2016. szeptember 21., szerda

Boys will be boys, avagy gerinc nélkül az élet

Írt a Tinderen egy fiú. A képei alapján maximálisan szimpatikus volt, tetszett is, kicsit fiatalabb nálam, de hát istenem. Válaszoltam neki, és azonnal írt, hogy beszéljünk inkább messengeren, mert a tinder app nagyon béna - tényleg az, úgyhogy megmondta a nevét, bejelöltem FB-on, és kicsit beszéltünk. 10 mondatot kb, mert már késő este volt, én meg olyankor alszom. Ebben a 10 mondatban tök részletesen elmesélte a hétvégéjét, de így kb azt is megtudtam belőle, hogy hogyan issza a kávéját, és hogy milyen filmet nézett meg ebéd után - jó, hát kicsit overshare-elő típus, de hát láttunk már olyat.

Másnap reggel írt Mike, hogy nem akar kavarni, de látta, hogy ismerősök lettünk ezzel a sráccal, és ő randizott vele, tinderről volt neki is. Elmesélte, hogy nagyon ígéretesen indult a történet, a fiúcska nagyon lelkes volt, ezért ő is az lett, csókcsaták, szex, reggel szinte alig tudtak kibújni egymás öleléséből, ajándék, tervek - blogger barátnőm szinte el sem merte hinni, hogy ilyen van. Persze aztán a bilibe lógott a keze, a fiú a 4. randi után elutazott a szüleihez - majd soha többé nem jelentkezett.

Én nagyon örültem, hogy ez kiderült, el is meséltem Pillának, hogy milyen kicsi a világ, ő pedig szinte azonnal beazonosította, hogy egy másik bloggerina is ezzel a fiúval randizott, de kb a múlt héten (na ennek mennyi esélye van?), és hát mit ad isten, vele sem bánt túl szépen. Elmesélte, hogy első körben minden klappolni látszott, szimpátia, közös nevezők, csók, rengeteg üzenet, szelfihegyek, nagy ígéretek, majd nem ért rá találkozni (munka, család), majd amikor mégiscsak találkoztak, akkor meg irányítgatta a kezét bele a nadrágjába, erőszakosan - amikor pedig a lány közölte, hogy NEM, akkor közölte, hogy jó, majd akkor a következő randit már meggondolja, és tulajdonképp neki nincs is kapacitása egy kapcsolatra, bla bla bla. És akkor ennyi lett. 

Hát komolyan, eszem-faszom megáll. 

Na és akkor ez a fiúcska ott villogott nekem a messengeren, hogy kérsz kávét? Te is annyit gondolsz rám, mint én rád? Mit ebédeltél (közben kép az ő ebédjéről). Mindezt úgy, hogy tényleg kb 12 mondatot váltottunk, abból 10-et ő írt, kb semmit nem tud még rólam, 5 képet látott, és ennyi - ezt egyébként meg is írtam neki, hogy indokolatlan amiket írt, mintha kb hónapok óta járnánk - amire azt válaszolta, hogy ő csak kedveskedni akart. Hát jó. 

Annyira felhúztam magam ezen, hogy mennyit kell ahhoz randizni, hogy esélye legyen annak, hogy 3 teljesen különböző korú és típusú bloggerrel is kezdjen valaki igen rövid időn belül? És mennyi gerinc kell ahhoz, hogy tedd a szépet, úgy hogy a másik elhiggye, hogy helló, Mr. Igazi, majd eltűnj, mint macska a ködben (jó, tudom, ilyen mondás nincs, de értitek), vagy hogy dobj valakit, mert nem fekszik le veled a második randin? Semennyi? És akkor (gondolom) az ezredik lánynak is tolod, hogy jó reggelt, hogy aludtál, kérsz kávét? Na ne már. 

És akkor ezt megírtam neki. 

én: Szóval az történt, hogy kérdezték a barátnőim, hogy mi újság, és pár szóban elmeséltem, h veled kezdtem el dumálni, és pillanatok alatt összeraktuk, hogy kettőjükkel is randiztál már a közelmúltban:)

srác: durva 

én: Amivel persze semmi gond nincs, de gondoltam tudjál róla, h kicsit sokat randizol
és hogy kicsi a világ

srác: sokat randizom?

én: és hogy a lányoknak nincsen jó benyomásuk arról, h hogyan állsz a dolgokhoz, illetve hogyan kezeled a randipartnereidet (eltűnsz, nem akarsz komoly kapcsolatot, blabla)
és nem mintha itt nagyon belebonyolódtunk volna bármibe is, de mindenesetre további kellemes randizást kívánok. és csak óvatosan, Budapest nagyon aprócska.

: )

srác: érdekes képük lehetett rólam, sokat azért szerintem nem randizom, komoly csillagállás lehetett

én: ezt csak te tudhatod.

srác: 



Szóval értitek, nem vele van gond. Hanem a csillagállással. 

78 megjegyzés:

  1. Azért némi változást (mi a jellemfejlődés negatív verziója?) tapasztalhatunk nála, mert az én időmben még nem volt ennyire nyomulós, mármint a szexet illetően.
    Már biztos nem is emlékszik rám. Mindjárt sírok kicsit a sarokban.

