2015. június 1., hétfő

Pics, or it didn't happen


Most csak kettő van, tessék vele takarékoskodni. A Lightroom a hibás amúgy, mert mióta .raw-ban fotózok, muszáj használnom, és fúúúúj. Na és ma még csak fele adag fotó töltődött be, mikor a kattintgatás közben eltévedtem, és nem találtam vissza az eredeti forráshoz (tudom, én sem értem, miről beszélek, de basszus miért nem csinálják ezeket a programokat felhasználóbarátra, vagy legalábbis logikusra?), és annyira ideges lettem, hogy kitéptem a kábelt a gépből, hogy jó, hagyjuk. Utálom a Lightroomot. 

  • Volt egy pasim, aki sok külföldivel dolgozott együtt, és ő mesélte, hogy az olaszok nyáron sokszor csak egy jégrémet esznek ebédre, majd még utána dobnak egy ristrettot (aztán gondolom, a vacsinál behozzák a lemaradást). Na és ma én is pont ezt a menüt ebédeltem (a jégkrém SK). Ja és az olaszokról jut eszembe, hogy a lidliben lehet most bivalymozzarellát kapni, és az nagyon-nagyon finom. 


  • Csak kiejtettem a számon, hogy Pavlova, és már ott is illatozott az asztalon (na jó, a Pavlova nem illatozik, viszont feledhetetlenül finom). Szerintem anyu szeret engem. 

9 megjegyzés:

  1. váááh az a bivalymozzarella tényleg isteni :) viszont úgy tapasztaltam, hogy az itt kapható sima mozzarelláknak se íze, se bűze...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van! Nem jutottam el még vásárolni, remélem hagytak nekem!:)

      Törlés
  2. Kepzeld en sem a raw fotoimmal machinalgatok, pont azert mert egy orokkevalosag betolteni oket. Hacsak nem vagysz komolyabb fotos baberkra, nyugodtan maradhatsz a jpgnel.

    VálaszTörlés
  3. A .raw és a Lightroom nekem is ellenség egyelőre. Azzal lehet kompenzálni, ha duplán ment a géped .raw-ban és .jpg-ben is, akkor ha van kedved, majd szüttyöghetsz a lightroommal, de ha nincsen, akkor is van "rendes" fotód.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont így csinálom én is:)

      Törlés
    2. Fotós bátyám szerint ezt a funkciót csajoknak találták ki :D

      Törlés
  4. Épp blogkereső túrán vagyok. Nagyon édes ez a blog, bár még csak a képeket néztem végig, meg 1-2 bejegyzést olvastam el. Visszajárós leszek. =')

    VálaszTörlés