2018. január 5., péntek

touch

Szóval. 

Mondják ugye, hogy az embernek napi 7 érintésre lenne szüksége: ölelésre, simogatásra, puszira, csókra (stb). Főleg egy olyan embernek, mint én, aki szuperbújós, simogatós, szeretgetős, akinek ez a szeretetnyelve. Most így utólag visszagondolva nem csoda, hogy rosszul éreztem magam ősszel, hogy nem segítettek a vitaminok, a mozgás, semmi. Most világosodtam csak meg, hogy nem egészen 2 hét alatt bepótoltam kb 1 évnyi intimitást, összebújva alvást, ölelést, és mintha kicseréltek volna, teljesen feltöltődtem, de tényleg, mint egy hosszú nyaralás után. Néztünk a múltkor valami nagyon szar filmet a kanapémon, közben nevetett, hogy bocs a filmválasztásért, én meg ültem, hogy így, hogy átölel, folyamatosan simogatja valamimet, és random puszikat is kapok, kb a Sátántangót is jólnevelten, reklamáció nélkül végignézném. 

És az a durva, hogy ha úgy alakul, hogy az embernek egy ideig nincsen párkapcsolata (és hát nézzünk körbe, szerintem ez egy igen komoly rákfenéje a mai világnak), akkor ezt sehogyan másképp nem tudod pótolni, pedig szerintem az érintés hiányába bele is lehet betegedni. Na mindegy, a lényeg, hogy most nagyon jó nekem. 

via

18 megjegyzés:

  1. Kívánom, hogy az egész évben ennyi ölelést és figyelmet kapj, mint az utóbbi héten! :) Egyébként pedig teljesen egyetértek a leírtakkal, az intimitás pótolhatatlan. (gyorgyi1987)

    VálaszTörlés
  2. Ahogy mondod: érintés nélkül nincs élet, nincs semmi.
    Örülök Neked!

    VálaszTörlés
  3. hát tényleg így van, egy-egy futó érintéstől is annyival szebb tud lenni minden :)

    VálaszTörlés
  4. igen-igen <3 örülök ennek a bejegyzésnek :)

    (a karácsony előtti kiborulásomon is nem az segített, hogy feldolgoztam az infókat, hanem hogy két barátom is átjött hozzám és ölelkeztünk, annyira durva, hogy mire képes az érintés)

    VálaszTörlés
  5. *bólogatás*.Örülök neked!:)

    VálaszTörlés
  6. ...és ezért valamilyen szinten szerintem az állatok érintése is tud terápia lenni, hiánypótlás, legalábbis ahogy magamon észreveszem. Ha még ez sincs meg valakinek, akkor van nagy baj.
    Dejónekeeeeed. :) És az is, hogy ilyen gyorsan át tudod magad adni valakinek, nem építettél kőfalat magad köré.

    VálaszTörlés
  7. csatlakozom az örvendezőkhöz! ❤️ és szuper hétvégét!

    VálaszTörlés
  8. Csak így tovább! Boldogság, szerelem...☺

    VálaszTörlés
  9. Juhú! :) Ígéretesnek hangzik a filmet rosszul, nőt remekül választó fiatalember :)

    (Az érintéshiányra az irodában bevezettem a "léleksimi" kifejezést. Ha valaki azt mondja léleksimi, akkor megsimogatjuk a hátát. Szegény ember vízzel főz :D )

    VálaszTörlés