2022. szeptember 13., kedd

enter

A jövő héten pedig szétrobbantják az új lakást. Eléggé egyedül maradtam a tervezéssel és a részletek kitalálásával, sőt, gyanítom a beszerzéssel is, de ez van, fel kell nőnöm a feladathoz. Egyébként mérsékelten élvezem, például a konyha kitalálása izgalmas feladat volt, de hát állni a csempe mintaboltban egy kétévessel a karomon, aki épp a világ legkomolyabb hisztijét tolja ordítva, miközben taknya-nyála összefolyik, az azért nem a legideálisabb szitu arra, hogy eldöntsd, milyen járólapot és csempéket kívánsz látni a konyhában és a fürdőszobákban az elkövetkezendő 20 évben, valamint megtudd, hogyan viselkedik a vajszínű cementlap, ha néhány deci céklalét öntesz rá (ez egy true félelmem). Szóval oda még vissza kell mennem. 

Ami nekem viszont a legnehezebb a tervezési folyamatban, hogy nem tarthat a végtelenségig, hanem egy ponton azt kell mondani, hogy kész, ilyen lesz, eldöntöttük, mehet, enter. Ez számomra akkora teher, amivel nem bírok együtt élni. Mi lesz, ha nem lesz úgy jó? Ha élőben mégsem tetszik? Ha túl sötétnek találom majd nagy felületen ezt a fát? Ha mégis inkább több munkapultot szeretnék, nem több pakolóhelyet? Ha gyakorlatban nem nem működik így jól? Mi lesz, ha megbánom

A legdurvább viszont, hogy Barninak tulajdonképpen az én kontrollálatlan agymenéseim és döntéseim eredményével kell majd együtt élnie, de hát ez van, így járt. Valami ilyesmire számíthat: 


Jó, nem, igazából magamhoz képest egészen letisztult dolgokat választottam.  Csak az enter nincs még rányomva semmire.

14 megjegyzés:

  1. és mit mondtak a céklalére? (tudom, megint a lényeg ragadt meg, bocs)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, ahogy írtam, ez nem az a szitu volt, ahol ilyesmiket meg tudtam kérdezni.

      Törlés
    2. ja, felületesen olvasok, azt hittem, csak a válaszra nem tudtál teljesen koncentrálni. Én meg láthatóan az olvasásra sem.

      Törlés
    3. jaj nem baj, inkább koncentrálj az írásra mostmár!:)

      Törlés
    4. A cementlapot lerakás után impregnálni (vagy olajozni célszerű), mert porózus a felülete és enélkül mindent magába szív. Különösen a savas tisztítószerek és élelmiszerek ártanak neki, ezért ha kiömlik a narancs vagy céklalé próbáld azonnal feltörölni. A tisztítószert pedig ne legyen sem savas, sem lúgos.

      Törlés
    5. köszi! igen, másutt is ezt olvastam, én biztosan nem veszek olyat, amit még utána nekem kell kenegetni :).
      de amúgy van olyan is, amiről azt írják, hogy teljesen vízálló, kezelést nem igényel. nem ragaszkodom cementlaphoz, bár nagyon tetszik.

      Törlés
    6. Ó, csak egyszer kell impregnálni, emiatt ne aggódj! Az a lényeg, hogy szakember végezze és szakszerűen. Utána speciális ápolószerekkel, vagy környezetbarát tisztítószerekkel könnyen tudod tisztítani. Szóval csak kezdetben macerás. Ennek ellenére esetleg fontold meg az ürömi mészkőburkolatot a padlóra. Autentikus, természetes, de ennek ellenére modern burkolat. Időtálló és szuper jól passzol abba a milliőbe amit megosztottál.

      Törlés
  2. nekem ilyen helyzetekben az segít, hogy a nem ideálisban is lehet jól élni, sőt, alkalmazkodni is tudunk az ilyen körülményekhez. mert a legtöbb lakás, valljuk be, közel sem ideális...
    de perfekcionistaként aterzem, amiről írsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. teljesen igazad van! és muszáj nekem is lazulnom ebben. egyébként pont egy építész barátnőm mesélte, hogy higgyem el, ő szakmabeliként is követ komoly hibákat, amik csak utólag derülnek ki... hát még én teljesen laikusként.

      Törlés
  3. Házfelújítás kellős közepén mondom: együttérzek Veled. Már rosszul vagyok, sosem lesz kész. Az alapverzió az volt, hogy fehér-tölgy szín dominál, de ez a lenti mellékhelyiség él meg is dőlt, ott bézs színű csempét választottam végül. Amúgy cirka 15 perc alatt jutottunk dűlőre, mert pont ebédidőben mentünk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. együttérzésem! itt is valami hasonlóan spontán és lendületes beszerzési folyamat lesz végül szerintem. 🥴

      Törlés
  4. Valaki már irta, de sajat tapasztalat, hogy egy resze a felujitasnak szuper lesz, ami meg nem, azzal meg megtanulunk egyutt letezni. Talan az segit neekd, ha arra gondolsz, hogy a pici lakasotokban is mindent megoldottal es milyen boldogok voltatok ott is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, igazad van, biztosan tök jó lesz, csak készüljön el:). sikerült már lelazulnom valamennyire, de van bennem némi szorongás természetesen. nagyon jól kitaláltuk, szóval ha lesznek hibák, akkor is biztosan tök jó lesz! a 35m2-hez meg a mostani lakásunkhoz képest tényleg biztosan:). köszi!

      Törlés