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet, hogy olvassa a blogo(ka)t?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért olvasná? Attól még a tinderen nem tudja, h melyikünk kicsoda. ráadásul egyikünk blogja zárt. Gondolod, h bloggereket gyűjt?:) nem hiszem.

      Törlés
    2. Nem tudom, csak fura volt az egybeesés.

      Törlés
  3. ezt a bejegyzést kétszer kellett elolvasnom.. nem azért, mert elsőre nem hittem el, hanem azért mert valahol mégiscsak a "nagyon furcsa" kategória. :o

    mindhármótok blogját olvasom, - bár Mike blogját az említett történet idején még nem olvastam (vagy csak nem írt róla) -, és most csak pislogok nagyokat ezen a csávón! Ehhez azért tényleg baromi sok lánnyal kell randiznia.. és mindenkinél elő tudja adni ezt a lelkes, csak az adott "alanyra" koncentráló, nyitott szívű-lelkű (sicc!) Mr. Igazit..?! :o
    Mekkora színész..
    vagy inkább mennyire beteg lelkivilágú és értékrendű ember az ilyen?!
    Döbbenet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem sokat írtam róla, csak a kezdeti lelkesedésről három mondatot. Azt már nem, amikor kámforrá vált.

      Törlés
  4. Mindenesetre le a kalappal, Milonka, hogy az infó birtokában is teljesen normális hangon építetted le a fiút. Én lehet kissé bunkóbb hangot ütöttem volna meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. eléggé vissza kellett fonom magam. szerintem mondjuk így is vérciki neki, egy szót sem írt az utolsó mondatra. abban reménykedem, hogy kicsit átgondolja, h mit is művel.

      Törlés
  5. Az a legszomorúbb az egészben, hogy ez a típus_tényleg_nem érti, hogy vele van a baj.

    VálaszTörlés
  6. nekem ez kicsit képmutatásnak tűnik, úgy csináltok, mintha házasságot ajánlott volna bárkinek is.
    a fiú megadja azt, amire kereslet van (szép szavak, ölelés, cukiskodás), szexért cserébe (mindezt a tinderen keresztül, nahát).
    btw -lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet/nem írtál róla- de mi a helyzet az Építésszel? vagy mellette Tinderezni ok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)

      ja, ha jobban belegondolok, ez tényleg szuper és korrekt, amit csinál.

      az építésszel? az nem lehet, h semmi közöd hozzá, h mi van vele, és esetleg annyi tartozik rád, amennyit én úgy gondolok, h megosztok? amúgy nem vagyunk együtt, nem mintha rád tartozna.

      amúgy neked a nickeddel mi van? semmi?

      Törlés
    2. Halkan megjegyezném, első randin tisztáztuk, hogy egyikünk sem könnyű kalandot keres, ezek után számomra elég meglepő volt a reakciója. De igazad van, kedves ilonkamolnar (nincs), te így kívülállóként biztosan sokkal jobban látod a helyzetet.

      Törlés
    3. "a fiú megadja azt, amire kereslet van (szép szavak, ölelés, cukiskodás), szexért cserébe"

      ***

      ne zavarjon, hogy a három lány közül egyik sem ezt keresi és nem ezt várja egy pasitól..
      szóval a skalpgyűjtésre pont nincs kereslet.. :)

      Törlés
    4. Halkan megjegyezném, Ilonka posztjában nem szerepelt, hogy az első randin mit tisztáztatok.
      (ilyen ez a blogszakma, ha írsz, számíts arra, hogy nem csak fejsimit kapsz. vagy tiltsd le a kommenteket)

      Törlés
    5. @cskata: szerintem értelmezési problémád van. a három lány a szép szavakat, ölelést, cukiskodást keresi, más kérdés, hogy a fiúnál ennek az ára a szex.

      Törlés
    6. Már bocs, de te mégis honnan tudod, hogy ez a három lány mit keres?!

      Törlés
    7. nem mintha magyarázkodni kellene, de én például kedvelem a csakszex randikat is, volt is ilyenem tinderről, mindenki tudta, miről szól az egész. De nekem például az első randin megmondta, hogy ő nem akar itt semmit elkapkodni, tudja, hogy fura, hogy tinderen ilyet, de ő kapcsolatot keres, nem komolytalankodni. Első randin szerintem még csók sem volt, olyan szinten. Nekem pont az volt a fura vele, hogy beleéltem magam, hogy fú, hát itt mégis lehet valami, tényleg igaz lehet, hogy akkor "kap" pasit az élettől az ember, amikor nem is várja, romantikázás, blablabla, aztán reggel búcsúzkodás, hogy utazik és legközelebb én is megyek majd a szüleihez (és megrémülés, hogy wtf, hogy minek ilyen korán), aztán meg kámfor.

      De ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor szerintem nem az a gond, hogy szexet akar, hanem hogy azt hazudja, hogy nem. És letagadja azt is, ami tagadhatatlan.

      Törlés
    8. már miért tiltanám le a kommenteket? engem nem zavar a hozzászólásod. a nicked viszont nagyon.

      Törlés
    9. @Clara: mert ha nem csak szexet keresnének, nem háborodnál/háborodnának fel azon, hogy a fiú viszont nem akar többet.

