2022. szeptember 20., kedd

holnap kezdődik a felújítás, hadd agyaljak rajta itt egy kicsit

Egyébként azért nem bánom már, hogy ennyire elhúzódott a lakásfelújítás tervezgetése, mert több olyan dolog, amiért lelkesedtem a nézelődés elején, már egyáltalán nem tetszik. Például azt tudtam, hogy mindenképp természetes(nek tűnő), erezett fa mintázatú konyhabútort szeretnék, de most ugye mindenütt megtörik vagy fehérrel vagy feketével, és minket is igyekeztek ebbe az irányba terelni. Hajlottam kicsit rá, de aztán letettem róla, mert már szabályosan idegesít, hogy bárhol nézelődöm, mindenütt csak ezt a trendet látni. Pedig az én szerelem-konyhám, amit egy olyan lakásban láttam, amit még a lakáskereséskor néztünk, az csak fa volt, és én már akkor megfogadtam, hogy ha egyszer lesz saját konyhám, az ahhoz hasonló lesz. A másik ilyen 'divat', hogy minden konyhához (és fürdőszobához) fekete kiegészítőket választanak. Erre mi is nagyon ráharaptunk az elején, aztán tök véletlenül belefutottam olyan képekbe, ahol a fához inox kiegészítők vannak, és nekem annyival jobban tetszik! Lehet, hogy nem olyan vagány, de sokkal időtállóbbnak és letisztultabbnak látom, úgyhogy kicseréltettem mindent inoxra, és teljesen boldog vagyok ettől. 

Én eredetileg egy szellős konyhát szerettem volna, ahol az egyik oldalon nincs is felül bútor,  esetleg néhány lebegő polc, de aztán kellett némi kompromisszumot kötnöm, mivel nem lesz spájzunk (spejzünk?), csak az alagsorban (ott mondjuk hál'istennek végtelen mennyiségű), és ezért muszáj, hogy elég sok pakolóhely legyen. Végül a szekrény nagy része kompakt, zárt tömbökből fog állni, amiket megtör egy ablak meg egy szellősebb rész, lesz sok fiók, meg egy konyhasziget. Egy kisebb, nyitott, polcos rész lesz a főzőlap fölött, ahol, gondolom, a főzéshez legszükségesebb dolgokat tudom majd tenni, mint só, bors, olaj, fűszerek stb, de amúgy úgy van kitalálva a konyha, hogy MINDENT elnyeljen, és kb semmit ne kelljen a pulton és a konyhaszigeten tárolni.

Ez a gondolat csodálatos, rajongója vagyok az ilyen szintű letisztultságnak, de hát könyörgöm, én vagyok a csetreszek királynője (ezt amúgy utálom és tökre zavar az ezer kis porfogó): 


Egyébként ott lesz még az ablak a mosogató fölött, ahová tudok majd bazsalikomot, szakácskönyvet meg mindenféle szépségeket tenni, meg elvisszük a nagy, faragott tálalószekrényemet, biztos ami biztos. 


Jelenleg minden edényemet és tányéromat, meg még egy csomó sz@rt ez nyel el, a nappali részen lesz az étkezőasztal mellett kb. Úgy tervezem, hogy a sz@rok már nem jönnek velünk mert kiszelektálom őket mondjuk a holnapi nappal kezdve. 

8 megjegyzés:

  1. Uhh ez a tálalószekrény de gyönyörű és milyen irigy vagyok a konyhaszigetre, úgy remélem, hogy majd láthatunk képeket, sok örömet a tervezgetésben is :)

    VálaszTörlés
  2. Majd mindenképp mutass képet a végeredményről! :)
    Mi is nettó fél évig terveztük-szereltük a konyhát, és mi is a kevésbé trendi fa(utánzat) munkalap mellett dönttünk (inox kiegészítőkkel). Mostanában én is meginogtam párszor, hogy nem kellett volna-e inkább fehér vagy fekete mosogatót választani, de jártunk pár showroom-ban és nagyon zavart, hogy mindenhol ugyanazt a trendet látom viszont. Úgyhogy a konyhánk is kb. olyan lesz, mint az öltözködésünk - megbízhatóan idejemúlt. :)
    És igen, éljenek a kevéssé esztétikus, de mindent elnyelő konyhaszekrények! (Meg a gyönyörű tálalók is persze!)

    VálaszTörlés
  3. Ezek olyan izgalmas napok, hetek, ahogy épül szépül minden. :)

    VálaszTörlés
  4. Biztos csodaszép lesz! Én a konyhaszigetért irigyellek, az nekem is nagy álmom.

    VálaszTörlés
  5. Agyalj csak, én (is) nagyon szeretem a házfelújítós-lakberendezős kontentet :) Egyébként nem lehet, hogy ha nagyobb, letisztultabb, tágasabb tered lesz, akkor a csetreszkirálynőségre való hajlam is csökkenni fog magától? Valahogy az az érzésem, hogy szűkebb térben inkább felmerül ez (de ezt semmire nem alapozom).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom, még sosem volt nem szűk a tér körülöttem, a csetreszek viszont valahogy folyamatosan gyűlnek.

      Törlés
  6. Ilonka, ugyanilyen szekrény a nagymamáméknál állt a kis konyhában. Alig fért be. Gyerekként várkastélynak képzeltem, játszottam ott mindenfélét. Aztán nem tudom hova lett, gondolom eladták a szüleim. Hol szerezted? Hogy tudtad elköltöztetni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örököltük még nagyon régen, 30 éve kb. Szét lehet szedni, külön van az alja szekrény, külön a márványlap (amit le akarok cserélni gránitra, mert törött és csúnya a felülete) és külön van a felső rész is. Így is jó nehéz minden része, de mozgatható. Utánozhatatlan a hangulata tényleg, nem csodálom, hogy gyerekként is megfogott!

      Törlés