2016. április 6., szerda

diet

A barátnőim nagy százaléka csinálja ezt a Reg-Enor kúrát, képben vagytok, mi ez? Egy speciális tisztító étrendről van szó, ami alatt kerülni kell a tejterméket, finomított cukrokat, bármilyen élesztővel, erjesztéssel készült ételeket, gyümölcsöket, alkoholt, növényi olajokat (ezért mindent zsírral kell készíteni),magokat, és emellé tolod (legalább 3 hónapig) ezt a táplálék-kiegészítőt, és akkor lefogysz és egészségesebb leszel (több info itt).  

Állítólag szuper, mindenki jobban érzi magát tőle, és probléma nélkül fogy, miközben tolja a kacsazsíros pirítóst újhagymával. Tegnap már majdnem rábeszélt a barátnőm, hogy kezdjek bele, ugyanis kicsit elkeseredtem, hogy nem csak, hogy több kiló vagyok, mint mikor elkezdtünk sportolni, de ráadásul a centik is többek, két helyen is. De aztán belegondoltam, hogy pont most kezdjek bele egy ilyen kúrába, mikor 1. kezdődik az eperszezon, majd jön a málna, meg a többi finomság 2. komolyan nem ihatok meg egy fröccsöt péntek este? 3. ha anyukám süt egy sütit, akkor nem ehetek meg belőle egy szeletet?  4. nem süthetek spárgás quiche-t?

Á, hagyjuk. Inkább maradok a mediterrán diétánál, és majd igyekszem ésszel. 

marieke nelissen


21 megjegyzés:

  1. Ha így étkezel, Reg-Enor nélkül is fogyni fogsz, ez a szép ebben az egészben. :-) Hozzáteszem, nem mindenkinek ideális a zsírban/fehérjében gazdag táplálkozás sem, de nem kezdek el okoskodni.
    Ésszel és okosan. :-)

    VálaszTörlés
  2. a Reg-enor azért működik (ha nem keverem valamelyik más okos fogyást segítő szirszarral), mert a zsírt (ezért kell zsír és nem növényi zsíradék) megköti és érintetlenül távozik. Egy csomó embernek hasmenése is van tőle. És a májnak sincs szüksége arra, hogy feleslegesen gyógyszereket dolgozzon fel. Ha kell a gyógyszer, kell, dehát ez nem az a helyzet :S

    Amúgy szerintem a mediterrán diéta alapelveinél kevesebb egészségesebb módi van. És legalább bele sem bolondulsz.

    VálaszTörlés
  3. haaaat, nekem az ilyenekkel mindig fentartasaim vannak, hogy egyel igy, meg ugy ES PERSZE NE FELEJTSD EL MEGVENNI hozza ezt meg azt....
    Egyel igy meg ugy (ahogy Pilla is mondja), edz es ennyi. Egyik szemelyi edzo ismerosom posztolt tegnap FB-on. Egy eve egy rutin orvosi vizsgalatnal kiugroan magas koleszterint es vernyomast mertek nala. Abbahagyott mindent, feherje, aminosavak etc szedeset. Ugyanolyan szuperul nez ki, csak most mar az eredmenyei is jok. Es o egy "profi", ezzel foglalkozik. El tudom kepzelni, hogy a hozza nem ertoknek, akik csak betolnak mindent, milyen erdemenyeik lehetnek....

    VálaszTörlés
  4. Fitbalance vagy Lifetilt, nem muszáj rendelni, hanem a menük alapján otthon megcsinálod és azt eszed, mellette persze mozogsz.

    Ugyebár ez a szer se működik diéta nélkül, akkor kérdezem, mire jó önmagaában? Ja semmire, ki lehet számolni, hogy 3 hónap alatt mennyit szórsz el erre a sz**ra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ki szedi diéta nélkül, önmagában?

      Törlés
    2. Biztos vagyok benne, hogy sokan. Rossz lelkiismeret elhallgattatására kiváló az ilyen bedobálandó bogýo

      Törlés
    3. Az ékezet az o-n kéne, hogy legyen, átcsúszott az y fölé :)

      Törlés
  5. Amúgy meg az izom nehezebb, mint a zsír, szerintem dobd ki a mérleged :)
    Úgyis a szép tőnusos izmok számítanak, meg hogy ne legyen puhos az ember.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint említettem, a centik is többek:(

      Törlés
    2. épp nemrég olvastam valami fitnesszmaca oldalán, hogy van egy átmeneti időszak az edzésben, amikor az izmok bedurrannak és bevizesednek, de a zsírból még nem ment le annyi, azért hirtelen sokkal nagyobbnak tűnik a növekedés, emiatt meg sokan abbahagyják, mert megijednek, hogy "nagyok" lesznek. azt írja, ilyenkor kell még egy kicsit kitartani, aztán beáll az egyensúly.

      Törlés
  6. Á, már nem is értem, hogy jutott egyáltalán eszembe a dolog. Amúgy anyukám palacsintát sütött ebédre, van nutellás, túrós és baracklekváros, kértek? Nyami.

    VálaszTörlés
  7. durva szénhidrátmegvonásos diéta, persze, hogy fogynak tőle. nem csak a zsír-, de az agysejtek is. az egészséges étkezésből (mint például a mediterrán "diéta") nagy baj még sosem lett, szerintem jól gondolod.

    VálaszTörlés
  8. Férfiként, mi a fenét eszik az ember a felsoroltakon kívül? :O :D

    VálaszTörlés
  9. na én eddig nem is hallottam a mediterrán diétáról, de most rákerestem, és úgy néz ki, tudtomon kívül ezt követem :D
    a mindenféle friss gyümiről lemondós diéta felett kiütéses győzelmet aratott a mediterrán ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát csak azért hívják magyarul diétának, mert angolul diet, és az ugye nem diétát, hanem étkezési módot, életmódot jelent, csak valami miatt magyarul így nevezik. A szó magyar értelmében nem diéta ez:), hál'istennek.

      Törlés
    2. Úristen, az eperről, a cseresznyéről és a málnáról semmi és senki kedvéért nem mondanék le!
      160g CH diétán vagyok, de az összes ilyen béna uzsonna meg tízórai meg utóvacsora kajám vmi gyümölcs... Ha 5 falat, akkor annyi, de ezek nélkül nem tudnék létezni!
      Amúgy meg anyud és a palacsinták for prezident! ;)

      Törlés
  10. Azt látom a speciális diétáknál, hogy többnyire a művelői nem tudják hosszú távon fenntartani. Amikor jönnek az eredmények, lazul a fegyelem, és idővel "szépen" visszaáll a kiinduló állapot. Hosszú távon nem sokat ér, ha a súly fenntartására nincs élhető ét- és napirend, ami nem jár állandósult önsanyargatással. Én egyébként nem tudom elképzelni, hogy a változatos ízvilágtól megfosszam magam, tehát mindent eszem, ami ízlik; az arányokkal, mennyiségekkel variálok inkább. A mediterrán étrend jól hangzik, hajrá, saláták és salátás posztok!

    VálaszTörlés
  11. Amúgy aki a kacsazsíros pirítóst tolja, az tudja h a kenyérben élesztő van? Ebben a diétában minden kelt cucc is mehet a kukába...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag meg kell pirítani a kenyeret, és akkor leáll az élesztő vagy mi :)

      Törlés