      Törlés
    10. Meg mondjuk azt sem értem, hogy miért védesz egy olyan pasit aki gátlástalanul kihasználja a csajokat? Mert már ne haragudjál, de ilyen, hogy cukiskodás szexért cserébe nem létezik, kivéve, ha kimondottan ebben egyeztek meg, de itt nem erről volt szó (és nem is értem, hogy miért feltételezed ezt bármelyikünkről).

      Törlés
    11. szerintem ott a gond, hogy valaki A-t ígér és B-t kényszerít rád.
      Ha B-t ígért volna és B-t ad, semmi gond.
      Ha A-t ígér és A-t ad, semmi gond.
      De A-t ígérve B-t vagy B-t ígérve A-t ad, akkor az gáz. tök mindegy, hogy miről van szó.

      Joggal vagyok felháborodva, hogyha elmegyek a cukrászdába, kérek egy Eszterházy-t elvitelre, hátra is viszi a csomagoláshoz az eladó, majd otthon veszem észre, hogy valójában feketeerdőt kaptam. Az is jó, dehát én nem azt kértem, nem azt ígérték. Ennyire egyszerű.

      Törlés
    12. Mike, ezzel egyetértek és átérzem, jártam így. Az igazságosztással és a helyeslő kommentekkel viszont nem.

      Törlés
    13. Én azt nem értem, mit nem lehet azon felfogni, hogy a csajok nem csak szexet akartak, és a fiú is úgy tálalta, hogy ő sem, aztán meg mégis.
      Rohadtul semmi baj azzal, ha valakik csak a szexért találkoznak, nekem is volt ilyen viszonyom, amennyiben tisztázzák a felek, hogy mit is akarnak.

      Törlés
    14. de Mike, ha egy olyan cukrászdába megyek be sütit enni, amiről köztudott, hogy gyakran összecserélik az Eszterházyt a Feketeerdővel, akkor azért olyan nagyon nem leszek meglepődve, ha tényleg. csak megvonom a vállam, és vagy megeszem vagy kidobom. igaz, soha nem tindereztem, de valamiért az a kép él bennem, hogy ott a többség inkább szexet keres, amiért nem átall mindenféle rémes csajozós dumát sem lenyomni. nekem ez a srác olyannak tűnik, mint az, aki a falusi diszkóban minden csajhoz odatántorog, hogy "nem sérültél meg nagyon, mikor lezuhantál az égből angyalom?". neki sem mondanám, hogy vigyázz, mert túl sokat csajozol, a diszkó meg kicsi, hanem nevetnék egyet, és elköszönnék. vagy tök rosszul látom, és a tinder egy teljesen sima társkereső oldal? a fiú haverjaim, akik használják, azt mondták, csak kúrogatni szoktak lányokkal, ezért bennem valami más kép él róla. azt persze nem tudom, hazudnak is-e szépeket előtte nekik. :(( nyilván értem, hogy a faszért hazudozik valaki, amikor lehetne őszinte is, és semmi baja nem származna belőle, na de erre gondolom én, hogy ez a tinder, nem? ha teszem azt az elittárskeresőn/a Gerbeuaud-ban történt volna ilyen, akkor nekem is felszaladna a szemöldököm. vagy tényleg csak előítélet van bennem a tinderrel szemben? komolyan kérdezem.

      Törlés
    15. @ilonkamolnar: de amúgy te mi csinálsz? tényleg. és nem a véleményedre gondolok.

      Törlés
    16. Elittárskereső. :-) Hagyjuk. A tinder sem kifejezetten szexpartnerkereső, pláne úgy nem, hogy kb. mindenki tisztázza a 3. mondatban, hogy mit is szeretne (az más kérdés, hogy hazudik), szóval innentől illene korrektnek lenni. Amúgy a többi párkeresőn pont ugyanez megy, nem a felület a lényeg, hanem a felhasználók hozzáállása.

      Törlés
    17. :) tök fogalmatlan vagyok (és bizonyos esetekben naív), aszittem, az valami komoly oldal.
      de hát miért lenne más kérdés, hogy hazudik? nekem ez a kulcsmomentum: eleve abból indulnék ki, hogy hazudik. nem tudom, ez mennyire gáz vagy szomorú, én most csak simán realistának érzem.

      Törlés
    18. mondjuk én nagy House M.D. rajongó vagyok, nekem eleve mottóm a "mindenki hazudik".

      Törlés
    19. @szinvaltoszemulany
      "de amúgy te mi csinálsz? "
      ?

      Törlés
    20. én is a nickedre gondolok. ha a valóságban is így hívnak, mea culpa, ha viszont nem, akkor szerintem te is tisztában lehetnél vele - főleg, hogy állításod szerint jószándékkal jöttél ide, de ezt majd a blog tulajdonosával tisztázzátok -, hogy az ügyedet nem segíti elő az olyan nickválasztás, ami az általad megszólított beszélgetőpartnerét mintázza. nem kell egyedinek lenni, nem véletlen a millió keresztnév+születési évszám formátumú nick, de azért konkrétan ugyanazt választani nem vall teljesen ép pszichére. ha "üzenni" akarsz vele valamit, akkor meg egyszerűbb mondani. így szimpla provokáció, aminek sokan nem értik az okát.

