2019. július 2., kedd

watch your back

Én csípőficammal születtem, egy évig kengyelt kellett hordanom babaként, és bár anyukámnak hála nagyon szépen helyrejöttem, de kissé elfordult a keresztcsontom, van egy S betű a gerincemben, és nem nagyon gáz, de problémás a hátam. Hosszabb ideig állni egyáltalán nem tudok (csak ha táncolok, mozgok), fáradékony a gerincem, és muszáj sportolnom, hogy karban tartsam. De az utóbbi egy évben egyáltalán nem foglalkoztam vele, nem jártam masszázsra, jógára, az edzőterem pedig megerősíti ugyan a hátat, de az én bajomra nem túl nagy segítség.

Pénteken, mikor voltunk a kollégákkal Miskolctapolcán a barlangfürdőben, a belépőt a suli fizette, én meg vettem magamnak masszázst, ha már lúd, legyen kövér (ez milyen mondás már) alapon - nagyon akartam pihenni. Végül egy 20 perces masszázst kaptam, mert nagyon be voltak táblázva, és talán úgy jellemezhetném az élményt, hogy simogatás. Én szeretem az erős masszázst, de már többször voltam olyan masszőrnél, hogy úgy éreztem, csak a bőrömet masszírozza, az izmokig el sem jut. Ehhez képest tegnap voltam egy masszőrnél-csontkovácsnál, aki többek közt triggerpont masszázst csinál, tulajdonképpen megkeresi az izomcsomókat, és azokat teljesen szétgyurmázza - fú, volt olyan is, hogy szépen, halkan, udvariasan sikítottam. Így utólag nagyon jó érzés, és minden feszültség eltűnt a hátamból, plusz ki is ropogtatta a derekam, nyakam, gerincem, de közben időnként úgy éreztem, elpusztulok. 

Most nyáron nagyon rá akarok állni, hogy rendbetegyem a hátam, fogytam is, izmosodtam, az állóképességem is tök jó az edzéstől, egy ideje járok úszni ide a szomszédba, szóval minden adott. Még egy jó jógastúdiót kéne találnom - tudom, hogy van egy csomó a közelben, csak ki kellene választani egyet és elmenni, azt meg olyan jó lenne nem egyedül.


3 megjegyzés:

  1. (A cégnél a BO-ban dolgozom, szóval pont a hátam mögött van a mottónk a falra pingálva, hogy "We got your back!", heh, vicces.) Én egyébként mindig is irigyeltem azokat, akik kibírják azt az igazi masszázst, én bevallom hősiesen, hogy képes vagyok elájulni tőle... :D Pedig a csontkovács-téma tökre érdekelne, de hát nem merek elmenni, mert szerintem minden mozdulat után úgy kéne felnyalábolni a padlóról.

    VálaszTörlés
  2. En pont most vegeztem el egy svedmasszor tanfolyamot, ott az a lenyeg, h bele kell nyulni az izmokba, de fo szabaly, hogy maximum a fajdalomkuszob alatt masszirozunk kicsivel. Tehat lehet kellemetlen, de fajdalmas semmikepp. Nem tudom, ez akkor altalanos torvenyszeruseg-e,vagy csak a svedmasszazsra ertendo.

    En is utalom a simogatos masszoroket, de szerintema furdokben mind csak ilyenek vannak. Nem strapaljak magukat fizikai munkaval.

    Ugy, de hianyzik mar nekem is egy jo masszazs csontkovacsolassal!

    VálaszTörlés
  3. Én sose élvezem a masszázst, mert egyszerűen nem tudok ellazulni.

    VálaszTörlés