Az az érzésem, hogy aki megtehette, még takarékra állította magát, és szabadságot vett ki. Itt vidéken egy csomó üzlet zárva van még, az utcák töküresek. Bár sosem dobom ki a maradék kenyeret, zsemlemorzsát szoktunk csinálni belőle, de néhány hete a csomagolásmentes boltban vettem egy jó kis kenyereszsákot, ami szellőzik ugyan, de mégsem szárad ki benne a péksüti (meg hát nyilván csodaszép) olyan gyorsan. Igyekszem jobb minőségű kenyeret is venni, ami tovább kitart, mint mondjuk a Lipóti kifli, amit imádunk, és ma kirándulás gyanánt elautóztunk Nagymarosra, hogy kovászos kenyeret meg finom péksütiket vegyünk. De még ők is zárva voltak, pedig direkt utánanéztem előtte. Így aztán csak sétáltunk egyet a teljesen kihalt parton, meg kivégeztünk egy játszóteret.
Már sétáltunk visszafelé az autóhoz, mikor egy idős bácsi kérdezte, hogy mennyi idős a kisfiú? Másfél? Két éves? És Barni kapcsolt azonnal, hogy épp ma másfél éves!
Boldog másfeledik szülinapot neki is! :)
VálaszTörlésHa esetleg kipróbálnád a kenyérsütést, van ez a csodálatos recept, kb SEMMI munka nincs vele (én is azért használom, hehe) és nagyon finom kenyér lesz belőle. Én a lisztet se szoktam kevergetni, ami van itthon, az megy bele, és szuper. https://www.tastemade.co.uk/videos/easy-sourdough-loaf/
VálaszTörlésnagyon köszi:) na, hát lehet, hogy kipróbálom!
TörlésA Kenyérfarmba készültetek? Nem viccelek, legközelebb foglalj kenyeret meg amit akarsz Messengeren (vasárnap és hétfőn zárva vannak), mert már 8-9 körül alig van valami! Ez az igazi dráma vidéken kérlek, ha nem kelsz 6-kor! :)
VálaszTörlésigen, oda! őrület. :( na, majd teszek előkészületeket. egyébként a Zab és babban lehet kapni a kenyerüket, de mindenféle mást is ki akartunk próbálni.
Törlés