      Törlés
    21. igen, bennem is van egy ilyen mindenki hazudik hozzáállás, csak így nem lehet ismerkedni...

      Törlés
    22. @szinvaltoszemulany: Én nem tudok, és nem is akarok úgy hozzáállni az emberekhez, hogy mindenki hazudik, akkor sem, ha benne van a pakliban, hogy néha-néha koppanok. (És nagyon szomorú lennék, ha mások alapból hazugságokat feltételeznének rólam.) Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy hol ismerkedünk, Tinderen, elittárson vagy a való életben, mindenhol vannak szar alakok, de egyenesek, korrektek is. Én speciel az utóbbiakat keresem. Mások nevében nem nyilatkozom.

      Törlés
    23. igen, erre én is ki akartam egy gondolat erejéig térni, hogy szar alakok mindenhol vannak. de vannak helyek, ahol sokkal sűrűbben fordulnak elő. :) nem ott kell őket keresni. illetve lehet, csak abban az esetben szerintem nem olyan rettentő hozzáállás az, ha van benned egy egészséges bizalmatlanság. meg azon is gondolkoztam, hogy irl mennyi szarfaszú van, csak róluk mondjuk nem derül ki, hogy hány barátnőnknél próbálkozott be, ha nem ragaszkodna annyira a fb-os ismeretséghez. ez is a social media egyik csodás hozadéka.
      a "mindenki hazudik" pedig nem arra vonatkozik, hogy _mindenben_ is hazudik, én sem így állok az emberekhez. bennem is van egy csomó megelőlegezett bizalom, és koppanok is rengetegszer. de nem véletlenül nem próbálkoztam soha társkeresőkön. egyébként nem azért mert derrogálna (a férjem egyik haverja most fogja feleségül venni a tinderen megismert csaját - bár az sem komoly kapcsolatnak indult), hanem mert alkatilag nem vagyok megfelelő rá. túlzott stresszként élném meg azt helyzetet, hogy a képei/üzenetei alapján esetleg szimpatikusnak gondolt illető az első személyes találkozó alkalmával már egyáltalán nem jön be, és ezt meg kell mondanom neki. de ez már tök más vágány.

      Törlés
    24. Jó, akkor megkérdezem, mit csináljon az a szerencsétlen, aki egyedülálló? Komolyan, kiborulok tőletek, akik ültük otthon a férjetekkel, családotokkal, és osztjátok az észt, hogy jaj, hát társkeresőn ismerkedtek, fúj.

      Törlés
    25. szinvaltoszemulany, ha te is ismersz olyan párt, akik társkeresőn ismerkedtek meg, akkor pont nem értem a társkeresőkhöz való hozzáállásod... pont annak a tapasztalatodnak kellene lennie a pozitív példának, nem?

      pilla, nem fúj a táskereső szerintem ;) de ez is egy csak vélemény ;)
      ja, a férjemet társkeresőn ismertem meg ;)

      Törlés
    26. várj, lépj hátra egyet, kivetítesz rám valamit, ami számodra érzékeny pont, de tőlem nem hallottál semmi ilyet. nem mondtam, hogy társkeresőn ismerkedni fúj. azt mondtam, a társkeresőn egy csomó faszba lehet belebotlani, ami szimpla tény, mert rengeteg pasi használja nem rendeltetésszerűen. ott vannak a normális srácok is, akikért sok ilyen idiótán kell átvergődnie magát az embernek, mire megtalálja, ami viszont csodálatos. azt írtam, ÉN nem vagyok erre képes. nem azért, mert fúj (idézem: "nem derrogálna"), hanem mert gyenge személyiség vagyok, kórosan önbizalomhiányos, és leizzadok attól a gondolattól, hogy ha elkezdem beleélni magam, utána még jöjjön egy második kör (a személyes találkozó), amin borulhat az egész. biztonsági játékos vagyok, ha megtetszik valaki, akkor lapítva várok arra, ad-e valami visszajelzést. társkeresőn az ilyesmi nem működik. nem szerettem volna pszichológiai mélyelemzésbe belemenni, de ha csak így nem tűnik bántónak, akkor ám legyen. bizalmatlan vagyok az emberekkel és gyáva, ezért nem ismerkedem társkeresőn. oké? lécci, ebbe ne azt lásd bele, hogy otthon ülők a férjemmel és osztom az észt.

      egyébként szerinted én mindig házas voltam? akinek férje van, az soha nem volt korábban egyedülálló, nem próbált ismerkedni, nem ismeri a problémát? csak úgy odahullott a pasi melléje pontosan 23 éves korában rögtön az egyetemi vad orgiák után?

      de mondok mást. az összes barátnőm évekkel ezelőtt elköltözött külföldre. azóta nem szerelmet próbálnék találni, csak egyszerű bizalmi kapcsolatokat, de erre még társkereső sem létezik. hidd el, pontosan tudom, mennyire szar, és hogy milyen azon pörögni, hol/hogyan ismerkedjen az ember.

