2018. szeptember 12., szerda

hát jó

Vettem a pasim születésnapjára színházjegyeket (reménykedve, hogy majd engem visz el). A múltkor segítettem Jucnak eladni valami jegyet, és azóta benne vagyok két facebookos jegyeeladós, jegykeresős csoportban. Na és az egyikban láttam, hogy egy lány hirdetett két jegyet egy darabra (Lepkegyűjtő, Centrál Színház), amire én, mivel a regényt nagyon szeretem, kíváncsi vagyok. Nem néztem meg, hogy amúgy lehet-e kapni, hanem kapva az alkalmon azonnal írtam a lánynak, átküldtem a pénzt, ő pedig nekem a jegyeket. És akkor lepődtem meg, hogy bár én 6500-at fizettem darabjáért, a jegy eredetileg csak 4900 forintba került. Nyilván én vagyok a mamlasz, de nekem eszembe sem jutott, hogy ez megtörténhet, miért adná el a jegyét bárki drágábban, mint ahogy vette? Már persze értem, hogy miért, de ez szép dolog?

23 megjegyzés:

  1. Hát nem szép :-) nekem sem jutott volna eszembe leellenőrizni...

    VálaszTörlés
  2. Nem szep, de ugy tudom, nehez szerezni ra jegyet, ugyh lehet, h meg igy is megerte.

    VálaszTörlés
  3. Nem szep dolog szerintem sem. Ha nagyon nehez egy darabra jegyet szerezni, es ezt bekalkulalva dragabban adja valaki, illendo lenne ezt a hirdetesben, vagy ha ott nem akarja, a privat uzenetben jelezni.

    VálaszTörlés
  4. nagyon nem szép, sajnos egyre többen csinálják :(
    közben meg pl. a Katonában is szinte már lehetetlen jegyet szerezni a darabokra, mert a partolo tagok, akik elobb vehetnek jegyet mint a pornép, szinte az összeset elviszik :(

    VálaszTörlés
  5. Nagyon nincs rendben...

    Viszont a darab zseniális, két hét múlva is liba bőrözni fogsz utána

    VálaszTörlés
  6. Én is láttam, nagyot alakít benne Bereczki.
    Szuper darab!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó a darab, hiàba olvastam előtte a könyvet, ugyanúgy végigizgultam. Az éneklős rész meg azóta is a fejemben van, pedig évekkel ezelőtt làttuk. Jó lesz!:)

    VálaszTörlés
  8. A darab szerintem is jó - de ez az árdrágítos pofátlanság soha nem jutott volna eszembe!

    VálaszTörlés
  9. És ez nem törvénybe ütköző? Vagy őneki van egy jegy értékesítő vállalkozása és adózni fog a különbségből?

    Egyébként bennem fel nem merülne ilyesmi de sosem voltam úgymond "élelmes". Viszont sokan azok.

    VálaszTörlés
  10. Sajnos egyre többen csinálják, hogy üzérkednek azokkal a jegyekkel amikre nehéz jegyet szerezni. Van aki nyíltan felvállaja, hogy kezelési költséggel együtt adja, de van aki említést sem tesz róla. Sőt van weboldal is már erre eladojegyek.hu, ahol annyit kérnek egy e-jegyért, amennyit nem szégyelnek. Így a Pál utcai fiúkra vagy az Őrült nők ketrecére horror áron mennek el a jegyek. De láttam már a vaterán is így jegyet árulni tagot.

    VálaszTörlés
  11. Kövezzetek meg, nem értem, miért vagytok rajta kiakadva. Más ingatlant vesz és kiadja horror áron, befektetésnek. Miért nem ugyanaz? Vagy az is felháborító?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami az ingatlanokkal megy, az is szomorú, de kultúrából nyerészkedni nekem valahogy különösen elképzelhetetlen.

      Törlés
    2. attól, hogy más mással csinálja ugyanezt nagyobb méretben, még ki _kell_ akadni rajta, különben eltűnik az ingerküszöbünk és minden mindegy lesz...

      Törlés
    3. Vera, én sem állítottam mást.. :) csak most ez áll itt, míg más, komolyabb dolgokra meg divat azt mondani, hogy nem érdekel, nem foglalkozom vele, nem tudok vele mit tenni. Így a párhuzam.

      Törlés
  12. Engem nem az zavar hogy a kultúrával nyer valaki, hanem az hogy ő maga semmiféle hozzáadott értéket nem rak hozzá. Házak esetében azért jó eséllyel megvesz valaki egy házat kicsit kipofozza, felújitja és aztán ad rajta tovább. Ez valahogy olyan sunyinak tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ez amit Martine mond. Meg amit még említettem. Ha adózik belőle ok.

      Törlés
    2. Kis értékű értékesítés esetén, azt hiszem max évi 200 ezer? per magánszemély, nem kell adózni. Lsd vatera, moly stb.

      Törlés
    3. Az a használt termékekre vonatkozik, nem tudom a jegyeket hogyan lehet használni, szerintem sehogy.
      Én is pont ezt akartam írni, amit Martine. A jegy árával a színházat támogatod, a "kezelési költséggel" meg a jegyűzért.

      Törlés
  13. Sajnos a színház-, koncertjegy és a könyv szabadáras. Annyiért adod, amennyiért akarod...

    VálaszTörlés
  14. ez micsoda pofátlan dolog már! nem is emlékszem, de én meg valami babakocsit vagy pihenőszéket vagy ilyesmit láttam egy csoportban, amit konkrétan drágábban árultak használtan, mint ahogy újonnan lehet venni - és szemben mondjuk egy hamar elfogyó színházjeggyel, ezt ugye bármikor lehet venni. ezt hogy?

    VálaszTörlés
  15. De hat ezt hivjak jegynepperkedesnek/-uzerkedesnek, es evtizedek ota letezik. Marmint csunya dolog, persze, na de van, aki nem talalkozott meg a jelenseggel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én színházjegyeknél még nem, koncertjegyeknél is hányingernek tartom.

      Törlés