2021. január 19., kedd

coping mechanism

Szóval nyűglődöm eléggé. Alkalmazom a jól bevált megküzdési mechanizmusaimat, és valamilyen szinten működnek is, de hát január van és lockdown, mit várok? 

Eszembe jutott valamelyik nap, hogy szerintem a Lidlben hamarosan lesz tulipán, és annyira láttam magam előtt egy nagy csokor rózsaszín tulit itt a lakásban, ahol a nap 90%-át töltöm, gondoltam, utánajárok. Általában a Kolosyra járok Danival vásárolni, mert oda tudunk menni babakocsival, de utána tök nehéz felcígölni a cuccokat-gyereket-kocsit, lehetőleg egyszerre. Meg utálom azt a boltot, mert drága, nem túl fantáziadús a kínálat, és egy csomószor hallottam a dolgozókat bunkón beszélni egymással (igen, a vásárlók előtt, komoly, szemétkedő veszekedést is hallottam már a pénztáros és egy másik dolgozó közt, de az alázós stílus kb mindennapi). 

De eszembe jutott, hogy a Bécsi úti Lidl-nek van mélygarázsa, ott nincs olyan tömeg, könnyen be tudom rakni Danit egy bevásárló kocsiba hordozóstul, és akkor vásárolhatunk együtt. Általában vagy lerakom őt addig a nagyszülőknél, vagy Barni vásárol be, de ő nem tud rögtönözni, meg én szeretem, ha látom a kínálatot, és tudok kreatívkodni a boltban. Így is lett, Dani tök jól elnézelődött így, én meg jól bevásároltam, és még két csokor rózsaszín tulipánunk is lett. Meg cukorka körmeim. És ha már a tavasz első jelei, akkor tojásos nokedli fejes salátával, annyira finom volt. 



8 megjegyzés:

  1. az a kis cuki overálos alvós mackó, istenkém :)))

    VálaszTörlés
  2. A sparban láttam először idén tulipáncsokrot és az volt az első gondolatom, hogy Milonka tuti venne egyet :) annyira aranyos ez a ruckó, nagyon jól áll Daninak

    VálaszTörlés
  3. Jaj de sokat jártam így vásárolni a gyerekkel anno. Már 2 hós korától. Viszont én feltettem keresztben a kosárra, úgy közelebb volt hozzám. Mi minden nap mentünk - azért is lett mára ilyen vásárlási mániás. Pedig gyakran csak egy domestost vagy egy kiflit vettünk.

    VálaszTörlés
  4. a huszti uton van aldi is, lidl is (egymastol nem messze), es siman meg lehet allni mindig, jo a parkolo (a becsi utinal mar ragadtam be parszor.) nincs messzebb a Kolosy tertol, mint a B ut :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt cseréltem le most a Bécsi útira, ez nekem valami miatt szimpibb.

      Törlés
  5. Ezen a poston felbuzdulva, én is elmentem a gyerekkel, és betettem a kosárba:D a kassza volt a kedvenc része:D

    VálaszTörlés
  6. En sose vittem bevasarlo kocsit, hha babakocsival kell(ett) boltba mennem. Egyszeruen bepakoltam a babakocsi aljaba a szajret es kesz. Soha nem szoltak erte; es akkor nem kellett a hordozoval buveszkedni.

    VálaszTörlés