      Törlés
    27. @blueberry: ismerek mindenféle embert, de én én vagyok, mit csináljak? neki ez a tapasztalata, nekem az (vagy semmi). ő szereti a krumplifőzeléket, én nem. "nem adhatok mást, mi lényegem." te is ugyanúgy gondolkodsz mindenről, mint mások, azért mert láttál egy bizonyos példát?

      Törlés
    28. Azt írtad, nem ott kell őket keresni. Hát akkor hol?
      És nem, nem gondolom, hogy annak, aki házas, csak úgy ölébe hullott egy pasi, sőt, azt sem, hogy nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy ő lesz újra egyedülálló, de amikor olyan emberek nyilatkoznak valamiről, amiről viszonylag kevés tapasztalatuk van, az gőzt generál az agyamban.
      Ez az egész kicsit olyan nekem, mint amikor a megerőszakolt áldozatot hibáztatják, hogy miért volt rajta miniszoknya.
      Ismétlem, nem a társkeresőkkel van a baj, hanem a felhasználókkal. Szerinted aki társkeresőn így viselkedik, az élőben tök korrekten ismerkedik? Hagyjuk már...

      Törlés
    29. nem, ezt írtam: "nem ott kell őket keresni. illetve lehet, csak abban az esetben szerintem nem olyan rettentő hozzáállás az, ha van benned egy egészséges bizalmatlanság."
      de ha a szövegkörnyezet nem számít, akkor tényleg bármelyik mondatomba bele lehet kötni. sajnos az benne van a pakliban, hogy nem fogjuk megérteni egymást.

      az egyetemen tanítottak arra egy csodás példát, hogy két, azonos nyelvet beszélő ember között miért lesznek mégis mindig félreértések: van az a szó, hogy "tenisz". X azt mondja Y-nak, hogy "Teniszezzünk egyet!". felállnak, odamennek a pályára X totál vérszemet kap, minden pontot számol, dühös, ha elront valamit, Y meg csak lazázik, nem érdekli, ki nyer, ami Y-t nagyon idegesíti. X családjában mindig nagyon komolyan vették a sportot, volt drága ütője, ruhája, nagy meccseket vívtak az apjával minden hétvégén, míg Y családjában csak néha kimentek a kertbe, és elbohóckodtak kicsit a labdával. ha ez a két ember meghallja azt a szót, hogy "tenisz" teljesen más fog eszükbe jutni róla, és anélkül, hogy ismernék egymást, azt hogy mit jelent számukra a tenisz, sosem fogják megérteni, mi van a másik fejében.

      az meg végképp hogy jön ide, hogy _szerintem_, aki a társkeresőn fasz, az az életben normális? mi van?! hát én is azt hajtogatom, hogy ez egy fasz, és hogy nem a társkereső a probléma, hanem az, hogy csomó, hozzá hasonló fasszal van tele. begőzölsz, mert azt mondod, úgy formálok véleményt a társkeresőkről, hogy nincs tapasztalatom, miközben valójában ugyanazt állítod, hogy a felhasználókkal van probléma. hát LOL. én itt tényleg meghátrálok. soha nem volt célom bizonyítani semmit, vagy meggyőzni bárkit. valamiért kihúztam nálad a gyufát, bár fogalmam sincs, miért kellett begőzölni. engem például nem zavar, ha gyerektelenek van véleményük gyerekneveléssel kapcsolatban, hiszen attól, hogy viszonylag kevés tapasztalatuk van vele, még számos meglátásuk lehet, arról nem is beszélve, hogy azért ők is láttak már gyereket, és nem teljesen idióták.

      viszont ebbe a megerőszakolt áldozat dologba már tényleg nem csúszom bele, bocs. http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

      Törlés
    30. Igen, de y és x is fogott már ütőt a kezébe, ugye. De rendben, nézzük, mi az egészséges bizalmatlanság? Ami egyébként megvan mindegyikünkben, szerintem egyikünk sem hiszi azt az első pár találkozás után, hogy jövő héten megkérik a kezét. Hogy kell ezt csinálni a gyakorlatban? Mikor kezdesz el hinni a pasinak? És mitől? Nyomozol utána? Vagy hogy? Komolyan érdekel, hogy csinálnád a gyakorlatban?

      Törlés
    31. szinvaltoszemulany
      szeretem a krumplifőzeléket :)
      de nem ítélkezem afelett, aki nem... vagy nem úgy, ahogy én, hanem mondjuk tejjel, vagy pirospaprika és babérlevél nélkül... esetleg megkóstolom úgy, ahogy ő szereti, hátha nekem is ízlik ;)
      nincs baj azzal, aki, amilyen vagy, de tulajdonképpen már nem látom a problémád... tehát térjünk vissza az alapkérdésre, amit feltettél:
      "...tök rosszul látom, és a tinder egy teljesen sima társkereső oldal?..."
      igen, rosszul látod, a tinder nem (sem, mint más társkereső oldal sem) szexkereső, hanem egy teljesen sima társkereső, ahol ezt is, azt is keresnek... ismersz a nemszexre keresésről példát, mondtam is egyet és olvasol blogokat, ahol a lányok használják a tindert és látod, hogy ők sem csak szexet keresnek... ha ez sem győz meg téged arról, hogy a társkereső oldal használata nem csak szexkeresésre való, akkor nem tudom, mi fog meggyőzni... talán nem is kell, hogy bármi meggyőzzön téged, jó vagy úgy, ha úgy gondolod, ahogy... csak akkor te is fogadd el, hogy más meg máshogy gondolja... egyszerű ez...
      az a teniszmeccs meg, amit fent vázoltál, azért életszerűtlen, mert a két szerencsétlen nulla kommunikációval játsza végig a partit.. hát hogy? meg sem kérdezik egymást róla, hogy "hé haver, én így gondolom, te úgy a játékot... nem közeledhetnének az álláspontjaink?"

