2018. október 19., péntek

szürke, mint a köd

Nem bírom elfogadni azt, hogy ennyire ki vagyok szolgáltatva a hormonjaimnak. Az én pasim egy kifejezetten jókedvű fiú, mindig vidám meg vicces, kb kinyitja a szemét, és megy az ökörködés. Nála nincs olyan, hogy rosszkedvű, olyan van, hogy nyomasztja valami meló, vagy feladat, és akkor feszült, de olyan, mint nálam, hogy felébred, hányinger kedve van, ebből a hangulatból egy halom kiskutya sem tudja kimozdítani, és bárkit, bármiért ki tudna nyírni, olyan nincsen. Nálam viszont van, ijesztő mértékben.

És nem tudok vele mit kezdeni. Tudom, hogy a világ igazából nem olyan, mint amilyennek abban a pillanatban látom, de mégsem tudok ezen túllépni, halálosan szomorú vagyok olyankor, mindent sötéten látok, és semmi nem jó. Egy barátom, aki borderline-os, mesélte, hogy a pszichológus megtanította őt, hogy felfogja, hogy amikor ilyen epizódjai vannak (ha ezt így mondják), akkor tisztában van vele, hogy ez csak az ő fejében létezik, és így tud ezzel együtt élni, elvonul, egyedül nyalogatja a sebeit, amíg tart, és igyekszik nem bántani a körülötte lévőket.

Szóval én is tudom ilyenkor, hogy ez most nem én vagyok, hanem a kib. pms, de ettől nekem nem jobb. Arra mondjuk jó, hogy nagyon tudom értékelni, mikor jókedvű vagyok és mindent vidámnak látok - ami az én természetes világlátásom. De amikor tudom, hogy közeledik az idő, már előre aggódom, meg figyelem magam, hogy előbújik belőlem a sárkány - és elő is szokott. Sajnos. Miért nincs erre gyógyszer?





 
 


15 megjegyzés:

  1. én amúgy a terhességem végét + az utóbbi pár hónapot pont úgy szoktam jellemezni, hogy egy konstans pms. a hormonok szemetek, nem jöttem még rá én sem, hogyan lehet megküzdeni velük. 😶😘múljon el hamar!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most nincs ilyenem amúgy, reggel nagyon jókedvűen ébredtem, pont ezért próbáltam most, tiszta fejjel megfogalmazni ezt. rémisztőnek találom.

      Törlés
    2. Barátcserje tea for the win! :)

      Törlés
  2. Nekem a magnézium és a sport segít sokat. De teljesen nem szünteti meg, és néha már úgy gondolom, hogy ez nem is baj, ez van, nő vagyok...

    VálaszTörlés
  3. Az aviva és az arwen torna meg a női jógának a jobbféle verziója ezt tök jól tudja enyhíteni. Van olyan tanítványom, aki 2-3 hónapig tornázott rendszeresen, azóta havi 1-2 alkalommal szintentartásnak és nincs ilyen szintű hangulatingadozás. Meg neki más tünetei is voltak, azok sincsenek.

    VálaszTörlés
  4. annyira átélem! ráadásul nekem nem is következetes, hogy a ciklus melyik részén jön elő, mindig egy kib. meglepetés!
    annyit teszek, hogy megértő vagyok magammal szemben, nem küzdök, veszek egy halom kaját és össze-vissza zabálok 2 napig, ha az esik jól, nem erőltetem bele magam szitukba és megpróbálok pihenni és heverészni valami jó könyvvel. mozogni én ilyenkor képtelen vagyok.
    és aztán, ha megjön és épp akkor is szarul vagyok – mert néha beszakad a derakam –, akkor ugyanezt csinálom és nem tudom megállni, hogy ne mérgelődjek, hogy ez így összesen 4-5 napot simán elvesz egy hónapból rossz esetben!!

    VálaszTörlés
  5. Én egy robot vagyok, nekem ilyen nincs. Vagy az is lehet hogy az egész hónap ilyen nekem és azt hiszem ez a default és már fel sem tűnik😂

    VálaszTörlés
  6. Bocsánat, honnan van a macska kép?

    VálaszTörlés
  7. vagymi https://hu.pinterest.com/pin/451767406365696834/

    VálaszTörlés
  8. Szülés egyik legjobb mellékhatása a 9 plusz 6 hónapnyi menstruáció mentesség volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg szülés után a 4-5 hét bloody hell, meg amikor visszajön a ciklus, a bloody hell level plusz.... 😱😱😱

      Törlés
  9. Szerintem van erre gyogyszer,de meg kell talalnod az orvost aki meghallgat, es talal megoldast !

    VálaszTörlés
  10. En csak a szoptatos teajukat ittam, de az valami csoda volt es szuperhatekony. Esetleg egy probat lehet ezzel is tenni: https://www.ukko.hu/webaruhaz/megoldas-teakeverekek/noi-teakeverek

    VálaszTörlés