2023. június 7., szerda

bangs

Hétfőn a Doktornéni gyógyultnak nyilvánította Danit, így kedden levittem őt Anyuékhoz. Ez volt a legnagyobb motivációja, hogy meggyógyuljon, hogy mehessen már Erzsi nagyiékhoz Vácra. Nagyon jó volt látni, hogy mennyire örülnek egymásnak, és bár nem voltam biztos benne, hogy ott fogom őt hagyni, mert az energiaszintje még nem tökéletes, kicsit az orra is folyik még néha, nekem meg nagyon fáj a torkom, de Anyu mondta, hogy ne vicceljek, menjek haza, pihenjek kicsit. Előtte még Apuval telepakoltam az autót, elhoztam megint egy szekrényt, meg mindenféle maradék kacatokat, amiket kb majd itt fogok kidobni, vagy itt rakom jobbra-balra tovább, még nem döntöttem el. 

Itthon volt néhány órám egyedül, gyorsan kipakoltam a mosogatógépet, csináltam egy banán-alma-spenót-uborka turmixot meg egy liter teát, gyertyát gyújtottam, bekuckóztam a kanapén és olvastam. Azt hiszem, erre vágytam, annyira pihentető volt. Barni hazaért, megnéztünk egy filmet, majd kb mozdulatlanul aludtam reggelig. Reggelre teljesen elment a hangom, kb mint Tina Turner egy átcigizett éjszaka után, vicces, hogy mennyire érzi a testem, mikor engedhet le. Mondjuk sok időm nem lesz regenerálódni, mert 1-re fodrászra megyek, aztán jön haza a kismaki. Annyira jó lenne ma még csendben lenni, töltődni, majd lehet, hogy mondom Apunak, hogy csak este hozza őt. 

Ahh, fodrász. Legutóbb vágattam néhány rövidebb tincset előre (kb. mint itt a második képen), az egy hónapig jó volt, de azóta még kevésbé tudok vele mit kezdeni, mint előtte. Viszont most láttuk a Love&Death című sorozatot (nagyon tetszett) Elizabeth Olsennel, és annyira jó volt a haja benne, most megint frufrut akarok, ebben a videóban látszik, hogy milyet. Amit aztán nyilván egy hónapig imádnék, aztán meg két évig növeszteném, szóval észnél kell lenni. Meséljetek: ti frufru vagy nem frufru? 







15 megjegyzés:

  1. én abszolúte frufrus világéletmben, de túl magas a homlokom és nagy az orrom nem állna jól más, irigylem a szép kis arcokat (a tiédet is), ha tehetném soha nem lenne frufrum :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, szerintem a frufru növeli az orrot, ezért nem volt nekem sose :) Szerintem is csak nagyon bájos archoz, üde szemhez, pici orrhoz áll jól.

      Törlés
  2. Mindig is nagyon szerettem volna (legalább kipróbálni a) frufrut, de mivel göndör a hajam, aránytalanul sokat kellene foglalkoznom vele, hogy úgy álljon, ahogy elképzeltem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én meg göndör hajat szerettem volna mindig!

      Törlés
    2. De abból semmilyen frizuràt nem lehet csinàlni:(. Egyszer volt frufrum, folyamatosan nevetségesen göndörödött, bàrhogy egyenesítgettem.

      Törlés
  3. Jaj, az utolsó elötti képen a vilagosszöke hajú csaj frufruja marha idegesitö lehet a héthöznapokban. Biztos mindig eltüzi hullámcsattal, ha épp nem fotózzák :)) Nekem az a frufru tetszik, ami nem tömött, függönyszerü, hanem laza, a videón lévö ilyen. Szerintem egy arc okosabbnak tünik, ha valamennyire látszik a homlok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem az abszolút jól működő frizura lehet, már volt hasonló frizurákról vita itt, más is mondta ezt, de én úgy látom, hogy ez ez mozgó, élő frizura, beletúrsz, füled mögé tűröd, másik oldalra teszed át stb. az enyém is félig-meddig az arcomban szokott lenni, én tudok vele élni, _nekem_ nem idegesítő. nekem ez sokkal jobban tetszik, mint mikor valaki mindig szorosan hátrafogja a haját, mindig azt gondolom olyankor, inkább le kéne vágatnia, hogy kiengedhető, jobban működő frizurája legyen. kinek a pap, kinek a papné. :) nekem pedig a dús, nagyon élesen vágott frufruk tetszenek nagyon, csak nekem nincs annyi hajam sajnos.

      Törlés
    2. Én szinte mindig hátrafogom, mert annyira sűrű a hajam, hogy röviden is nagyon melegít, ha az arcomba / tarkómra lóg. Szóval sztem ezen is múlik (a sűrűségen), nemcsak azon, hogy pl. zavar, hogy a látóteremben van.

      Törlés
    3. Vera, dettó, én copfban is alszom nyàron, a hajam + 10 fok (mondjuk az enyém még össze is gubancolódik (kislànykoromban nagy fonott copfokkal aludtam emiatt).

      Törlés
    4. Na én pont így vagyok,h állandóan copfban van a hajam és utálom, de nekem is nagyon sok van, melegít, plusz a kicsi a kis kezeivel most már ügyesen beleragad.. engedtem sajnos lebeszélni magam a fodrásznál a bobról, pedig azt legalább nem akarnám mindig összekötni.. most nyárra már marad ez, ősszel lehet levágatom mégis

      Törlés
    5. Ó, igen! Amikor nem találtam az elköltözött fodraszom helyett jót, úgy megnőtt, h rá tudtam ülni (kíváncsi voltam, hol a határ...). Szinte soha nem engedtem ki, max rockkoncerteken. Aludni szigorúan befonva, különben szinte lehetetlen volt kibontani.

      Törlés
  4. Nekem tobbszor volt, legutobb tavaly. Hajjaj mit szenvedek vele, hogy lenojon mar :D baromi rovid ideig tesz csak boldogga mindig...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, értelek! ez annyira jellemző, hogy az ember frufrut vágat, majd két évig növeszti :D

      Törlés
  5. nekem olyan arcformám van, hogy kénytelen vagyok frufrut hordani, anélkül elég borzasztó a fejem. De ez nem jelenti azt hogy nem vágyom a frufru nélküliség szabadságára- a frufru elég high maintenance sportág, nagyon fáraszt hogy folyton igazgatni kell ha fúj, ha esik...De sajnos nekem nem áll jól ha lenövesztem.

    VálaszTörlés
  6. Van olyan, akinek jól áll a frufru, pl a lányom. Nekem viszont nagyon nem.
    Hullámos, kócos long bob jó ideje, tizenéve már, hogy nem fésülködtem - legutóbb vettem egy hajkefét a derékig érő hajú (ex-)pasimnak. 😁
    Plusz megtanultam magamnak vágni long bobot, így teljes a szabadságom. Úgy voltam vele, ha nagyon elrontom, majd megnő. Gondolom, frufrus hajnál nincs is nagyon más választás, mint hogy az ember magának meg-megigazítja. De a lenövesztés valóban egy kín - bár emlékeim szerint Milonka profi fodrásza kreatívan megoldotta anno az átmenetet. :)

    VálaszTörlés