      Törlés
    32. @buleberry: nekem semmi problémám sincs. az a vicces, hogy én is épp arra próbálok pillánál rámutatni, hogy egyszerűen máshogy látjuk ugyanazt. a krumplifőzelékes példát is azért hoztam, mert magamra nézve is érvényesnek tartom.
      igen, ez volt az eredeti kérdés, és igen, köszönöm, olyan válaszra számítottam, amiben valaki egyszerűen ellenkező véleményt fogalmaz meg, ha máshogy látja vagy más a tapasztalata (a végéről te is lehagytad, hogy "komolyan kérdezem", ami nem csak amolyan szófordulatként állt ott). nem változtattuk meg egymás véleményét, de nem adtunk egymás szájába sem olyat, ami el sem hangzott. persze, hogy egyszerű. bár másnak is az lenne.
      egyébként annyi helyesbítést talán tennék, hogy én csak a fiúkról írtam azt, hogy zömében szexet keresnek a tinderen. (NEM a társkeresőkön.)

      @pilla: honnan tudjam, hogy kell csinálni a gyakorlatban? van erre valami univerzális megoldókulcs? én nem bízom az emberekben, mert ilyennek neveltek, te pedig alapvetően bizalommal fordulsz feléjük. (szívesebben lennék olyan, mint te, de ilyen-olyan okokból sajnos egyelőre nem állok a személyiségfejlődésnek ezen a szintjén.) én, ÉN, _ÉN_ (hogy lehet ezt jobban hangsúlyozni?) nem tudok társkeresőn ismerkedni, mert ez a tulajdonságom korlátoz benne. és ezzel a tapasztalattal közelítem meg a témát. nem a társkereső oldalakról alles zusammen nyilatkoztam, hanem A TINDERRŐL. leírtam, miért van az a benyomásom róla, ami, és hogy cáfolja meg bárki, ha az rossz. cáfolat nem érkezett (csak most órákkal később blueberrytől), mi több arra a tök pozitív felvetésemre, hogy más társkereső oldalakon nem így működik, éppen te jegyezted meg elnézően, ugyan, hagyjuk már, ugyanez megy. tehát röviden és tömören, mivel leírtam, hogy A TINDEREN az ÁLTALAM tapasztaltak alapján (ami az ismerősök elbeszéléseit jelenti, beleértve milonka több hasonló beszámolóját is) ÉN nem lepedőnék meg, ha mondjuk 10-ből 8-szor olyan pasiba futnék bele, mint a posztban emlegetett úriember, csak megvonnám a vállam, ebből kikerekedett az, hogy szerintem akkor a társkeresők fúj, járjon minden egyedülálló táncestekre ismerkedni, egyébként is mi az, hogy nincsen családjuk, bezzeg én a férjemmel és a kanapémmal tudom a tutit, (sőt valamiféle furcsa társaság tagjaként tudJUK a tutit), amitől te "kiborulsz". hát, ha ettől bárkinek jobb, ám legyen.

      Törlés
    33. - "igaz, soha nem tindereztem, de valamiért az a kép él bennem, hogy ott a többség inkább szexet keres"

      - "ha teszem azt az elittárskeresőn történt volna ilyen, akkor nekem is felszaladna a szemöldököm. vagy tényleg csak előítélet van bennem a tinderrel szemben? komolyan kérdezem."

      - "én is ki akartam egy gondolat erejéig térni, hogy szar alakok mindenhol vannak. de vannak helyek [a tinder], ahol sokkal sűrűbben fordulnak elő. :) nem ott [a tinderen] kell őket keresni. illetve lehet [a tinderen is], csak abban az esetben szerintem nem olyan rettentő hozzáállás az, ha van benned egy egészséges bizalmatlanság."

      --> "Jó, akkor megkérdezem, mit csináljon az a szerencsétlen, aki egyedülálló? Komolyan, kiborulok tőletek, akik ültük otthon a férjetekkel, családotokkal, és osztjátok az észt, hogy jaj, hát társkeresőn ismerkedtek, fúj."

      ja, abszolút összevág a kettő. na jó, puszi mindenkinek.

      Törlés
  7. ni, egy troll...
    mondjuk aki csak ilyen jellemtelen módon képes nickname-et gyártani magának, attól ne várjátok, hogy megérti, miről szól a bejegyzés... akármennyit magyarázzátok neki, nem fogja érteni... hülye szegény na, van ilyen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óóóó, mennyivel intelligensebb dolog lehülyézni valakit, akinek a véleményével nem értünk egyet.

