2014. december 23., kedd

Sugar

Némileg árnyalja a szabadságom felhőtlenségét, hogy nem tudom már nem észrevenni, hogy van valami bajom. Egyre többször rossz a közérzetem, a múltkor a suliban annyira rosszul lettem, hogy már elkezdtem a suliorvos után érdeklődni, néhány napja pedig szinte folyamatosan nagyon fáradt vagyok, mindig szomjas vagyok, és nem múlik ez néha gyengébb, néha egészen erős, fura, rossz közérzet - nem tudom jobban körülírni, milyen érzés, de vetekszik egy rossz másnappal. Egyértelműen kapcsolom az evéshez, mert mostanában, ha éhes vagyok, akkor rosszul is érzem magam, valamelyik nap pedig ebéd után olyan rosszul lettem, hogy le kellett feküdnöm - komolyan, mint Surdának. 

Mivel a nagymamámnak volt felnőttkori cukorbetegsége, és emiatt tudom, hogy van rá hajlamom, gyanakszom, hogy ez valami inzulinszinttel kapcsolatos ügy lehet, úgyhogy el kell mennem majd az ünnepek után orvoshoz, hogy küldjön el kivizsgálásra, addig pedig igyekszem ésszel enni, hátha tényleg ez a kulcs, és megoldódik, mert ez az állapot egész komolyan akadályozza a mindennapjaimat. Mondjuk tegnap este a lányokkal az Okay Italiaban karácsonyoztunk, és toltam egy nagy tányér tenger gyümölcseis spagettit, egy pohár Olivért, meg egy fél adag profiterolt, és semmi bajom nem volt. Annyira nem örülnék, ha nekem, a csokoládéimádó, totál fegyelmezetlen lánynak együtt kéne élnem egy jó kis cukorbetegséggel, légyszilégyszi, jókislány leszek, csak ezt most ne. 

Vagy esetleg terhes vagyok. *





*Nem. 

4 megjegyzés:

  1. Ez nem hangzik jol.A cukor evesre diabetesz nelkul is erdemes figyelni.Lassan felszivodo szenhidratok jol elosztva,es az ember kozerzete is sokkal jobb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, tudom, igyekszem odafigyelni, jó kis figyelmeztetés ez nekem, és tudom is ezt. Köszi.

      Törlés
  2. Szerintem a terheléses vércukorvizsgálat eredménye előtt nem érdemes egyből erre gondolni, viszont azzal ne várj sokáig. Azért küldök neked diétás étrendjavaslatokat, vannak benne jó ötletek, receptek is.

    VálaszTörlés