2018. szeptember 8., szombat

Too cool for school

Elképesztő ez az iskola. Teljesen szabad kezet kapok abban, hogy hol tartom az órákat, milyen könyvet használok, mit és hogyan csinálok az óráimon. Úgy kb ki van tűzve a cél, meg hát nyilván minél jobban meg kell a srácokat tanítani angolul, de nem kell tanmenetet írni, meg lehet beszélni a gyerekekkel, hogy milyen vizsgát szeretnének tenni, korlátlanul lehet fénymásolni... Hagynak dolgozni úgy, ahogy nekem jó, végtelen a bizalom felém. Persze ez óriási felelősség, és egy csomó kreativitást és készülést kíván, de úgy sejtem, meg fogja érni.

De nem is ez a legjobb benne. Az egyik csoportot ismerkedésképpen megkértem, hogy segítsenek megismerni a rendszert, meséljenek nekem a suliról, mit szeretnek benne, mik a problémák, miért más ez, mint az állami oktatás. A végtelenségig sorolták a pozitívumokat, viszont a két legszörnyűbb dolog, amit meg tudtak fogalmazni, az az volt, hogy nem annyira jó a kaja a menzán és a büfében, valamint hogy indokolatlanul hosszúak a szünetek (15 percesek, plusz van egy 25 és egy 20 perces ebédszünet), ha rövidebbek lennének, hamarabb haza lehetne menni. Ezek a kölykök imádják a sulit, ahova járnak. Hihetetlen.

10 megjegyzés:

  1. <3 <3 <3 Dejóóóóóóó :))))
    Akkor mondhatjuk, hogy megérkeztél a helyedre? :) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3 nap tanítás után talán túlzás lenne ezt így kijelenteni:)

      Törlés
    2. najó, ez igaz. De azért ezek itt jó jelek :)))

      Törlés
  2. Csak egy kérdés: ez egy magánsuli? Vagy létezik olyan állami középiskola ahova szeretnek járni a gyerekek. De szuper hely lehet a leírtak alapján. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de szép lett volna ha azt írod : igen egy sima állami gimi :-)

      Törlés
  3. És van bármiféle kontroll? Mármint, ellenőrzik bármilyen módon, hogy te mit és hogyan tanítasz a gyerekeknek? Félre ne értsd, csak felmerült bennem, hogy jó tanár esetén ez szuper, de azért nagyon el is tud csúszni a dolog, nem ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ertem amit irsz, de igy felsejlett bennem egy szuperkompetens klikes vagy emmis okostojas arca, aki minden, de leginkabb fideszes... es ezek mondjak meg h mibol meg mit meg hogyan kell tanitani...
      Inkabb lelkes tanarok lennenek mindenhol, mint az onjelolt “hazmesterek” :(

      Törlés
    2. ez a rendszer így is sokkal átláthatóbb, mint az előző sulim, olyan sok órájuk van, hogy nem egyedül viszed őket, és folyamatosan egyeztetünk, az autista gyerekek miatt már tegnap is nézte meg az órámat fejlesztő pedagógus... Szóval sokkal jobb ilyen szempontból is.

      Törlés
  4. Egy szakképzés keretében jártam az AKG-ba, és az állami gimi után teljesen meglepett az a légkör, ami ott volt. Pl. nem volt csengő :) Voltak tanárok, akiket lehetett tegezni, és maximálisan figyelembe vették azt, hogy mit szeretne a gyerek (pl. ha összeállt 5 ember, hogy sakk szakkört szeretne, akkor tartottak sakk szakkört).

    Jó lenne, ha máshol is kicsit jobban figyelnének :)

    VálaszTörlés