2020. március 21., szombat

marriage story

Talán még emlékeztek a Girls című sorozatra, amit annyira imádtam régen. Lena Dunham például játszott egy kicsit az új Tarantino filmben, kiszúrtátok? Na, és a Girls-ben az ő pasiját játszotta az akkor még tökéletesen ismeretlen Adam Driver, aki azóta egy csomó mindenben játszott, többek között ő volt a Paterson főszereplője, amit én nagyon szerettem, de eljátszotta Kylo Rent is asszem háromszor is. Én már a Girls-ben is imádtam, annyira egyedi és karakteres, és minden szerepe nagyon meg szokott bennem maradni. Tegnap megnéztük a Marriage Story című filmet, amiben Scarlett Johannsonnal együtt egy válófélben lévő párt alakítanak, és nagyon szerettük, hatalmasat játszottak benne mindketten. És hát azzal együtt, illetve annak ellenére, hogy amerikai film, nagyon emberi. És persze szomorú. Nekem egy kicsit a Kramer vs. Kramer jutott róla eszembe, amiben meg Dustin Hoffmann és Meryl Streep a főszereplők. 

Ja és Laura Dern is zseniális benne. 


9 megjegyzés:

  1. Szia, olvastam, hogy a Kramer vs. Kramer ihlette az új filmet. Biztos ezért jutott eszedbe☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsosorban a rendezo sajat valasa ihlette, de benne volt a Karmer kontra Kramer is. :) Mondjuk szerintem alapmu, ugyhogy minden valasos film kapcsan felmerul az ember fejeben. En is nagyon szeretem.

      Törlés
  2. Hát, mi most egy nem túl boldog időszakát éljük az életünknek. Ha igaz, hogy 7 évenként vannak válságok, akkor ez a 14. évünk és meg nyugodtam. Szóval talán ezért sem mertem még megnézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon sajnálom. megértem, ha érzékenyen érint a téma. igen, biztosan mindenütt vannak hullámvölgyek, hátha túl lesztek rajta... gondolom a kényszerített együttlét sem gesít a dolgon.

      kicsit szerintem attól különleges ez a film, hogy annak ellenére, hogy mindketten tudják, hogy nem tudják közösen folytatni, és a poklot is megjárják, meg tud maradni a szeretet bennük egymás iránt.

      Törlés
  3. Zseniális film, és bár nekem egyik főszereplő sem a szívem csücske, eszméletlen jó színészek, de valahogy mégsem, nagyon szerettem és megsirattam mindkettőjüket a filmben.

    VálaszTörlés
  4. Most alapból egymás agyára megyünk korszakunk van itthon, úgyhogy inkább nem nézem meg.

    VálaszTörlés
  5. Laura Dern oscart is kapott érte, ha jól emlékszem. amúgy nekem (talán mert kicsit benne vagyok?) nem volt olyan vészes, mármint sztem a szereplők teli voltak szeretettel (meg sok más érzéssel is), és ha nehezen is, de találtak megoldást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, szerintem is ettől különlegesen szép ez a film.

      Törlés