a Gozsdu udvarban, ahol te állítod össze hogy milyen tészta legyen milyen feltétekkel meg szósszal (persze nekem rizstészta, rákok, zöldségek, ananász és édes-savanyú szósz), ott előtted összewokozza a thai szakács, és a végén papírdobozban kapod. És még így sincs az egésznek gyorskaja hangulata, illetve ha az is tulajdonképpen, ezt nagyon magas színvonalon hozzák. Mmmmmm. Iszonyat nagy mázli hogy itt, ahol én lakom, nincsen ilyen hely. 
  • Kaptam Ilcsiket! A bőröm azonnal kétszer olyan szép lett.
  • Elkezdett szomorú lenni a hajam, én meg szintén, hogy mehetek a fodrászomhoz arany áron, de aztán fogtam az ollót, és levágtam másfél centit a frufrumból, és azóta megint minden oké, haha! Így oldódjon meg minden problémám. 
  • Kaptam fizut már 2 hét után... :)
  • ...aminek egy részét el is költöttem étkészletre. Viszont most vannak meseszép (türkiz, lila és lime színű, nyomott mintás, mázas) tányérjaim!
  • Ennek örömére ma vasárnapi ebéd gyanánt készítettem rántott csirkecombot krumplipürével. Anyukám borsólevessel és párolt káposztával, apu pedig a cukiból hozott somlóival járult hozzá a menühöz, szóval jól összedolgoztunk. És ittunk hozzá egy pohár Olivért. Szerintem ennél finomabb vasárnapi ebéd nincs. 

5 megjegyzés:

  1. Jó olvasni téged Ilonka...igazi inspiráló bomba vagy most nekem!!!

    VálaszTörlés
  2. ó, a Gozsdu udvaros helyen én is voltam már, próbáltam is elfelejteni, de ahányszor a Deák tér környékén járok, mindig be akarok menni. Na, most jól eszembe juttattad és megint akarok menni. Nehéz így az élet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom! Időnként azért engedj a csábításnak! :)

      Törlés
    2. Rita, én azért téged sem féltelek ha energiáról van szó! <3

      Törlés
  3. bár a fodrászok ezzel tuti nem értenek egyet, de szerintem sem ördögtől való az otthoni frufruvágás:) főleg ha nem bonyolítják az ember életét mindenféle forgók és bocinyalások, mint az én homlokomon.

    VálaszTörlés