      Törlés
    2. jézusisten :D
      rólam koccoljál le cicaszem :D

      Törlés
  8. Azt nem erted, hogy nem a velemenyeddel van baj, mert az szabad, hanem a nickneveddel. Persze lehet, hogy molnar ilonka vagy, de az ember szerintem nicknev valasztasnal azert torekszik az egyedi nev valasztasara. Nyilvan te mas vagy, ezt tudjuk mar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "akármennyit magyarázzátok neki, nem fogja érteni... hülye szegény na, van ilyen..."

      tehát, ha a nicknevem nem egyedi (és/vagy molnár ilonkának hívnak IRL, akkor csakis hülye lehetek?)

      Törlés
    2. Esetleg nincs neked is saját blogod? Saját életed? Saját neved? Szívesen olvasgatnánk.

      Törlés
    3. kedves tőled, mindegyik van és szerencsére olyan barátaim is, akik nem a fejemet simogatva erősítenek meg abban, hogy mindenki más a hülye, hanem megmondják, ha nem értenek velem egyet.
      egyszer próbáld meg külső szemlélőként olvasni a blogodat, nagyon tanulságos. nyilván nem hangzik hihetően, de valóban jó szándékkal mondom, hogy menj el pszichológushoz (az iskolapszichológus nem fog tudni segíteni), mert rossz nézni, hogy még mindig nem vagy túl a váláson.

      Törlés
    4. Na eddig, és ne tovább. Az lehet, hogy nem vagyok túl a válásomon, és nem is mondtam soha, hogy túl vagyok rajta, de legalább nem járok mások blogjára uszítani, beszólogatni másoknak és rossz érzést kelteni mindenkiben ("pedig téged ismerlek is!"). Engem nem zavar, ha ellent mondanak nekem, de itt nem erről van szó, te itt nemes egyszerűséggel trollkodsz. Gonosz ember vagy. Mostantól minden kommentedet törlöm. További kellemes életet kívánok.

      Törlés
    5. azért ha már engem ismer is, akkor igazán írhatna egy mailt, hogy ne gebedjek meg a kíváncsiságtól. hát ilyet!

      Törlés
  9. Idegrángást kapok a trolloktól.

    Milcsi, Clara, Mike, hajrá, hajrá!!! Én veletek vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig téged ismerlek is ;)

      Törlés
    2. és amúgy te ki a faszom vagy?

      Törlés
    3. na bazz, nem tudok rájönni, hogy ki lehetsz. töröm az agyam, de semmi, se kép, se hang. ki vagy?

      Törlés
    4. ilonkamolnar, ez már creepy, szállj már ki innen!

      Törlés
    5. ilonkamolnar, ez már creepy, szállj már ki innen!

      Törlés
  10. Jezusom :((((

    En is a szolidalitasomat jottem kifejezni, veletek erzek, csajok!

    VálaszTörlés
  11. az ilyesmi annyira döbbenetes az internetvilágban, komolyan mit gondolnak az ilyenek?
    egy nagyon hasonló eset velem is történt, az egyik barátnőmnek véletlen elmeséltem, hogy a potsdami kastélyparkba megyek egy fiúval randizni, erre kiderült, hogy ő is volt már ezzel a fiúval, pontosan a potsdami kastélyparkban, aztán a romantikus randi közepén hirtelen el akart menni a lakására, ami véletlen pont ott volt a közelben....
    ez szuper sztem, hogy szembesítetted, nekem még ehhez sem volt kedvem, inkább csak lemondtam. :(

    másrészt meg annyira nem értem, ha az ember csak szexet az rendben van, de miért nem lehet ezzel kapcsolatban őszintének lenni? mmint gondolom, ezt lehet illedelmesen meg tisztelettudóan kezelni, vannak ilyenek.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. devicces. abból kiindulva, h egyik ismerősöm hobbija a trollkodás - tehát direkt bosszant másokat meg irkál ostoba/vitakeltő kommenteket, aztán röhög a válaszadókon, meg azon, hogy komolyan vették, behitték, ráugrottak, visszaszóltak,
    én már nem szívesen vitáznék trollgyanús arcokkal.

    viszont belőle kiindulva azt is mondom, az ilyen emberek tök betegek. (ha vkinek rémlik, ő volt az tavaly, aki csak úgy elővette a farkát, mikor kint cigiztünk a ház előtt.)
    nem szabad komolyan venni őket és akkor a fejük tetejére is állhatnak...

    VálaszTörlés
  14. Nem mintha meg kene nyugtatni Ilonka, de kevés egészségesebb lelkű bloggert láttam, mint te. A válás más tészta szerintem.
    Az nekem mindig érdekes amikor valakit annyira irritál ( vagy ilyesmi) egy blog, hogy be kell szólnia, akkor minek olvassa. A jo szándékú ellenvélemény meg valahogy máshogy szokott hangozni.

    VálaszTörlés
  15. dzsízösz, mi folyik itt?!!

    a nem vagy túl dolgon kicsit elgondolkoztam és tulajdonképpen én ezt nem értem. egyáltalán nem.
    ami elmúlt, azon már túl vagyunk, nem is lehetne ez másképp. akkor mit is kell ezalatt érteni vajon?
    valaminek a feldolgozása pedig belül történik, más hogyan ítélkezhet felette?
    ja, hogy önjelölt megmondóemberek alteregóra hajazó nickkel seggfejeskednek? nem is szóltam...

    VálaszTörlés
  16. Jó alkalom lett volna megtréfálni a srácot. Pár randi, "életem Te vagy a méretem" aztán felszívódni. Úgy, ahogy ő csinálta.

    VálaszTörlés
  17. csak annyit tudok hozzáfűzni, h maxi riszpekt, amiért szembesítetted és mindezt ilyen nyugodt, könnyed hangnemben.

    VálaszTörlés
  18. Komolyan nem èrtem az embereket, se a fiút, se ilonkamolnart... Pszichológuskènt mondom, hogy szerintem inkàbb őket kell kezelni :D

    VálaszTörlés
  19. Ilonka, szerintem is le a kalappal, amiert ilyen higgadtan es korrektul jartal el a fiuval es a trollal is!

    VálaszTörlés
  20. solidarity :)

    (úgy kellett volna, hogy elmentek együtt a csajokkal randizni a pasival :D )

    VálaszTörlés
  21. Ős-Tinderes vagyok (megjegyzem: sajnos) és mindig, de mindig ugyanazok az arcok vannak fenn (mint ugye én is :D), szóval nem nehéz belefutni ilyesmibe.
    Az ilyet simán törölni kell, hát ha ekkora kretén, az úgysem fog elgondolkodni magán. Idióták gyülekezete...

    VálaszTörlés
  22. mondjuk ilyen esetekben tuti elgondolkoznek, hogy kirakom a kepet (szemeit szigoruan kitakarva...) meg az eddigi felhasznalo neveit (esetleg a sajatjat) csak okulaskeppen

    VálaszTörlés
  23. Mindig is voltak, mindig is lesznek balf.sz férfiak. (A nők között is van jó pár, valljuk be.)Ezen csodálkozni, meglepődni felesleges... Akik még nem futottak bele ilyen csodapéldányokba, örüljenek... Akik pedig már igen, tanuljanak belőle, hogy még egyszer lehetőleg ne forduljon elő...
    Én hiszek a véletlenekben, ezért is gondolom úgy, hogy igenis lehet a véletlen műve az, hogy a Lányok ugyanabba a fiúba botlottak bele. Nem kell hibát keresni egymásban/bennetek, nekünk olvasóknak tuti nem... Ítélkezni pedig főleg nem szabad! Ha mégis, akkor nézzünk szét a saját kis portánkon is... :)

    Végszóként pedig: Hajrá Lányok! Egyszer eljön az igazi... Akár élőben, akár virtuálisan! A lényeg, hogy jönni fog, ha jönnie kell!(Ezt kicsit most magamnak is üzenem! :) )

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  25. Kockáztatva, hogy úgy nézzek ki, mint nagynéném: teljesen kívülállóként (az én keresős időmben még Randivonal volt, gihi) régebben én is meg voltam győződve róla, hogy a Tinder az szextársas oldal, ahogy arról is, hogy minden résztvevő ennek tudatában használja, csak a blogjaitokból derült ki számomra, hogy ez nem így van.
    Én hál'Istennek rendelkezem családos kanapéval, mert szintén nagynénémesen szólva ezek-a-mai... szerintem ha manapság még mindig egyedülálló lennék, leülnék a sarokba sírni, aztán peteérésre időzítenék pár egyéjszakás kalandot, persze nem mintha e̶g̶y̶á̶l̶t̶a̶l̶á̶n̶ olyan egyszerűen teherbe tudnék esni... De most nem is ezt akartam mondani, hanem azt, hogy le a kalappal előttetek, hogy képesek vagytok ilyen bizalommal, lelkesedéssel, optimizmussal, és nem utolsó sorban jófejséggel állni ehhez az egészhez, mert abban egyetértünk, hogy hol a picsába' ismerkedjen az ember aktívan, mert ugye van, akinek tiszta véletlenül összejön a munkahelyen vagy a buszon vagy születésnapi zsúron, de lássuk be, többynire az talál, aki tesz is valamit érte, nem az, aki várja a fehérlovast.
    Nemtom mért írtam le ezt a sok közhelyet, és hova akartam kilyukadni velük, azt hiszem csak annyit szerettem volna, hogy kitartás, mert hogy bíztatót is mondjak: az én férjemet is "neten rendeltem", és van körülöttem legalább öt szintén 10+ éves kapcsolat, ami onnan származik, és still going strong.

    VálaszTörlés
  26. Na, hát ezt úgy kellett volna intézni, hogy Ilonka randira megy a sráccal, kedélyesen beszélgetnek, amikor szépen egymás után befut a két korábbi áldozat. A lányok - intellektusukat felhasználva - kicsit megfingatják a delikvenst, rendelnek egy-egy drága piát, amit aztán az ölébe öntve - megfejelve egy tányér jó paradicsomos spagettivel - elegánsan távoznak. Nem háborogni kell, hanem kihasználni, hogy ilyen lehetőség adódott a leckéztetésre :).

    VálaszTörlés